30 Temmuz 2013 Salı

Bulgaristan A Grupa/ 2.Hafta

Endüstriyel futbolun azı dişlerinden olan televizyonların maç fikstürü ve yayın günü belirlemesine Bulgarlar da katıldı ve cumadan pazartesiye dört güne yaydılar 2 haftayı, hal böyle olunca da CSKA'nın Beroe deplasmanındaki maçı da pazartesiye kalmış oldu. Parasız pulsuz "amatör" ruhla oynayan topçulardan oluşturduğu takımla Mladenov bu sene kırmızı-beyazlıların tarihinde "destan" yazmaya niyetli, taraftar da kendisine ve oyunculara oldukça fazla güveniyor ve inanıyor ama takımın da daha zamana ihtiyacı var. Dün gece Beroe karşısında ilk yarıda topa sahip olan CSKA olmasına rağmen, pozisyon bulmakta zorlandılar ki, ikinci devre ev sahibi bastırdı, durdu ama bir pozisyon haricinde kaleci Cherny'i geçemedi. Avrupa Liginde Hapoel Tel Aviv'e elenmenin üzüntüsünü CSKA karşısında alacakları galibiyetle hafifletmek isteyen yeşil-beyazlıların sevincini kursağında bırakan isim CSKA'nın 19 yaşındaki genç golcüsü Grigor Dolapchiev oldu. Genç oyuncu ceza sahası dışından biraz şans, biraz beceri öyle bir astı ki topu köşeye değil Karadjov, Peter Cech gibi bir kule gelse yine baka kalırdı o topa... Sahadaki rekabet kadar tribünlerdeki "didişme" de dikkat çekiciydi zira ev sahibi konfetiler ve dev bayraklarla takımlarını ateşlerken, deplasmancılar ise aldıkları "ganimetleri" sergilemekteydiler...



Hafta içinin iki mutlu takımından Botev Plovdiv, zayıf Pirin önünde Stoilov'un 5 oyuncuyla rotasyona gittiği maçtan 7-1 galip ayrıldı ama maçın skoru 15-1 de olsa, kimse şaşmazdı zira sarı-siyahlılar attığı kadar da kaçırdı. İlk devreyi 3-0 önde kapatan Botev'de, hoca perşembe günü oynanacak olan Stuttgart maçını da düşünerek Nedelev ve Ognianov'u da kenara aldı ama yerlerine giren Anicet ve Romario olunca, fark da açılmaya devam etti. Radarımızdaki Nedelev bu haftayı da boş geçmedi ve gol sayısını üçe çıkardı, Romario da 2 haftada 2 gol atmış oldu...

Lige sürpriz bir mağlubiyetle başlayan eski şampiyon Ludogorets, Şampiyonlar Liginde üst tura çıkmanın moraliyle Chernomorets karşısında kendini sıkmadan 1-0 galip gelmesini bildi ve dikkatini Partizan maçına çevirdi. Razgradlıların çiçeği burnundaki hocası Stoev şimdilik ikide iki gidiyor, bakalım yarınki maç ne olacak?

A Grupaya sağlam başlayanlardan biri de Litex oldu, turuncu-yeşilliler Sofya'da Lokomotiv'i de yendiler 6 puanla zirvenin ortağı oldular. Geçen hafta Gjasula ön plana çıktı, bu hafta Jordan ve Slavchev galibiyeti getirdi.
Herkes iyi kötü puanları toplarken, Levski, "tarih yazmaya" devam ediyor. Mavi-beyazlılar ikinci haftanın ardından A Grupada sıfır puanla son sıraya demir attılar. Hoca değişikliği ve taraftarın baskısı da işe yaramadı şimdilik Levski'de, mavililer "şirinler"e (Lokomotiv Plovdiv) iç sahada 2-1 kaybettiler. Lazarov'un  asistiyle N'diae 500 cıvarındaki deplasman seyircisini coştururken, Levski Genkov'la ümitlendi ama Kamburov müthiş bir füzeyle deplasman takımına 3 puanı getirdi.

Diğer sonuçlar:
Cherno More:0-0:Slavia
Neftohimic:1-0:Lyubimets


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin