9 Mart 2014 Pazar

Galatasaray.6 Akhisar Bld.1


  • Sağanak yağmur ve soğuk havaya rağmen tribünlerin büyük kısmını dolduran taraftarlar biz hala bu yarışın içindeyiz mesajını veriyordu sahadaki oyuncularına. Öyle ki, maç öncesi Burak Yılmaz'a tüm stadın sahip çıkması ve ardından takımın santra öncesi hem yeni hem de eski açık tarafına çağırılması bir nevi kopacak fırtınanın öncüsüydü.
  • Kendisini hep Manchester deplasmanındaki sarı formasıyla hatırladığım Hamza Hamzaoğlu da elbette Galatasaray taraftarları tarafından unutulmadı ve tribünlere çağrıldı.

  • Geçen sene yaşanan Cluj karşılaşmasındaki rezaletin sonrasında bakıma alınan sahamız, Juventus maçındaki malum kar yağışının ardından yine elden geçirilmişti. O zamandan bu yana doğru düzgün kış yaşamadığımız için sahanın gerçek halini görememiştik. Stat çevresindeki, kendine zor yeten ızgaralarda değişen birşey yok; yine tıkanmışlar, yine çamurlu göllerin içinden hoplaya zıplaya gidiyoruz. Neyse ki saha zemini bu sefer sıkıntı yaratmadı, devamını diliyoruz.  
  • Maçın ilk anlarında Akhisar ara ara ciddi ataklar geliştirmeye çalışsa da, 20.dakikada skor birden 2-0 olurverdi. Hele 2.golde Sneijder'in müthiş bir pasla 50 metre depar atan Telles'i görmesi ve Telles'in yaptığı tek vuruş harikaydı. Kronik sol bek sorunumuz nihayet çözüldü sanırım. Sağ tarafta da Eboue gününde olunca gerçekten zaptı zor bir takım oluyoruz. 

  • İlk devre sonunda kimsenin Melo-Fırat Aydınus diyaloğundan haberi yokken 15 dakikalık devre arasında 45.000 kişi birden bilgi sahibi olabiliyorsa, büyüklerimizin sosyal ağları kapatmak gibi garip fikirlere nasıl ulaştığını anlamak zor değil.
  • Fırat Aydınus bu memlekette Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının en kavgalı, en olaylı geçtiği devirlerde, maçı yönetecek hakem bulunamazken hep sarılınan bir dal olmuştu. Son zamanlarda ne yazık ki üst üste gelen darbelerle düşüşe geçmiş durumda. Nasıl kameralarla tespit edilince futbolcuya ceza veriliyor, hakeme de aynı şekilde ceza verilmelidir.
  • Benim için işin bir diğer ilginç tarafı da yabancıların bu tür olaylara bakış açısı oldu. Maçtan sonra yorumcular hakemi çıtır çıtır yerken, uluslararası boyutta bu işin içerisinde olan Mancini'nin ve Melo'nun yaptığı açıklamalar bu tür davranışların olabileceği yönünde ılımlı mesajlar içeriyordu.
 
  • Hamit Altıntop'u bayağı özlemiş taraftarlar, oyuna girerken alkış tufanı koptu. Yaşı da artık az değil, 20 dakikalık oyununa bakınca tam olarak form tutması ve kondisyon kazanması biraz zaman alacak gibi geliyor. Bu sezon faydalanabilir miyiz kendisinden şüpheliyim.


  • İçerideki maçlarda artık rakipleri ciddi anlamda dağıtan bir takım olduk. Taraftarın da baskısıyla ilk yarıda istenen skor yakalanıyor, 2.yarıda iş şova dönüyor. Deplasmanda bunu kıracak bir sonuç alındığı takdirde son düzlükte ne olacağı hiç belli olmayan bir yola girilebilir. Ama haftaya Karabük'te de sahada gezineceksek, Mancini oyuna ağırlığını koyamayacaksa; yıldızlarıyla taraftarına 2 haftada bir keyif veren bir takımdan öteye gidemeyiz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Süpersiniz...

Unknown dedi ki...

Süpersiniz...

GALAXY Yyoung TÜRKİYE dedi ki...

Yalniz arkadas iyi hosta mancini icin boyle konusman ayip. Tamam bizde imp. Fatih trrim gidince uzulduk ama mancini interi ve city yi calistirmis sampiyon yapmis. O adam nereye gitse saygi gorur yani he bide sizi line da takip.rdiyom.muthis

Blog Widget by LinkWithin