20 Temmuz 2014 Pazar

Sopalı Pankart Fanzin


ultras/Movement'ın da çıkış kaynağıdır fanzin kültürü. Blog yoktu o zamanlar, tribüne gider, kitap okur, gazete okur, ara ara yazardık, yazdıklarımızı da paylaşma vesilesiydi fanzinler, ultras/Movement fanzin ya da başka dost fanzinler. Sonrası bloglar türedi, daha çok yazan çıktı, kağıttı, fotokopiydi, baskıydı masrafı, zahmeti olmadan yazar oldu eli kalem tutan herkes, tahıl ambarına düşmüş fareler gibiydik, sağımız solumuz, üstümüz altımız futbola dair yazı kaynıyordu, mutluyduk da sanaldı işte hepsi, o dolapta, çekmecede, kütüphanede özenle sakladığımız fanzinler çıkmıyordu, nesli tükenmeye gidiyordu. Çok geçmeden twitter blogları da bitirdi, uzun uzun yazmak zor geldi, okuyan da yoktu zaten, yüzyirmi karaktere sığmaya başladı düşüncelerimiz, bloggerlar da unuttular, boşladılar, terk eylediler bloglarını. İşte sürekli bir şeylerin yok olduğu, tükendiği bu vaziyetlerin içinde unutulan fanzin kültürünü yaşatmak için ortaya çıktı Sopalı Pankart Fanzin. Endüstriyel futbolun bizden aldıklarına karşı durmak, yeni nesillere daha güzel bir futbol, daha yaşanır bir tribün olduğunu göstermek, hatırlatmak için bir grup futbol dilencisinin emekleri ile vücüd bulmuş bir çalışma, hem de özlediğimiz gibi kağıda basılarak dağıtılıyor isteyenlere. Bakın onlar kendilerini nasıl tarif ediyorlar:

NEDİR BU SOPALI PANKART ?
Sopalı Manifesto
İsmi duyunca irkilebilirsiniz,''ne ulan bu sopalı'' diyebilirsiniz ama korkmaya gerek yok.Arkanıza yaslanın ve okumaya devam edin.
Sopalı Pankart/Fanzine günümüzde endüstriyel çarkta dönen futbola karşı birkaç müptezel tarafından sırtlanışmış bir davadır.Sopalı,renkleri ayırt etmeden aynı çatıda buluşturup birşeylerin hala saf,hala eski kaldığını savunanların yeridir.Sopalı,tribünlerin de endüstriyelleşmesine,rantına,karaborsasına karşı dimdik ayakta duranların yeridir.Sopalı,taraftarı sömüren kulüp mağazalarına da karşıdır.Sopalı parçalıdır,çubukludur,damalıdır ama reklamsızdır çünkü reklama gerek yoktur.
Sopalı Pankart/Fanzine;meşaledir,sistir,konfetidir,el emeği pankarttır.Sopalı bu tribünün dinazorudur.Saatlerce yol çeken,kilometrelerce çile çeken,yağmurda,çamurda,karda takımıyla şehir şehir gezendir.Sopalı puan durumuna,fikstüre hatta lige bile bakmaz.Sopalı amatördür,profesyonelleşemeyenlerdendir ve halinden de memnundur.
Sopalı Pankart/Fanzine tribündür,hayatın içinde kabuk bağlamayan yaraların dışa vurumudur.Sopalı masumiyettir,kaderdir,Beyoğlu'nda arka sokaklarda unutulmuş bir kitapçıda ki sayfaları en çok çizilmiş kitaptır,Kadıköy'de kaybedenler kulübüdür.Sopalı bizden biridir ve bizden kalmaya devam edecektir.
Sopalı her yerdedir,heryerde karşınıza çıkabilir,belki bir gün deplasman yolunda..

Yolunuz açık olsun, üç beş sayı değil üçyüz beşyüz sayı çıkarırsınız diye dilerken, ultras/Movement blog sayfaları, yazılarının da sizlere açık olduğunu belirtiriz...


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin