12 Mayıs 2011 Perşembe

Play-Off Gemisi Kalkıyor.


Galatasaray bildiğiniz gibi sezonu 3. sırada tamamladı ve Playoff'un ilk turunda Ezeli rakibi Beşiktaş'la karşılaştı. 3-6. sıra eşleşmesi sonrası bu turun galibi Olin-Bandırma eşleşmesinin galibi ile yarı final oynayacak.Final'de ise Efes veya Fenerbahçe'den biri olacağı garanti gibi. Playoff'un diğer ayağı her ne kadar kolay geçecek igib görünse de bizim olduğumuz yol bayağı zorlu. Ancak bunları konuşmadan önce ilk turdaki rakibimiz Beşiktaş ile takımımızı karşılıklı analiz yolu ile irdeleyelim.

1.Kağıt üstündeki kadrolara bakacak olursak Beşiktaş bir adım önde gibi görünebilir. Beşiktaş'ın özellikle uzun rotasyonundaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Ogilvy, Likholitov ve Hüseyin'den oluşan Pivot rotasyonu ve ayrıca Cevher ve İgnerski gibi iyi üçlükçü forvetleri var. Bizim bu noktada Ermal, Andric ve Rancik'ten başka kozumuz yok.Genç Sertaç ise playoff ağırlığını kaldıracak olgunlukta ve mental hazırlıkta değil malesef. Bu seride bizim uzunlarımıza ekstra iş düşeceği kesin. Ermal ve Andric'in Pivot pozisyonlarında 30 dakikayı görmeleri bize yetecektir ancak Ergin Ataman sezon ortasında gelmiş olsa bile her zaman takımları mücadelecei olduğundan 30 dakika'yı görmeleri için çok dikkatli olmalrı gerekiyor oyuncularımızın.

2. Beşiktaş zorlu bir süreçten geçmiş olsa da iyi toparlamış durumda. Özellikle Ergin Ataman'la ritim kazandıktan sonra yeni transferler de daha iyi oynamaya başladı. Ancak hala tam anlamıyla bir takım görüntüsü sergilemiyorlar. Buna karşılık Galatasaray her şeyiyle iyi yönetilen, rolleri gerçekçi dağıtılmış ve organize bir takıma sahip. Bunda büyük koç Oktay Mahmuti'nin payı tabiki çok büyük. Ancak oyuncuların gösterdiği özveri, inanç ve kararlılık Galatasaray'ın bu sene iddaalı olmasını sağlamış durumda.

3. Oyun kurucu pozisyonunda gerek tecrübesi, gerek zekası, gerekse takım-özellikle ANDRİC- ile uyumu göz önüne alındığında Tutku Açık, rakip takımın oyun kurucuları da dahil bir numaralı aday bence. Johnson’la başlayıp, savunmamızı tepeden deldirmediğimiz maçlarda uzunlarımızı da faul sorunundan korumuş oluruz. Tutku'da oyuna girip asıl işleme kısmı ve oyunu koparma süresinde anahtar rolü oynamış olur. Beşiktaş'ın ise temel sorunu burada zaten. Yaşlanmış bir Cüneyt ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir Chatman ile dümeni tutmaya çallışıyorlar. Chatman coştuğunda vay halimize. Ancak iyi savunmamız Chatman'ı devreye sokturmayacaktır.

4. Sezon boyunca yaptığımız gibi savunmayı üst düzey tutup hatta normal sezondan daha iyi savunma yapmaya başlamamız şart. Normal sezonda iki maçı da iyi savunmamızla kazanmıştık ancak Ergin Ataman faktörü ve kaliteli uzun rotasyonu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Beşiktaşın guard zaafından faydalanmak ve topa olabildiğince baskı yapmak şart. Bu noktada Caner ve Shipp'in agresif savunmasından yararlanmamız gerekiyor. 2 numara pozisyonunda Beşiktaş üstün durumda görünüyor. Kemp ve Serkan'ı tutma konusunda bu oyunuculara büyük iş düşecek. Biz ise 2 numara pozisyonundan pek fazla sayı çıkaramıyoruz belki ama takım savunmasını sertleştiren ve tempoyu arttırabilecek oyuncularımız olması, önemli bir artı.

5.Bir sistem takımı olduğumuz için düzeni hiç bir şekilde kaybetmememiz gerekiyor. , hücumda iyi bir spacing’le mutlaka çembere doğru yönelmeyi sağlayacak bir düzende olmamız gerekiyor. Bunun için de sürekli penetre-pas anlayışında ısrarcı olmak şart. 2'li oyunları iyi oynadığımızı ve ligin en iyi penetre eden takımı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Oktay hoca'nın dediği gibi "sadece işimize konsantre olup, başka kimliğe bürünmeye çalışmamalıyız"

6. Serinin kilit oyuncuları bizim adımıza Shumpert ve Haluk olacak. Çünkü bu iki oyuncu hem tecrübeleri hem de birden fazla pozisyonda oynamaları bakımından Joker konumundalar.Andric'i de bunlara ekleyebiliriz Beşiktaş adına ise Chatman ve uzunların performansı Seri boyunca ön plana çıkacaktır. Ayrıca bizim adımıza diğer avantaj seriye 1-0 önde başlamamız ve bu akşamki maçı kazandığımız takdirde işimiz çok kolaylaşacak olması. Rakibi 60 sayı civarında tuttuğumuz sürece rahat bir seri olacaktır.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin