14 Ağustos 2012 Salı

Engin Baytar Olabilmek


Facebook'ta Ali Sami Yen Sokak'ın paylaştığı yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz...


Biliyor musunuz hiçbirimiz Engin Baytar kadar olamadık aslında. Türk tribüncüsü olarak, Galatasaray tribüncüsü olarak hiçbirimiz eskilere, tribün büyüklerine layık olamadık. Bırakılan mirası kullanamadık. Oysa Engin Baytar Hasan ŞAŞ ' ım dan kalan mirası devam ettiriyor. Sahada uğradığı haksızlıklara karşı boyun eğmiyor. Bulunduğu konuma zarar vermek korkusuyla hareket etmiyor. Bildiği doğrular ve gerçekler var. O amaçla elinden ne gelirse yapıyor. Sevgi eylem gerektirir lafının içini en güzel o dolduruyor. Çünkü maç sonunda yapılan açıklamalarla bir yere varılamıyor. Bazen saha içinde bir ateş gerekiyor takıma, taraftara. Futbolun en güzel yanı da bu. O anda teknik-taktik hiçbir şey kalmıyor. Konsantrasyon pankartı giriyor devreye.
Yarın TFF açıklama yapsa ve 3 kornerin 1 penaltı ettiğini futbol oyun kurallarına eklediklerini söylese, FIFA merkezine çıkarma yapılıp onlar da ikna edilse ben itiraz ederim diyen delikanlı medya mensubu-tribüncü bir adım öne çıksın. Ondan sonra konuşalım Engin Baytar hakkında.
Yok işte. Türk futbolu bu konumda. Play off gelir deplasmana gitmek kalkar. Yalnızca kadınlar ve çocuklar diye Titanikvari bir kural gelir, kalın cüzdanlılar içeride yatmasın diye yasalar kalkar. Yönetenler ne derse o. Padişahım çok yaşa. Var mı itiraz edebilen ?
Gala's

15 yorum:

Adsız dedi ki...

engin'i bile kendinize göre saçma sapan nedenlerle savundunuz ya sizden korkulur. biz bu medyanın oyunlarıyla gaza gelip emreyi kaybettik. doğrusunu siz yapıyorsunuz valla takdir ettim.

Ugurcan Yildirim dedi ki...

Engin gibi futbola yakışmayan bir ahlaksızı hala savunma kafası nedir arkadaş. Bırak hakemin yakasına yakışıp onu sürüklemeyi, hiçbir spor insanı o spor dalının hakemine eliyle müdahalede dahi bulunamaz. En başta spor ahlakı bunu gerektirir. Sizdeki bu asilik anlayışı bayağı bir yanlış. Ayrıca Hasan Şaş'la Engin Baytar'ı aynı kefeye koymak da bir o kadar hatalı.

ms dedi ki...

bu kadar takdir ettigim ve severek takip ettigim bir blog. ciddi misiniz? ironidir umarim. anlamamis olabilirim kusura bakmayin.

TA dedi ki...

sanırım bu düşünce engini yok etmek isteyenelere karşı oluşturulmuş bir savunma.doğrudurda.medyada enginin yaptığı bir hata sonrasında artık futbol hayatı bitti galatasaray forması giymesin gibi abuk sabuk söylemler var maalesef.tabi fb medyasıda buna ön ayak oluyor.engin önemli bir yetenek.cezasını çekip yeniden forma giyemeye faydalı olmaya devam edecektir.

Adsız dedi ki...

hırsızın hiç suçu yokmuş öğrendik!

Adsız dedi ki...

şaka galiba. allah akıl fiir versin.

Adsız dedi ki...

siz en iyi bi akıl hastanesine gidin ve iyi bir doktora görünün !

Adsız dedi ki...

"engin önemli bir yetenek" ???? hocam afedersinde 29 yaşına gelmiş vasat bir futbolcu engin.

adam hakem tartakladı geçen sezonda kaleciye kafa attı yarın şampiyonlar liginde başka bir vukuat yapması muhtemel. savunulacak hiç bir yanı yok. bu yazıyı yazanda ya kör fanatiktir yada ergenin tekidir.

TA dedi ki...

adsız

enginin arıza olması onun önemli bir yetenek olduğunu engellemez.hagide uefa finalinde kırmızı kart gördü.hakemlerlede arası fazla iyi değildi.bunlar ayrı şeyler.

engin topu saklayan baskı anında kaybetmeyen dripling yapan arapası veren pres yapan birçok mevkiide sırıtmadan oynayabilen bir oyuncudur.

Adsız dedi ki...

gs forumlarının fatih terimleşmesi.. bu bir hastalık olsa gerek

Adsız dedi ki...

Engin Baytar'ı şu durum özelinde savunmak son derece saçmalıktır hakemin kimine göre doğru kimne göre yanlış bir kararının sonucunda hakeme hakaretten yediğin kırmızı kart yüzünden hakeme saldırmak ki o kırmızı kart kararı o maçta iki takım adınada verilen nadir doğru kararlardan biriydi. Bu blogda bile Engin Baytar savunuluyorsa demek ki fanatizm boyutu nerelere gelmiş çok yazık

HotSauce21 dedi ki...

Uçan Hollandalı olayı yine en iyi özetleyen olmuş, bazen fanatizmi ve bunun sonucunda gözlerin körleşmesi durumunu maalesef hemen hepimiz yaşıyoruz, bu yüzden alttaki yazının sindirilerek okunmasını tavsiye ederim...

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2012/08/engine-motorun-sogusun.html

hadan dedi ki...

engin ne olursa olsun o şanlı forma altında o formanın hakkı için yaptı haksızlıga boyun eğmedi helal olsun engine hep arkasında durmak en güzeli

Kafkas_Arslani dedi ki...

şimdi benim anlamadıgım burada engin baytar hakkında yazılanları ahlaksızlık savunulması gbi görenler var asıl ahlaksız kendileridirki taraflı yorumu bi tarafa bırakın 1 maç hata yapan engini asilikle suclayıp 1 sezon hakemde ana avrat bırakmayıp üstelik ırkcılık yapan emrenin gidişini kayıp olarak görüyolar asıl sizlere yazıklar olsun ki hala o at gözlükleri gözünüzde. er76han

Kafkas_Arslani dedi ki...

engin ne olursa olsun emre gibi olmadı olamazda gerçi bizim ülkede ırkcılıkla şike yasalken engin savunma yapsada forması asil oldugu için sucludur herzaman

Blog Widget by LinkWithin