13 Şubat 2014 Perşembe

Galatasaray.0 Antalyaspor.0

  • Türkiye Kupası'nda son 8 aşamasında grup statüsüne geçildiğinde ilk etapta ilgi çekeceğini düşünmüştüm. Statüyü düşünenler de 3 büyüklerin aynı gruba düşmesiyle yıl içerisinde fazladan 2 derbi daha üretebileceklerini planlamışlardır ama o gün bu gündür bir türlü takımları aynı gruba denk getiremediler.
  • Gruplarda büyükler eşleşmeyince, kış mevsiminin ortasında peşi sıra oynanan karşılaşmalar hem takımlara hem de taraftarlara bir nevi zulüm oldu. Yönetimimizin de sağolsun maçları Olimpiyat Stadı'na alması da işin tuzu biberi oldu.
 
  • Hal böyleyken bu formatın kaldırılması gerektiği konusunda herhangi bir tartışma kalmamıştır. Sonuçta bu kupanın nasıl oynandığının, nasıl ilgi çekici hale getirildiğinin örnekleri diğer ülkelerde mevcut, Amerika'nın yeniden keşfine gerek yok. Benim fikrim, maçları tek maçlı eleme sistemiyle alt torbada bulunan takımın sahasında oynatarak heyecanın her karşılaşmada yukarıda tutulmasıdır.
  • Kupanın bu formatına ek olarak, gruptan çıkan takımlar da belli olunca, doğal olarak Mancini as takımda yer bulamayan bolca oyuncuya yer verdi takımında. Kendimi bir an için forma şansı bulan gençlerin yerine koyuyorum. Sene sonuna kadar bir daha forma şansı bulman neredeyse imkansız, ilaveten hazır maç açık kanaldan da gösterilirken kendini göstermeyeceksin de ne zaman göstereceksin? Topu yercesine oynamalarını beklerken, futbolcularda bitse de eve gitsek havası hakimdi. Maalesef, yeni Ardamız geliyor diyebileceğim bir ismi de bir türlü göremedim.

  • Maçtaki en ümit verici olay Hamit Altıntop'un en sonunda sahalara geri dönmesiydi. Bruma'nın sakatlandığı, Amrabat'ın kiralandığı bu dönemde, sağ kanatta yerli bir alternatif olarak Mancini'nin elini rahatlatacaktır.
  • Maçta iddia olmamasına ve stadın konumuna karşın tribünlerde yerini alan taraftarlar belki de bu gece görevini en iyi yapanlardandı. Özellikle cep telefonu ışıklarıyla yapılan görsel şov artık hoş bir gelenek olmaya başladı. Tam olarak ilk ne zaman yapılmıştı bu gösteri tam hatırlayamadım ama bu sene farklı şekillerde artarak devam edecek gibi. 
  • Nihayetinde takımımız kupada son 4 takım arasına kalıp Bursaspor'la eşleşti ve 3 kulvarda da devam eden tek takım olma özelliğini hala sürdürüyor. Şöyle bir araştırma yaptığımızda görüyoruz ki Galatasaray en son 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'yi 0-0 ve 2-1'lik skorlarla eleyerek yarı finale çıkmış. Kupayı da en son 2005'te Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek aldığımız düşünülürse, artık müzemize bir tane daha götürme vaktinin geldiği aşikar. 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

son dört değil . son sekiz

Unknown dedi ki...

Son 4 takim arkadasim

berfin dedi ki...

Bencede yeni gelen arkadaslar kendini gostermek yerine iyice sıkıntı haline getirdi maçı

Blog Widget by LinkWithin