1 Temmuz 2014 Salı

Kolombiya:2-0:Uruguay


"Hagi sana 40 metreden bir çakar, nereye koyacağını bilemezsin o istatistiklerini" diyordu Metin Türel, Gheorghe Hagi'nin o kimsenin beklemediği anda ceza sahası dışından yolladığı füzelere vurgu yaparken de Kolombiyalı James Rodriguez'in takım arkadaşından aldığı kafa pasını göğsü ile yumuşatıp Uruguay kale sahası dışından dönerek voleyle yolladığı topu Ümit Aktan'ın meşhur  "Schmaichel değil, bütün 'Maykıllar' gelse bu topu çıkaramaz" vurgusunu haklı çıkarırcasına Muslera değil "alemin tüm kalecileri gelse filelerden çıkarmak dışından ellerinden bir şey gelmeyecekti. Böyle bir gol Oscar hocanın kafasındaki bütün teknik-taktik varyasonları buruşturup çöpe atarken, sahadaki Uruguaylı topçuların da "az buçuk moralini" hiç etmeye yetiyordu. Kuşkusuz Suarez'e FIFA'nın verdiği ceza onları da etkilemişti, takımlarının gol makinesi İtalyan ve İngiliz spor kamuoyu ve özellikle de basının yönlendirmesiyle "futbolun patronları" tarafından futboldan men edilmişti, Oysa ki, hırs ve azim sembolüydü Luis, Dünya Kupasının ne kadar da önemli olduğunu göstermişti arkadaşlarına. Bir çok futbolcu kulüp takımlarındaki sakatlıklar nedeniyle Brezilya'da memleketlerini yalnız bırakırken, Suarez Liverpool formasıyla yaşadığı sakatlık sonrası turnuva başlayana kadar " o doktor bu doktor" koşturmuş, ameliyat olmuş, kendisine çok iyi bakmış ve insanüstü bir gayretle Brezilya'daki maçlara yetişmişti. Giriştiğin kavgada sırtını dayayacağın en sağlam arkadaşın Suarez yanında yok, bir de şapka çıkartacak bir gol yemişsin, kalır mı moral motivasyon?



İngiltere ve İtalya maçlarında olduğu gibi rakibi durdurup, sonra da vuracaktı Oscar Tabarez ama Rodriguez hesap kitap şaşırtmaya devam etti, Uruguay soyunma odasında yapılan konuşmaları da attığı ikinci golle ıskartaya çıkarınca, tecrübeli hoca turnuvanın hayal kırıklığı Forlan'ı ve Pereira'yı vakit kaybetmeden yanına alıp, Stuani ve Ramirez'i son bir ümit olarak sahaya sürdü de bu sefer karşılarına David Ospina çıktı. Higuita, Cordoba, Mondragon derken milli takım formasını 2007de bir Uruguay maçıyla giyen Nice'li Ospina, devleşti kalesinde, bir an önce bir gol atıp çeyrek final hayallerini sürdürmek isteyen Uruguaylı topçulara hayal kurmalarına dahi müsaade etmedi, uzaktan altı pastan her topu tuttu, yakalayamadıklarını dışarı attı, Şili kalecisi Claudio Bravo'yu zor geçen Neymar ve arkadaşlarını da çeyrek final için kara kara düşündürdü.


***Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***

22:17 ultrasMovement Kolombiya (COL) - Uruguay (URU) maçının canlı anlatımıyla saat 23.00den itibaren sizinle olacağız... Kolombiya ilk onbiri: Ospina, Zapata, Yepes, Sanchez, Armero, Aguilar, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Zuniga, Martinez  Uruguay ilk onbiri: Muslera, Godin, Pereira, Rodriguez, Gimenez, Pereira, Arevalo, Gonzalez, Cavani, Caceres, Forlan
22:33 ultrasMovement Bu geceki kritik mücadelede Uruguay'dan Muslera, Godin, Rios, Caceres, Gargano ve Lugano, Kolombiya'dan Sanches ve Guarin sarı kart görmeleri halinde takımlarının çeyrek finale çıkması durumunda takım arkadaşlarını yalnız bırakacaklar...
22:38 ultrasMovement İtalya-Uruguay maçında rakibini ısırdığı gerekçesiyle FIFA tarafından 9 maç 4 ay futboldan men cezası alan Luis Suarez'in formasını takım arkadaşları maçtan önce soyunma odasına astı ve "Seninleyiz Luis" mesajı yolladılar takım arkadaşına.
22:43 ultrasMovement Bu geceki mücadele biz Galatasaraylılar için de ilginç olacak, bir kalede şimdiki kalecimiz Muslera, diğer takımın yedek kalecisi de sarı-kırmızılı formayla şampiyonluk yaşamış unutulmaz kalecimiz Mondragon... Güzel maç olsun, hak eden kazansın...
22:48 ultrasMovement Uruguay'lı golcü Suarez'e verilen cezaya en büyük tepki Maradona'dan geldi: "Kelepçeleyin Suarez'i ve Guantanamo'ya Yollayın" http://ultrasmovement.blogspot.com.tr/2014/06/kelepceleyin-luisi-ve-guantanamoya.html
22:57 ultrasMovement COL-URU| Takımlar Maracana'ya çıktı, ulusal marşlar okunuyor ve mücadele biraz sonra başlayacak. Bu karşılaşmanın galibi çeyrek finalde ev sahibi Brezilya ile karşılaşacak...
23:01 ultrasMovement COL-URU|Mücadele Uruguay'ın vuruşuyla başladı...
23:07 ultrasMovement COL-URU| Dakika 5> İlk tehlikeli atak Kolombiya'dan geldi, Rodriguez'in serbest vuruşunda Muslera yumrukla topu uzaklaştırdı.
23:13 ultrasMovement COL-URU| Dakika 10> İlk on dakika geride kalırken, Uruguay diğer maçlarda olduğu gibi savunmayı sağlama alıp, kontra ataklarla rakibinin üzerine gitmeyi düşünürken, Kolombiya ise daha çok oyunu rakip alana yığmak niyetinde.
23:23 ultrasMovement COL-URU| Dakika 20> Mücadelede tehlikeli atak olmasa da Kolombiya'nın %70'e 30Luk topla oynama üstünlüğü var.
23:31 ultrasMovement COL-URU| Dakika 28> Goooooooolllll James Rodriguez! Uruguay ceza sahası önünde arkadaşının kafayla verdiği pası göğüsü ile yumuşatan Rodriguez, top yere düşmeden mükemmel bir vuruş yaptı ve top üst direğe çarparak Kolombiya takımını 1-0 öne geçirdi.
23:34 ultrasMovement COL-URU| Dakika 32> Golden sonra Uruguay rakibinin üzerine gelmeye başladı. Kolombiya ceza sahası önünde kazanılan serbest atılı Cavani kullandı, top direğin hemen üzerinden auta gitti.
23:41 ultrasMovement COL-URU| Dakika 39> Kolombiya ceza sahası içindeki karambolde topu önünde bulan Gimenez sol ayağıyla çok sert vurdu ama kaleci Ospina iyi uzandı
23:45 ultrasMovement COL-URU| Kolombiya'nın golünü atan James Rodriguez, Dünya Kupası'nda oynadığı 4. maçta 4. golünü atarken şu ana kadar 2 tane de asist yapmayı başardı.
23:47 ultrasMovement COL-URU| İlk yarı sona erdi: Kolombiya.1-0:Uruguay
23:51 ultrasMovement Kolombiyalı James Rodriguez'in müthiş golü Maracana stadının tarihine yazılacaktır da, "Maracana'yı bugüne kadar 3 kişi susturdu, biri Papa, biri Frank Sinetra biri de bendim" diyen Uruguaylı Ghigghia'nın hikayesi de burada: http://ultrasmovement.blogspot.com.tr/2009/12/alcides-ghiggia-maracanada.html
2014/06/29(Sun)
00:04 ultrasMovement COL-URU| İkinci yarı Kolombiya'nın vuruşuyla başladı.
00:10 ultrasMovement COL-URU| Dakika 49> Goooooooooollllll James Rodrigueeeeez! Kolombiyanın organize gelişen atağında ceza sahasına yapılan ortada Cuadrado kafayla Rodriguez'e çıkardı ve genç yetenek de takımı adına ikinci golü kaydetti. Kolombiya:2-0:Uruguay
00:12 ultrasMovement COL-URU| Dakika 53> Uruguay'da iki oyuncu değişikliği: Forlan ve Pereira çıkıyor, Stuani ve Ramirez oyunda.
00:14 ultrasMovement COL-URU| Dakika 55> Uruguay'da Gimenez sarı kart görüyor. Kolombiya kaleyi karşıdan gören bir pozisyondan serbest atış kullandı ama top barajdan döndü.
00:18 ultrasMovement COL-URU| Dakika 59> Gonzales'in şutunda Ospina yatarak topu kontrol etti.
00:24 ultrasMovement COL-URU| Dakika 64> Uruguaylı Rodriguez bu sefer driplingle ceza sahası önüne geldi, sert bir şut çıkardı ama Kolombiya kalecisi Ospina müthiş çıkardı.
00:25 ultrasMovement COL-URU| Dakika 67> Uruguay'da Gonzales çıkıyor Hernandez oyunda.
00:27 ultrasMovement COL-URU| Dakika 68> Kolombiyada Teo Gutierrez çıkıyor Mejia oyunda.
00:29 ultrasMovement COL-URU| Dakika 70> Bu dakikalarda Uruguay bütün hatlarıyla gol için geliyor Ospina'nın kalesine ama Kolombiya defansı hata yapmıyor, rakibine boşluk vermiyor ve skor hala Kolombiya lehine 2-0...
00:33 ultrasMovement COL-URU| Şu ana kadar Dünya Kupasının en çok gol atan oyuncuları:
COL: James Rodriguez (5)
ARG: Lionel Messi (4)
GER: Thomas Muller (4)
BRA: Neymar (4)
00:36 ultrasMovement COL-URU| Dakika 77> Uruguay'da yedek kulübesindeki Lugano sarı kart gördü ve takımı çeyrek finale çıkarsa cezalı duruma düştü.
00:37 ultrasMovement COL-URU| Dakika 78> Kolombiya'da Armero sarı kart gördü.
00:40 ultrasMovement COL-URU| Dakika 79> Kolombiya defansının hatasında topla buluşan Maxi Pereira kaleciyle karşı karşıya iyi vurdu ama Ospina bu maçta gol yememeye niyetliydi, takımı adına iyi bir kurtarış yaptı.
00:40 ultrasMovement COL-URU| Dakika 80> Kolombiya'da Cuadrado çıkıyor Guarin giriyor oyuna.
00:44 ultrasMovement COL-URU| Dakika 84> Cavani'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda yine Ospina başarılıydı ve topu kornere çeldi. Bu dakikalarda Kolombiya'da James Rodriguez çıktı yerine Ramos girdi.
00:52 ultrasMovement COL-URU| Maç sona erdi: Kolombiya:2-0:Uruguay... Kolombiya, 4 Temmuz'da Brezilya'nın rakibi olacak...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin