20 Nisan 2009 Pazartesi

Soyunma Odalarına Dair Sorular


Dünkü İstanbul BB-Galatasaray maçı o kadar sönük, o kadar zevksiz, o kadar tartışmasız geçti ki, maçtan ziyade bugüne Olimpiyat Stadından kalan Arda Turan'ın stadın güvenlikçileriyle girdiği polimik geriye kaldı. Kimi gazetelere göre Arda "yine yumruklarını konuşturdu", kimilerine göre de "Tyson" Arda'ya Haldun Üstünel eşlik etti. Olayların doğruluğu yakında çıkar ortaya ama burada merak ettiğim bir konu, bu soyunma odalarına kim girer, kim giremez... Galatasaray'ın maçı bitmiş ve Arda arkadaşlarının yanına girmek istiyor ama engelleniyor, girse ne olur? Arda, o takımın bir oyuncusu, güvenlikçi arkadaşlar kendisini tanımamışlar mı? Tanımışlardır elbet ama "kraldan çok kralcı olunacak ya"... Peki, futbolcu takım arkadaşlarının yanına gidemezken, takım başkanı nasıl inebiliyor oraya devre arasında? Ya da maç başlamadan bir çok eski topçunun o odalara gittiğine şahit oluyoruz, onlar nasıl oralara girebiliyorlar... Maç sonlarında yukardaki resimde olduğu gibi "devlet büyüklerinden" tutun da mahalle muhtarına kadar girmeyen mi var o "mahrem yerlere"... Ayrıca, maçların bitiminde kameralar soyunma odası koridorlarını gösteriyorlar, salı pazarından farkı var mı oraların? Bu kurallar her stada göre değişiklik gösterebiliyor mu? Olimpiyat stadının "görevlerini layıkıyla yapan" güvenlikçileri Fenerbahçe maçı sonrası Aragones'ın basın toplantısına arkadaşlarını nasıl sokabiliyorlar?... Onların giriş kartları var mı? Sorular, sorular, sorular, cevapları bekler...

4 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Devlet büyükleri Euro 2008'de Tyson Arda'nın yaptığı gibi akreditasyon kartı olmadan o "salı pazarı" tünellere girdikleri için cezayı yemiştik hatırlatırım. Siz de biliyorsunuz da işinize gelmiyor işte :)

Elin UEFA'sı yazdığınız küfrü gördüğü gibi Boşbakan da dinlemiyor. Sizin stadınızda salı pazarı dediğiniz yer Olimpiyat Stadı'nın güvenlikçileri için kartı olmayan Arda ve türevleri diğer boksörler için "girilemez alan" ise bu cevabını kendinizin de çok iyi bildiği soruları sormak yerine Arda'ya kutlamayı niye takım otobüsünde veya tesiste yapmadığını sorarsınız! O takımın oyuncusu olmak size o odaya girme hakkını ve tanınmanızı garantilemez. UEFA R.T.E'nin Başbakan olduğunu bilmiyordu da mı ceza uyguladı? Elin UEFA'sı yapınca iyi güzel, TFF yapınca tu kaka. Ne güzel memleket be kardeşim

Bu A.P'nin ve onun oynanan "sözde" oyunlarının etkisinde kalıp her işin altında bit yeniği ararsanız gözleriniz kör, kulaklarınız sağır olur. Normal tabi ŞL treni kaçtıktan sonra herşey!

Arkhe dedi ki...

Biri işini doğru yapmaya niyetlenmiş ve neredeyse eleştirilecek.. :)

Akreditasyon kartı olmadan soyunma odası koridorlarına girilemez, bu çok açık. Cezalı oyunculara da akreditasyon kartı çıkartılmaz, bu da çok açık.

Her hareketinde Arda'yı savunarak bence ona kötülük ediyorsunuz.. Eleştiri kötü bir şey değildir..

Adsız dedi ki...

Kulüp başkanları inebilirler soyunma odalarına çünkü akreditasyon kartları var hatta çoğu zaman boyunlarında görebiliyoruz bunları .. Devlet eşrafından biri geldiği zaman "buyrun ağam" sıcakkanlılığı ! olduğuda malum ama merak ettiğim şey akredidasyon kartları hermaç öncesimi veriliyor futbolcular için yoksa sezonluk bişeymi ?
Ardayla görevli arasında yaşanan olay için arada geçen konuşmalara takılsak daha iyi olabilir .. malum artık olay ve arda kelimeleri çok yanyana oluyor bunu düşünmek lazım .. bu çoçuk çokmu baskı altına girdi çokmu stress altında yoksa çokmu şımardı bir profesyonelin yardımı şart gibi ...

Adsız dedi ki...

evet haklısınız, bu hak değildir ve olmaz... lakin bırakın soyunma odasını, devre arasında "hakem odası"na inen, doğru dürüst maç yönetin diyecek kadar rahat olabilen bir aziz yıldırım vakasını esgeçen oğuz sarvan yönetiminin, arda ya bir maçlık ceza uygulaması sizce de manidar değil mi? hayır, para cezası verilir bu davranışa da, maç cezası ne oluyo onu anlamadım, arda evinde kardeşiyle tartışsa bi maç dicekler nerdeyse adama.

Blog Widget by LinkWithin