4 Aralık 2014 Perşembe

Galatasaray:4-2:Eskişehirspor


Geçen hafta kanalları dolaşırken rast geldi Lig TV'nin Top Kale programı ve programın son 10-15 dakikasıydı galiba, hakem Ali Palabıyık'la röportaj yapıyorlardı. "Bana sen FIFA hakemi olacaksın diye söylüyorlardı...", "Ekranda kendini görmek insanı mutlu ediyor...", "Herkesin benden bir beklentisi var, özellikle Merkez Hakem Kurulunun...", "Problem yaratacak oyuncularla ilgili önceden önlem almaya çalışıyoruz, yardımcı hakemlerime uyarıda bulunuyorum...", "Sahada otoriter olmak bizim için çok önemli... ", "Oyuncular bazen bizden yüz bulabiliyorlar..." gibi cümleleri yüzünden bir mahcubiyet, bazen de gülümseme ama çok da kendine güvenen bir hakem edasıyla sarf ediyordu. Gençliğinin ve kariyer basamaklarını hızlı tırmanmanın heyecanı suratını yansımıştı. Röportaj sonrası bende uyandırdığı "egosu yüksek" hakem imajı, "umarım bize zarar vermez" diye düşünürken, ufak bir araştırma sonrası Fatih Terim'i attıran hakem olduğunu hatırlayınca taşlar yerine oturuverdi birden. Ve sonra da ekşi sözlükte blihackk rumuzlu kullanıcının yazmış olduğu şu satırları görünce bu gece Melo'yu hangi duygularla oyun dışına attığı ortaya çıkmış oldu: "egosunun altında ezilen, gerçekten kötü bir hakem. geçen sene fatih terim'in bissürü maç ceza almasına sebep olan dördüncü hakem de kendisiydi, bu sene yönettiği birkaç maçı izledim, sanki sahada süperstar edasıyla koşuyor, verdiği kararların yarısı yanlış. kendinden başka hiçkimseye sempati beslemezsmiş gibi bir havası var."


Geçen sezon Emre Belozoğlu'nun kırımızı kartı sonrası ona saha dışını göstermesi sonrası başlayan "Melo'yu linç kampanyası", Brezilyalı topçunun Federasyon Başkanının elini sıkmaması ile doruğa ulaşmış, twitterdan ceza alan ilk futbolcu olarak tarihe geçmiş ve hala memleket medyasının köşe başlarını tutmuşlarca Melo nefreti körüklenirken, FIFA kokartını takmanın heyecanıyla sahaya çıkan tecrübesiz denilecek kariyerdeki bir hakemin kendine hangi futbolcuyu "riskli" kategorisine alacağı şüphe uyandırır mı?

Girizgahı Melo ve Ali Palabıyak'la yaptık da, ileride bu hakemin yapması muhtemel "sıkıntılar" için blog sayfalarına bir not düşmek idi arzumuz, yoksa Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktör olarak takımımızın başında ilk galibiyetini kutlamadan geçmek olmaz. Gerçi hocanın elinde sihirli değnek yok, üç günde dört gol atan bir takım yaratamaz da, "kazanmak için neler yapması gerektiğini" göstermiş oldu Prandelli'ye. Kupa maçıydı, rotasyondu, yorgundu demeden ideale yakın bir takım sürdü sahaya ve oyuncuların mücadele etmesini istedi. Çok mu iyi oynadılar, "sahayı dar mı ettiler Eskişehirspor'a?" tabii ki hayır ama maçın belli bölümlerinde "Galatasaray ruhuyla oynadılar"... Rakip sahada pres yaptılar, görevini unutan arkadaşlarını azarladılar, işini hatırlattılar, 2-2 olduktan sonra "yine kaybedeceğiz" düşüncesini attılar beyinlerinden rakip kaleye gittiler ve maçı kazandılar sahadaki mor formalılar... Yeni hoca, yeni başlangıç, yeni umutlar derken, yeni forma olmasın şu mor formalar, ne olur? Arsenal maçında giyilmişti ve bir daha giyilmez diye düşünürken, bu gece de karşımıza çıktı. Yetsin artık... Rengimiz belli, sarı ve kırmızı, işimiz olmasın morla filan...

Son söz, Selçuk güzel bir gol attı ama bu şimdiye kadar yazdıklrımızı bize sildirmez, dediklerimizi yalatmaz... Umarım özgüveni biraz daha gelir, Hamza hocayla toparlanır da maç sonları ya da ay başlarında banka hesabına yatan parayı hak ederek harcar, yoksa zaten sene sonunda kulüple yolları ayrılır, çok özler böyle büyük bir camiada forma giymeyi.


Galatasaray: Sinan Bolat, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Alex Telles, Felipe Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Olcan Adın (Dk. 69 Yasin Öztekin), Umut Bulut, Goran Pandev (Dk. 46 Bruma)
Yedekler: Eray İşcan, Hamit Altıntop, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Tarık Çamdal

Eskişehirspor: Sinan Ören, Berkay Dabanlı, Birol Parlak, Semih Güler (Dk. 46 Sezgin Coşkun), Kaan Kanak, Raheem Lawal, Goran Causic, Serdar Özkan, Andaç Güleryüz, Erkut Şentürk (Dk. 75 Ibrahim Sissoko), Mirkan Aydın (Dk. 46 Funes Mori)
Yedekler: Ali Şaşal Vural, Ergün Teber, Onur Bayramoğlu, Erman Kılıç

Goller: Dk. 5 Serdar Özkan, Dk. 61 Erkut Şentürk (Eskişehirspor) Dk. 15 ve Dk. 35 (p) Selçuk İnan, Dk. 83 Bruma, Dk. 89 Umut Bulut (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 16 Felipe Melo, Dk. 58 Aurelien Chedjou, Dk. 84 Bruma, Dk. 86 Emre Çolak (Galatasaray) Dk. 33 Raheem Lawal, Dk. 34 Goran Causic, Dk. 37 Kaan Kanak (Eskişehirspor)
Kırmızı Kart: Dk. 57 Felipe Melo


19:18 ultrasMovement Galatasaray ilk 11i: Sinan, Sabri, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Selçuk, Olcan, Emre, Pandev, Umut
19:19 ultrasMovement Eskişehirspor ilk 11i: Sinan, Birol, Berkay, Semih, Kaan, Lawal, Causic, Serdar, Andaç, Erkut, Mirkan
19:26 ultrasMovement Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'na taraftarın yoğun ilgisi var.
19:31 ultrasMovement Karşılaşmaya Galatasaray başladı.
19:36 ultrasMovement Dakika 5> Eskişehirspor ceza sahasının sol çaprazından serbest vuruş kullandı. Vuruşu yapan Serdar topu uzak köşeden ağlara gönderdi. Galatasaray.0 Eskişehirspor.1
19:39 ultrasMovement Dakika 7> PENALTI! Emre sağdan sıfıra indi, ortasını Eskişehirspor defansı elle kesince hakem penaltıyı verdi. Penaltıyı Pandev kalecinin soluna attı ama kaleci Sinan topu çıkardı.
19:41 ultrasMovement Dakika 10> Serdar bu sefer kaleyi cepheden gören noktadan serbest vuruş kullandı. Top bu sefer kaleci Sinan Bolat'ta kaldı.
19:45 ultrasMovement Dakika 15> Gooooolll!!! Selçuk, Serdar'ın golune nazire yaparcasına hemen hemen aynı noktadan kullandığı serbest vuruşu doksana takıyor. Galatasaray.1 Eskişehirspor.1
19:46 ultrasMovement Dakika 16> Melo yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
19:57 ultrasMovement Dakika 27> Sabri'nin ortasında Olcan kafayı vurdu, top Sinan'da kaldı.
20:00 ultrasMovement Dakika 29> Yine Sabri ortaladı bu sefer Umut kafayı vurdu ama top yine kaleci Sinan'da.
20:03 ultrasMovement Dakika 33> Kontratağı kesen Eskişehirsporlu Semih sarı kart gördü.
20:04 ultrasMovement Dakika 34> Causic Melo'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
20:05 ultrasMovement Dakika 35> PENALTI! Pandev çalımlarla ceza sahasına girerken Semih kendisini yere düşürünce hakem penaltıyı verdi. Penaltıyı bu sefer Selçuk gole çevirdi. Galatasaray.2 Eskişehirspor.1
20:08 ultrasMovement Dakika 37> Eskişehirspor'da Kaan sarı kart gördü.
20:11 ultrasMovement Dakika 40> Pandev pasını Umut'a verdi, Umut'un ceza sahası dışından şutunu kaleci elinden kaçırdı ama top kornere çıktı.
20:18 ultrasMovement İlk yarı sona erdi. Galatasaray.2 Eskişehirspor.1
20:34 ultrasMovement İkinci yarı öncesi takımlarda değişiklikler var. Galatasaray'da Pandev çıkıyor, Bruma giriyor. Eskişehirspor'da Mirkan ve Semih çıkıyor, Sezgin ve Mori giriyor.
20:36 ultrasMovement Dakika 47> Telles soldan ortaladı, Bruma altıpastan topu üstten dışarı attı.
20:46 ultrasMovement Dakika 56> Melo yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Chedjou da itiraz sonrası sarı kart gördü.
20:57 ultrasMovement Dakika 61> Sağ kanattan gelişen atakta Erkut, ceza alanına girer girmez topu çok güzel bir vuruşula uzak köşeden ağlara gönderdi. Galatasaray.2 Eskişehirspor.2
21:03 ultrasMovement Dakika 69> Galatasaray'da Olcan'ın yerine Yasin oyuna girdi.
21:05 ultrasMovement Dakika 76> Eskişehirspor'da Erkut'un yerine İbrahim Sissoko oyunda.
21:06 ultrasMovement Dakika 77> Bruma ceza sahasında topla buluştu, vuruşu üstten dışarı çıktı.
21:12 ultrasMovement Dakika 82> Goooooollllll... Bruma en sonunda golu atıyor... Sabri seri çalımlarla ceza sahasına girdi ortasında Yasin kafayı vuramadı. Uzaklaştırılan topu alan Bruma rakibini çalımlayıp şutunu attı ve top ağlarla buluştu. Galatasaray.3 Eskişehirspor.2
21:14 ultrasMovement Dakika 85> Ceza sahasına ortada Sezgin'in kafa vuruşunu kaleci Sinan Bolat kurtardı.
21:15 ultrasMovement Dakika 86> Emre Çolak yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
21:16 ultrasMovement Dakika 88> Morris sol kanattan ceza sahasına girdi, yerden ortasında Serdar topa vuracakken araya Selçuk girdi.
21:18 ultrasMovement Dakika 89> Gooooollll... Goooollll... Emre'nin pasında Umut ceza sahasının sağından sert vurdu ve Galatasaray'ın 4.golunu attı.
21:24 ultrasMovement Karşılaşma sona erdi. Galatasaray.4 Eskişehirspor.2 Takımımızın havasının Hamza Hoca'nın gelmesiyle değiştiğini söyleyebiliriz. 10 kişi kalıp golu yememize rağmen takımımız presle topu kapmaya ve bir an önce golu bulmaya çalıştı. Darısı lig maçlarına...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk defa katılamadım size,Melo kendini attırmak için çok uğraştı ve başardı!!Heleki karttan sonraki tavırları tam can sıkıcıydı.Ben Melo'nun davranışlarından sıkıldım,Telles ve Brumada forma girmişken bir süre kulube ona iyi gelecektir

Blog Widget by LinkWithin