19 Mayıs 2014 Pazartesi

Galatasaray: 2 - Kayseri Erciyesspor:1



Gündem malum. Salı gününden beri uyku nedir bilmediğimiz dönemleri yaşıyoruz. Sabah kalk, televizyonu aç, işe gidene kadar haber izle; işte sürekli telefon elde haberlere bak, akşam gel yine tv başında gece bilmem kaça kadar haber izle. Futbol gündemi inanılmaz yoğunken Soma faciası bizde tat bırakmadı doğal olarak. Zaten şampiyonluk yarışı da erken sonuçlanınca bizim şampiyonlar ligine direk katılma durumunu kovalama olarak geçmişti son haftalar. Soma ile hem tribünler hem oyuncular hem ortam bayağı bir yas ortamına büründü. Oyuncu çıkış tüneline bile maden ocağı görüntüsü verilmişti. Bu ortamdan futbol beklemek haksızlıktır.

Ligin son haftası Şampiyonlar ligine direk katılma durumu hala belli olmadığı için fazlasıyla önem arz ediyordu. Soma olayı moralleri bozdu. doğal olarak takımı da etkiledi. O yüzden konsantrasyon zor olabilirdi. Olay gününden itibaren sosyal medyada ne kadar etkilendiklerini görmüştük. Maç öncesi de aynı durum stadda hakimdi. Oyuncularımız sahaya başlarında baretlerle çıktı. Hatta çıkmadan önce soyunma odası ve koridorların ışıkları tamamen kapatıldı ve baretlerdeki ışıklarla sahaya çıktı oyuncularımız. Oturduk sessiz sakin izledik. Takım, yönetim, tribündeki kadın taraftarlarımız ortamın ruhu içinde hareket ettiler. Faciada canını kaybeden vatandaşlarımızı en güzel şekilde anmış olduk. Yukarıda da söylediğim gibi futbol beklemek haksızlık ancak profesyonellik denilen olgu işinizi de hangi şartta olursanız olun yapmanızı söylüyor. Konsantrasyonlarından dolayı oyuncuları kutlamak lazım.

Erciyes takımı ligde kalmayı garantilemiş olması sebebiyle rahat olabilirdi belki ancak onların da ligin ikinci yarısında gösterdikleri olağanüstü mücadele sonrası bu maçı boş geçmeleri beklenemezdi. Hikmet hoca, bizim takımın kontra atak zaaflarını iyi ezberletmiş olacak ki daha ilk dakikalarda kaptıkları topları Edinho'ya yollayıp gol aradılar. Ancak takım bu sene belki de hiç olmadığı kadar sağlam bir savunma performansı ile mücadele etti. Özellikle savunmada Chedjou'nun performansı dikkat çekiciydi. Semih'in son üç maçta "CM" deyimi ile "DMC" gibi oynaması bu maça da yansımış olduğunu düşünürsek Chedjo'nun performansı önümüzdeki sezon için ışık olabilir. Hazır Semih'ten bahsetmişken; bu maçta yine sağ kanadı aktif kullandı oyuncumuz. Semih'ten bir kanat oyuncusu olmayacağı ortada. Ancak bileklerine hakim olduğu gerçeğini ve yaptığı ortalardaki isabet oranı kalitesini ortaya koyuyor. Sezon sonu ödüllerine aday olabilir blog adına. değerlendirmesi Sabri abide artık.

Savunma demişken sezonun savunma karakteri Melo yine her zamanki gibiydi. Gelen akınları durdurmada ilk hamle her zaman o yaptı. Hatta diğer maçlara göre daha çok ön plana çıktı. Özellikle ilk yarıda hep pozisyonların içindeydi. Selçuk'la birlikte oyunun yönlendirilmesinde ön plandaydı. Sneijder'in daha rahat oynamasını sağladılar. Ön alanda yapılan baskılar Erciyes takımının ilk yarı hiç çıkamamasını sağladı.Böylece ilk yarıda bol bol gol pozisyonu, baskı, atak, orta, pas ve mücadele gördük.  Aynı derecede cömertce harcanan pozisyonlar da kazındı hafızamıza. Beşiktaş'ın attığı golün de etkisiyle hem biz hem oyuncular ilk yarının sonuna doğru pozisyonlarda şut düğmesi yerine panik düğmesine basmıştık. İlk yarı lehimize tek kale geçse de skorda 0-0'lık sonuç görünüyordu.

İkinci yarı başladı ve ne olduğunu anlamadan müthiş bir baskı ve gol 46. dakikada kendisini gösterdi. Devre arasında Beşiktaş maçının skorunun öğrenildiği aşikar ancak golün bu kadar hızlı gelmesi kontra atak bekleyen konuk ekibin işini zorlaştırdı. Bu dakikadan sonra kontrol tamamen bize geçti. 76'da  2. golü de bulduktan sonra Erciyes takımı havluları atmıştı. 81. dakikada yine bizi şanssızlık buldu ve Sabri'nin uzaklaştırmak istediği top Hakan'ı sırtına çarpıp Edinho'nun önüne düştü. O da golü attı. Kalan süre ise malumun ilanı şeklinde oluştu. Maç 2-1 lik skorla sona erdi.

Bizim adımıza çok değişik ve farklı bir sezon oldu. Birçok sıkıntı oldu. Ona rağmen ligi 2. bitirip Şampiyonlar ligine direk katılmak çok önemli. 2 sezondur bu ligde gösterdiğimiz performans ve bize kattığı hava takımı bambaşka bir boyuta getirdi. Aslan ait olduğu yerde kalmaya devam etti. Bu kötü ve buruk ortamda ne konuşsak ne söylesek boş. Sabri Abi uzun uzun değerlendirecektir sezonu. Bu hafta Bursa'ya gitmesi nedeniyle maçı izleyemediği için yazıyı benim yazmamı istedi. Ben de uzun zamandır bloga yazı yazamamıştım. Özlemişiz buraları. Ama özleyeceğim bir şey varsa o da Drogba'dır. Son maçta tribünden el sallamak yerine sahada olmalıydı bir şekilde. Kırgın olduğu GSTV'ye verdiği röportajda belli oluyor. İnşallah adam akıllı bir şeyler düşünülür. Bize bu saatten sonra Dünya Kupasını beklemek düşüyor. Muslera aşkımızdan mütevellit Uruguaylıyız. Soma'daki faciada hayatını kaybedenler Melo'nun deyimiyle o kadar  kazdılar ki adeta cennete düştüler. Allah geride kalanlarına sabır versin.



Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, Ali Saygın Ögel
Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş (Dk. 82 Hamit Altıntop), Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut (Dk. 90+2 Telles), Sneijder, Burak Yılmaz
Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Cenk Ahmet Alkılıç, Diakhate, Mangane, Emre Öztürk, Cem Can, Yiğit Gökoğlan (Dk. 82 Yakup Ramazan Zorlu), Murat Yıldırım, Ahmet Akgün (Dk. 66 Kerim Avcı), Hüseyin Kala (Dk. 55 Vleminckx) , Edinho
Goller: Dk. 46 Burak Yılmaz, Dk. 75 Umut Bulut (Galatasaray), Dk. 81 Mangane (Kayseri Erciyesspor)
Sarı kartlar: Dk. 41 Melo (Galatasaray), Dk. 41 Mangane, Dk. 58 Diakhate (Kayseri Erciyesspor)

***Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
18:27 ultrasMovement İlk onbirimiz belli oldu Muslera-Sabri, Semih, Chedjou, Hakan-Selçuk, Yekta, Melo-Sneijder, Umut, Burak Yılmaz
18:37 ultrasMovement Yedeklerimiz : Eray, Hamit, Telles, Koray Günter, Berk İsmail, Emre Çolak, Lucas Ontivero
18:54 ultrasMovement Drogba 18 kişilik kadroda yer almıyor
18:57 ultrasMovement Takımımız "Ne Sarı Ne kırmızı her yer kömür karası" pankartı ile sahaya çıktı.  Soma'daki facia nedeniyle Arena'da hüzün hakim
19:05 ultrasMovement İlk yarı takımımızın vuruşuyla başladı.
19:07 ultrasMovement Takımımız maça hızlı başladı. Sağ kanattan gelen ortayı Umut değerlendiremedi. Ön alanda baskı kurmaya çalışıyor her iki takım.
19:15 ultrasMovement ilk 10 dakikada takımımız orta alandaki baskısı ve isabetli paslarıyla ön plana çıkan ekip konumunda.
19:18 ultrasMovement Dakika 12: Sneijder'in sol kanattan içeriye yaptığı ortada Burak ofsaytta kaldı.
19:20 ultrasMovement Dakika 14 Sneijder yaklaşık 30 metreden serbest vuruşu kullandı. Kaleci sağ alt köşeden son anda kornere çeldi topu.
19:21 ultrasMovement Dakika 16: İçeriye yapılan ortada Melo'nun vuruşunda top rakibe çarptı. Elle oynama itirazları var oyuncularımızın.
19:23 ultrasMovement Takımımız çok baskılı oynuyor. Oyunu Erciyes yarı sahasına yıkmış durumdayız.
19:28 ultrasMovement Dakika 19: Sneijder sağ taraftan serbest vuruşu adrese teslim kullandı ancak Umut değerlendiremedi.
19:29 ultrasMovement Dakika 21: Melo'nun uzaktan sert şutunu kaleci zor kontrol ediyor. Melo çok iştahlı ve arzulu bir görünümde yine.
19:32 ultrasMovement Takımımız Erciyes ceza sahasını ablukaya almış durumda. Melo Selçuk Sneijder Umut Burak gol arayışında sürekli aktif konumdalar.
19:34 ultrasMovement Dakika 27: Sneijder sağ taraftan yine mükemmel bir orta yaptı. Umut ve Melo topa yükseldi Umut iyi vuramadı. Melo da bana bıraksaydın diye serzenişte bulunda daha müsait durumda olduğu için.
19:35 ultrasMovement Dakika 29: Selçuk sol iç kısımdan Umut'a harika bir ara pas attı.  Umut çizgide Burak'a ortayı yaptı ancak Burak iyi bir vuruş gerçekleştiremedi.
19:37 ultrasMovement Dakika 31: Topla oynama yüzdeleri GS:%67 K. Erc: %33 Baskımız nefes aldırmıyor
19:39 ultrasMovement Dakika 33: İnanılmaz bir gol kaçırdı Sneijder. Baskı sonrası çalınan topu Burak Sneijder'e aktardı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Hollanda'lı oyuncumuz adeta zor olanı başarıp topu dışarı attı. Baskımız sürüyor.
19:42 ultrasMovement Dakika36: Orta sahadan ceza alanına atıla topu Umut iyi değerlendiremedi ve topu dışarı vurdu. Bir çok gol pozisyonu buldu takımımız ancak Golü bulabilmiş değiliz
19:44 ultrasMovement Daişka 39: Yekta ceza sahasına harika bir ara pas bıraktı Burak'a ve Burak müsait durumda olmasına rağmen kötü bir vuruş gerçekleştirdi.
19:47 ultrasMovement Dakika 41: İkili mücadele sonrası sineler gerildi. Melo ve Mangane tartışmaya girişti. Hakem her iki oyuncuyu da sarı kartla cezalandırdı. Oyunda Tansiyon çok yüksek takımımız adına. Melo maçı istediğini her haliyle belli ediyor
19:50 ultrasMovement İlk yarının sonuna 1 dakika ekleniyor
19:53 ultrasMovement ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı. Takımımız baskıyı kurmuş olması ve gol pozisyonlarını fazlaca bulmasına rağmen golü bulamadı. Biraz panik durumu söz konusu. Muslera'ya adeta top değmedi.ancak takımımız da bu kadar baskıya rağmen sonuca ulaşamadı. İkinci yarı için başarılar diliyoruz takımımıza
20:08 ultrasMovement İkinci yarı başladı. Bol şans diliyoruz takımımıza
20:09 ultrasMovement goooooooooooooooooooollllllllllll
20:10 ultrasMovement Burak atıyor golü. Umut'un içeri nefis pasında Sneijder Burak'a al da at pasını verdi Burak da ikramı geri çevirmedi.
20:14 ultrasMovement Golde Chedjou'nun da payı büyük. Orta sahanın ortalarına kadar topu getirdi. En uygun pozisyonda soldaki umut'a pası verdi. Umut içeri enfes bir ara pas bıraktı Sneijder'e. Sneijder kaleci ile karşı kaşıya iken topu sağ tarafında boş olan Burak'a çıkardı. Burak da 47. dakikada takımımız 1-0 öne geçirdi.
20:18 ultrasMovement dakika54: Melo'nun uzun mesafeli ortasında Sneijder ofsayta yakalanıyor.
20:21 ultrasMovement Selçuk'un orta sahadan harika pasında rakibi ters ayakta yakaladı ve kontra atağa çıktı takımımız Burak ile. Bomboş durumdaki Umut'a ortayı yaptı Burak ancak Umut rakip defansın topa müdahelesini engelleyemedi. Bir golden daha oldu takımımız.
20:25 ultrasMovement 60. dakika geride kalıyor. Takımımız golü bulduktan sonra biraz daha kontrollü ve rakibin açığını arayan bir oyun kimliğine büründü. Kayseri Erciyes  topu ön alanda kullanabilme çabasında ancak şu ana kadar takımımız kontrolü elinde tutuyor
20:27 ultrasMovement Dakşka 62: Takımımız sağ taraftan hızlı çıktı. Sağ korner bölgesinde Semih pası aldığı gibi çok güzel bir orta yaptı Umut'a ancak pozisyon golle sonuçlanmadı.
20:29 ultrasMovement Bizi ilgilendiren diğer maçta Beşiktaş'la Gençlerbirliği arasında 1-1 lik eşitlik var.
20:35 ultrasMovement Dakika70: Orta alanda kaptığımız topu Sneijder soldan içeri doğru koşan Burak'a aktardı. Ceza sahasında tola buluşan Burak kötü bir vuruş gerçekleştirdi.
20:38 ultrasMovement Goooooooooooooooooollllllllllll! Umut Bulut!
20:41 ultrasMovement Sağ taç çizgisi ile ceza sahası çizgisi arasında kazandığımız serbest vuruşu Maestro Selçuk kullandı. Ön direğe harika bir orta yaptı Umut'a. Umut'un kafa vuruşunu kaleci müdahele etmesine rağmen topun girmesine engel olamadı. Dakika 76: gol Umut Bulut ve Galatasaray 2-0 önde
20:42 ultrasMovement Hamit oyuna girmeye hazırlanıyor kenarda. Birazdan oyuna dahil olacak
20:46 ultrasMovement Dakika 81: Savunmada baskı sonrası topu kayarak uzaklaştırmaya çalışan Sabri'nin vurduğu top Hakan'a çarparak Mangane'nin önüne düştü. Mangane topu ağlara gönderdi. Şanssız bir gol oldu.
20:47 ultrasMovement Dakika 83: Gs:2- Erciyes:1
20:51 ultrasMovement Dakika 87: Selçuk'un sağ içten Semih'e verdiği harika pası Semih ortaladı. Rakip defans araya girip topu uzaklaştırdı.
20:53 ultrasMovement Dakika 88: Senijder'in ceza sahası dışında yaptığı sert vuruşu kaleci kurtardı.
20:55 ultrasMovement Maçın sonuna 4 dakikalık duraklama ekliyor hakem. Erciyes baskısını yoğunlaştırmaya çalışırken takımımız da kontrolü elinde tutup topu rakip yarı sahada bırakmaya çalışıyor
20:55 ultrasMovement 90+2: umut çıktı Telles oyunda
20:57 ultrasMovement Maç sona erdi. 2-1 li sonuçla kazanıyoruz ve ligi 2. sırada 65 puanla tamamlıyoruz. Şampiyonlar ligine direk katılma hakkını elde etmiş bulunuyoruz.
20:59 ultrasMovement Bu arada gururumuz Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid şampiyonluğu ilan etmiş bulunuyor. Arda'yı ve takımını tebrik ediyoruz.
21:01 ultrasMovement Türkiye'nin yüz akı Galatasaray ait olduğu yerde: Şampiyonlar Ligi'nde.
21:21 ultrasMovement Maç Sonu Roberto Mancini: Pozitif bir sezon oldu. 2 sezon şampiyon olmuş bir takım vardı ve bu sezon biraz rehavet oldu. oyuncularımı tebrik ediyorum Şampiyonlar ligi Lig Kupası şampiyonluğu derken rakiplere göre 20'den fazla maç oynadı oyuncularım. Onları tebrik ediyorum mücadelelerinden ötürü. Şampiyonlar Ligine kaldığımız için mutluyuz.
21:24 ultrasMovement Mancini: Bu sezon deplasman karnemiz kötüydü. Evimizde de bir kaç maçı çok kötü bir şekilde kaybettik. Birkaç maçta da hakem kararlarına kurban gittik. Önümüzdeki sezon için bunları göz önünde bulundurmalıyız. Genel olarak baktığımızda iyi bir sezon oldu. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teknik ekibe, kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum.



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin