27 Şubat 2014 Perşembe

ultras/Movement Blog Artık Line'da!


2007 yılının haziran ayı başında başlamıştı ultras/Movement'ın blog macerası. Gerçi isim daha eskiye dayanıyordu, fanzin çıkartmıştık da, yazdıklarımız eline ulaşamayanlar internetten okusunlar istemiştik ultras/Movement'ı, hem de hazırlıklarına başladığımız ikinci sayının tanıtımıydı niyetimiz. Öyle uzun uzun yazmak aklımızda yoktu da, fotoğraf paylaşıp, ilginç haberleri not ederken bloga, Slaven Koprivnica karşılaşmasıyla da başlayıverdik Galatasaray maç yorumlarına... Hem de ne başlama... Yazdıkça yazdık, yazdık, yazdık. Kimi zaman sevindik, coştuk yazdık, kimi zaman üzüldük, acımızı yazdık, kimi zaman kızdık, öfkeyle yazdık, ama usanmadan hep yazdık. Biz ultras'Movement blog sayfalarına yazdıkça, siz de üşenmediniz okudunuz, beğendiniz, beğenmediniz, eleştirdiniz, hatta küfrettiniz ama okudunuz. Bu iletişim bizi yazmaya daha da çok itti, evlendik, düğün yaptık maç yazısı yazdık, çocuğumuz dünyaya geldi ertesi gün bloga "post girdik", yurt dışına gittik, internet cafeden deplasman anısı yazdık, dedik ya "yazdık durduk"...  Ve geriye dönüp bakınca 7 sene ne de çabuk geçmiş deyiverdik... Bu uzun zaman dilimi içinde internet aleminin de modası "rüzgar" gibi değişip durdu, youtube açılıp kapandı, formspring soruları unutuldu, tumblr pek tutmadı, bloglar gözden düştü, twitter altın çağını yaşadı, akıllı telefonlar notebookların yerini aldı. Teknolojinin bu hızlı değişimine blog olarak hep ayak uydurmak çabasındayken, en son olarak Line'dan gelen teklifle "canlı maç yorum" hadisesine de başlamış olduk. "goaLine GALATASARAY" diye bir kaç haftalık deneme yazılarımız beğenildi ki, bu işi uzun vadeli olarak yerimiz ve duruşumuza uygun olarak "Galatasaray Ruhu" adıyla yapmaya karar verdik.

Peki ne mi yapıyoruz: Galatasarayımızın maç günleri karşılaşmadan saatler öncesinden başlayıp maç bitiminden saatler sonrasına kadar karşılaşmayla ilgili haberler, duyurular, maç kadroları, istatistikler, ilginç anektodlar, tezahüratlar, videolar, maçtan fotoğraflar, tribün koreografi resimlerini takipçilerimizin cep telefonlarına yolluyoruz. Üstelik öyle kontör filan hesabı da yok, ücretsiz... Kısaca, bugüne kadar ultras/Movement blog üzerinde maç sonu yazdığımız "maç yazılarını" Line'ın da yardımıyla artık maç esnasında "canlı canlı" takipçilerimizle paylaşıyoruz... Sadece paylaşmakla kalmıyor, "On Air" vasıtasıyla da onlardan anında geri bildirim alıyor, sorularını cevaplıyor, sevinç, üzüntü, hırs, öfke duygularını paylaşıyoruz.

"Hayatımız Galatasaray" dedik durduk yıllarca, burada da Galatasaray adını duyduk girdik bu işe. Allah yüzümüzü kara çıkartmaz umarım derken, tüm lig ve kupa karşılaşmaları öncesi-esnası-sonrasında Line üzerinde Galatasaray Ruhu'nda bizimle olmanızı bekliyoruz... Karşılaşmaların heyecanına özel hediyelerimiz olacaktır müjdesini de verelim... Takipte kalın, ultras kalın...
***
Edit: Kulübümüzden gelen uyarılar sonrası "Galatasaray" ismini kullanmamız engellendiği için blogumuzun ismi olan ultrasMovement olarak Line üzerinden yayınlarımıza devam edeceğiz.
***
Line uygulamasına erişmek için akıllı telefonlarınızdan  Line uygulamasını indirin ve resmi hesaplardan ultrasMovement'i takip edin. Ben zaten takip ediyorum diyorsanız, "Arkadaşlar" bolümüne gelip "Resmi Hesaplar"dan ultrasMovement'i seçip "Tavsiye Et" butonuyla arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin