25 Aralık 2014 Perşembe

Galatasaray:3-2:Mersin İdman Yurdu


Zafere giden yolların güllük gülistanlık olmadığını Hamza hoca  biliyordu ama Galatasaray taraftarının daha iyi bildiği bir şey de böyle maçlardan alınacak üç puanın şampiyonluğun habercisi olacağıdır. Kim unutabilir Arenada Fatih Terim 'in ceza almasına vesile olup Galatasaray'ın o müthiş geri dönüş yaptığı Mersin maçını, açmamış mıydı şampiyonluğun yolunu? Hamza hoca içerde her maçı kazanmayı istemekte haklıydı da "atom karınca" Rıza da soğuk duş aldırmaya gelmişti ev sahiplerine. Galibiyet arzuluyordu Mersin takımı, sezona fırtına gibi bir giriş yapmanın da özgüveni ile ve ilk 10 dakikada neredeyse tek kale oynadılar Galatasaray'a karşı. O dakikalarda golü de buldular, öne de geçtiler. Pasolig azizliği yaşayıp stad dışında arızalı turnikelerin tamiratını bekleyen binlerce Galatasaraulı göremedi bu anları. İyi çalışmışlardı ev sahibini Mersinliler, solda Telles'in karşısına onun iki katı cüsseli Nakoulma'yı yerleştirince Burkina Fasolu topçu hallaç pamuğu gibi attı bizim Brezilyalı sol beki. Güven'in golü, bu savunmanın Dortmund'tan, Başakşehir'den, Arsenal'den yediklerinin karbon kağıdı konmuş kopyası gibiydi, pek şaşırmadık, Prandelli'yi anımsadık. Yenilen golde hatası olan Telles maçtan evvel epeyce bir dua etmiş olmalı ki futbolun tanrıları imdadına yetişti, yaptığı ortada Güven ters bir vuruş yapınca beraberlik geldi. Dedik ya arzuluydu Mersin takımı, bırakmadı maçı, penaltı kazandı ve tekrar öne geçti. İyi yakaladı Fırat Aydunus Chedjou'nun faulünü de sonrasında çok cesur olamadı konuk ekip ceza sahası içi penaltı pozisyonlarında. İkinci devre Burak'ın düşürülüşünde beyaz noktayı gösterdi de Servet'i voleybolcu zannetti herhalde, onun elle müdahalelerine ses çıkarmadı nedense. 



Atak adına kayda değer pozisyon olmadan 2-1 mağlup soyunma odasına girmek, Hamza hoca için de iyi bir sınav niteliği taşıyordu, bakalım çevirebilecek miydi maçı? Ve başardı da hoca, karnesine bir pekiyi daha yazdırdı. Son haftaların başarılısı Emre, yokları oynayınca kenara alındı ve Hamit dahil oldu oyuna. İşte orada Hamza Hamzaoğlu bir deneme yaptı, Sabri'yi futbola başladığı yere orta alana aldı ve Hamit'i sağ beke monte etti. Bir müddet o dizilişle oynanırken, sonra bilindik Hamit önde Sabri arkada'ya dönüldü tekrar. Hoşumuza gitti Sabri'yi o bölgelerde görmek. Reyisten bahsetmişken, bu blog sayfalarında ısrarla neden Sabri savunuculuğu yaptığımızı attırdığı galibiyet golünde gördük. Rakip atağa çıkarken cengaverce onlardan meşin yuvarlağı kapıp, Burak'a aktardı ve durmadı, koşusuna devam etti, tekrar topla buluştuğunda ceza sahasındaydı ve Umut'a "al da at" ikramında bulundu. 
Sabri Burak'ın penaltısı ve Umut'un golünde asist yaptı ama galibiyette onun kadar Hakan Balta'nın da hakkı yadsınamaz. Mersin'in fişi çekeceği bir anda ikiye bir kaldığı pozisyonda hayati iki hamle yaparak kalesini golden kurtardı ki o pozisyonlarda topu ağlarımızdan çıkarsaydık, ne konuk ekip yumuşardı ne de bizim topçularda kazanma iştahı kalırdı. Taffarel'in Gaziantep galibiyet primlerini Florya çalışanlarına dağıtması gibi Chedjou'da primin bir kısmını,hatta tamamını Hakan'a vermeli, onu büyük bir "azaptan" kurtardı Hakan Kadir Balta...

Prandelli ile birlikte kaybetmeyi içselleştirmiş bir takım inşa ediliyordu, 1-2 gol gördüklerinde kalelerinde bilinç altlarında yenileceğiz mesajı oluşuyordu da Mersin İdman Yurdu karşısında geriden gelip, maçı kazanmak, geçtim kazanmayı ikinci devre sergilenen mücadele yüzlerimizi güldürdü, içimizi ısıttı. Böyle devam ederler umarım... 

Son söz de Servet'e... O İngilizce küfürler yakışmadı be türkücü dostum...

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya (Dk. 35 Hakan Balta), Telles, Emre Çolak (Dk. 46 Hamit Altıntop), Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 84 Olcan Adın), Burak Yılmaz, Umut Bulut
Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Serkan Balcı, Servet Çetin, Mitrovic, Gökçek Vederson, Sadiku, Murat Ceylan, Nakoulma, Khalili (Dk. 82 Morais), Güven Varol (Dk. 80 Sinan Kaloğlu), Futacs (Dk. 67 Pedriel)
Goller: Dk. 9 Güven Varol, Dk. 26 Mitrovic (Penaltıdan) (Mersin İdmanyurdu), Dk. 18 Güven Varol (Kendi Kalesine), Dk. 55 Burak Yılmaz (Penaltıdan), Dk. 79 Umut Bulut (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 90+3 Vederson (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 14 Telles, Dk. 25 Sneijder, Dk. 44 Melo, Dk. 45+2 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Dk. 17 Mitrovic, Dk. 54 Nihat Şahin (Mersin İdmanyurdu)

*** Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
 Canlı maç anlatımlarımızı takip etmek ve sürpriz hediyeler kazanmak için telefonuna ücretsiz Line uygulamasını indir, "Arkadaş Ekle" sekmesine gel, "Resmi Hesaplar" dan ultrasMovement'ı bul ve sen de bize katıl...

17:51 ultrasMovement Galatasarayımızın Mersin İ.Y. karşısında ilk onbiri: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Telles, Selçuk, Melo, Emre Çolak, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz
17:51 ultrasMovement Maçın ilerleyen dakikalarında forma şansı bekleyecek olan oyuncularımız ise: Sinan Bolat, Hamit, Bruma, Pandev, Hakan Balta, Yasin, Olcan
18:58 ultrasMovement Takımlar sahaya çıktı, Ulusal Marşımızın okunmasından sonra karşılaşma başlayacak. Başarılar Galatasaray... Mücadelenin hakemi Fırat Aydunus... Futbol şansı hakemin yanında olsun...
19:01 ultrasMovement Karşılaşma deplasman takımı Mersin İdman Yurdunun vuruşuyla başladı...
19:07 ultrasMovement Dakika 2> Kale sahamız içinde oluşan karambolde Güven'in vuruşunu Muslera parmaklarının ucuyla çıkardı.
19:07 ultrasMovement Dakika 4> Mersin takımının sağ kanattan gelişen atağında Futacs'ın kafa vuruşu direği yalayarak auta çıktı
19:10 ultrasMovement Dakika 8> Mersin İdman Yurdu Güven'in golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Nakoulma'nın getirdiği topta, Güven boş kaleye topu yuvarladı.
19:11 ultrasMovement İlk 10 dakikada oyunu yönlendiren, istediği gibi hareket eden takım Mersin takımı. Galatasaraylı topçular daha tutuk bir görüntü sergiliyorlar.
19:15 ultrasMovement Dakika 13> Alex Telles sarı kart gördü takımımızda. Nakulma bu gece Telles'i oldukça fazla zorluyor. Sol kanadımıza Hamza hoca bir takviye düşünebilir...
19:18 ultrasMovement Dakika 17> Mersin'de Milan Mitrovic sarı kart gördü.
19:20 ultrasMovement Goooooooolllllll! Telles'in sol kanattan yaptığı ortada Mersin takımından Güven'in ters vuruşu filelerle buluştu ve skor şimdi 1-1...  İlk 20 dakika geride kalırken, Güven bir o kaleye bir bu kaleye iki gol atarak maçta dikkatleri çekiyor...
19:26 ultrasMovement Dakika 24> Mersin takımı penaltı kullanacak, itirazlarından dolayı Sneijder sarı kart gördü.
19:26 ultrasMovement Dakika 25> Mitrovic penaltıdan takımını 2-1 öne geçirdi...
19:30 ultrasMovement Dakika 29> Vederson sarı kart görüyor Mersin'de...
19:31 ultrasMovement Dakika 30> Emre'nin ortasında Umut rahat pozisyonda topu kafayla kaleye yollayamadı...
19:34 ultrasMovement Dakika 32> Takımımızda Semih sakatlık geçirdi ve oyunu terk edecek. Yerine Hakan Balta mücadele edecek bundan sonraki dakikalarda.
19:36 ultrasMovement Dakika 34> Umut'un kafayla ceza sahası dışına indirdiği topa gelişine Emre vurdu ama top auta çıktı.
19:37 ultrasMovement Dakika 35> Selçuk'un serbest vuruştan yaptığı ortada top Chedjou'nun önünde kaldı, Kamerunlu oyuncumuzun vuruşu auta gitti.
19:45 ultrasMovement Dakika 43> Melo sarı kart görüyor ve cezalı duruma düştüğü için Gençlerbirliği maçında yer alamayacak.
19:48 ultrasMovement Dakika 47> Hakemi protesto eden Sabri sarı kart gördü.
19:50 ultrasMovement İlk yarı sona erdi: Galatasaray:1-2:Mersin İdman Yurdu
20:06 ultrasMovement İkinci yarı başladı. Takımımızda oyuncu değişikliği var, Emre Çolak çıktı Hamit oyunda.
20:12 ultrasMovement Dakika 49> Hamit seri çalımlarla ceza sahasına kadar girdi, kaleyi gördüğü yerde vuruşunu yaptı ama top çok az farkla auta gitti.
20:12 ultrasMovement Karşılaşmayı izleyenler arasında Hagi de bulunuyor. Eski oyuncumuz sanki her an sahaya girecekmiş gibi heyecan içinde, ayakta seyrediyor karşılaşmayı.
20:16 ultrasMovement Dakika 53> Takımımız penaltı kullanacak. Atılan ara pasta topla ceza sahasına giren Burak, Nihat tarafından düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Nihat sarı kart gördü.
20:16 ultrasMovement Gooooooooooooooooolllllllll Buraaaaaaaakkkkk! Penaltı atışında Burak kaleciyi ters köşeye yatırdı ve skoru 2-2 ye getirdi...
20:25 ultrasMovement Dakika 64> Selçuk'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruştan yaptığı ortada Chedjou'nun kafası direkten döndü, ikinci vuruşta kaleci Nihat başarılıydı.
20:26 ultrasMovement Dakika 65> Mersin'de Futacs çıkıyor Pedriel oyuna giriyor.
20:32 ultrasMovement Dakika 70> Chedjou'nun hatasında Mersinliler savunmamızı ikiye bir yakaladı ama orada Hakan Balta cengaverce iki müdahale ile golü önleyen kişi oldu.
20:38 ultrasMovement Dakika 77> Burak'la Mitrovic'in pozisyonunda top Mitrovic'in eline çarptı ama hakem Burak'ın faul yaptığını belirtti.
20:40 ultrasMovement Gooooooollllllll Umuuuuuuuuuuuttttttt! Mersin takımı kendi sahasından çıkarken Sabri topu kaptı, Hamit'e verdi, onun pasında Burak sağ kanattan gelen Sabri'ye aktardı topu, Sabri de Umut'a "al da at" dercesine bir pas attı ve takımımız 78. dakikada 3-2 öne geçti.
20:43 ultrasMovement Dakika 80> Mersin'de Güven çıktı, Sinan girdi oyuna.
20:43 ultrasMovement Dakika 81> Mersin2de Khalili çıkıyor Welliton oyunda.
20:44 ultrasMovement Dakika 83> Takımımızda Sneijder çıktı Olcan oyunda...
20:48 ultrasMovement Dakika 87> Hamit'in uzaktan vurduğu sert şut kalenin üzerinden auta gitti.
20:54 ultrasMovement Dakika 90> Vederson hakeme itirazlarından dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
20:55 ultrasMovement Karşılaşma sona erdi: Galatasaray:3-2:Mersin İdman Yurdu... Takımımız bu zorlu mücadeleden daha 3 puanla ayrılıyor.



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin