12 Aralık 2012 Çarşamba

Galatasaray Karşıtı Medya

 NTV Spor, Hıncal Uluç'u Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası hazırlıkları sırasında yakalamış ve röportaj yapmaya ikna etmiş. Toplam 11 dakika süren sohbet sırasında sadece 2 dakika pazar günkü derbi ile ilgili konuşmuş ikili ve orada Hıncal Uluç "maçın iki hocanın taktik mücadelesi şeklide olacağını, takımların savunmalarının zayıf olduğunu, kaleye atılan ve isabetli şutların skoru belirleyebileceğini ve iki ekibin de maçı farklı kazanabileceğini" söylerken, NTV Spor editörleri Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiği maça vurgu yapıp, Hıncal Uluç'un elleriyle 6 işareti yaptığı fotoyu koyup, taraflarını belli etmişler.


Sadece onlar "ortalığı kızıştırmak" derdine düşmemiş, Galatasaray yönetiminin Galatasaray- Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol karşılaşması esnasında çıkan olaylar ve sonrası yapılan tutuklamalar ve neticesinde adli mercilerce serbest bırakılan taraftarlarına ve ailelerine geçmiş olsun mesajını okurlarına yansıtma biçimi: "Galatasaray holiganına sahip çıktı" şeklinde olmuş. Kulüp yönetiminin "taraftarım" dediği, meydana gelen bir olayda suçlu ve suçsuzun ayrılması ilkesini hatırlattığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği kişileri "hooligan" diye nitelemek kime ve neye hizmet eder derken, Radikal'in sitesinde "1461 Trabzon, Pendikspor'un arkadaşlık isteğini onayladı!" şeklinde başlığı görünce renklerini de anlamış olduk...

Ve Radilkal'in dün "Galatasaray holiganına sahip çıktı" diye verdiği haberi, bugün -13.12.2012-aşağıdaki gibi yayınlayarak tekrar gazeteye haber yapmış... Ne oldu da uslup değişti acaba?


Pazar günü oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle yarım kalan Galatasaray - Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi müsabakasıyla ilgili ‘kriminal’ süreç devam ediyor. Olaylara karışanlardan 16 kişi gözaltına alınmış, reşit olmayan 2 kişi serbest bırakılırken, 14 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan maçlara giriş yasağı getirilen ve polis merkezine gidip imza vermesi gereken bu kişilerden Galatasaraylı olanlar için Sarı-Kırmızılı kulüp açıklama yayımladı.
‘Kendilerini savundular’
Bu kişiler arasında Galatasaraylıların olduğu belirtilerek, sözkonusu olayların Beşiktaş taraftarının gelmemesi gereken maça gelmesi nedeniyle çıktığı, taraftarlarının da kendilerini savundukları ifade edildi. Bu noktadan hareketle sürecin takipçisi olunduğu belirtildi: “Saldırıya uğramış olan taraftarımız, sporcusunu ve kendisini koruma refleksi göstermiştir. Savunma refleksi içindeki taraftarımızdan bir bölümünün adliyeye sevk edilmiş olması kulübümüzce anlaşılamamış olup, adli süreç kulüp avukatlarımızca bizzat ve yakından takip edilmiştir. Adaletin bir görevi de suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı doğru bir şekilde ayırt etmektir. Bu kapsamda kendini ve sporcusunu korumaya çalışan bir kitleye suçlu muamelesi yapmak anlaşılabilir bir durum değildir.”
Ortak kınama yapılmıştı
Olayların ardından Galatasaray-Beşiktaş ortak açıklamasında “Olayları kimin çıkardığına bakılmaksızın” ibaresini kullılanarak eylem yapanlar kınamıştı.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin