28 Şubat 2014 Cuma

Galatasaray.1 Chelsea.1

  • Sıkıştırılmış kupa maçlarının bunaltıcı havasından, ligde puan farkının bir artıp bir azalmasına kendimizi kaptırdığımız hengameden şöyle bir kafamızı kaldırıp olaylara büyük pencereden bakmak için bulunmaz bir fırsat şu Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları. Ortamıyla, havasıyla, suyuyla, tezahüratlarıyla, müziği ile ligin 2.yarısında da bu atmosferi yaşama şansını bulmak bile insana keyif veriyor.
  • Fonda Ercan Taner'in Juventus maçındaki golunun anonsu ve barkovizyonda da Sneijder'in golunun görselleri ile metro çıkışında yaratılan karlı ortam gerçekten başarılı bir pazarlama aktivitesiydi.
  • Takımlar ısınmaya çıktığında tribünlere ilk çağrılan Beşiktaş maçındaki hareketiyle tarihe geçen Semih Kaya idi. Mourinho'nun da bu hadiseyi takip edip Semih'i ısınmaya giderken tebrik etmesi kendine yakışan bir büyüklüktü.
  • Öte yandan DrogbaKopenhag maçındaki hareketini eleştiren Beckenbauer'e nazire yaparcasına ısınmada yine takımı etrafında toplayıp konuşmasını yaptı. Beckenbauer'dan karşı bir yorum bekliyoruz. 

  • Hocaların ilk 11 tercihlerinin her zaman bir açıklaması vardır ama bir maçta doğru düzgün birlikte oynamamış Eboue ile Hajrovic'in kanatta uyum sorunu yaşayacağı aşikarken birlikte oynatılması ile Semih'in yedekte olmasının düzgün bir açıklamasını bulamadım. Mancini de bulamamış olacak ki 45 dakikanın sonunda 2 değişiklik hakkını çoktan harcamış oldu.
  • Chelsea, maça çok hızlı başladı ve ilk 10 dakikada fırtına gibi esti. Golu bu aşamada yemeyip bu baskıyı atlatabilseydik oyun çok farklı gelişebilirdi. Golden sonra daha fazlası için bastıracaklarını düşünürken, garip bir şekilde frene bastılar. Hatta, işi o kadar abarttılar ki Cech daha 20.dakikada zaman geçirmeye yönelik hareketler yapmaya başladı. Bu gibi davranışlarda hakemler bekler bekler 90.dakikada kaleciye sarı kart gösterirdi, bu sefer hareketler o kadar fazla tekrarlandı ki ilk defa 60.dakikada bir kaleciye zaman geçirmeden kart gösterildiğine şahit oldum. 

 
  • Burak'ın hemen hemen sıfırdan attığı hayatının golunun Terry'nin sahaya 2.topu atmasıyla iptal edilmesine ne demeli? Hem de daha Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tartışmalarının dumanı üzerindeyken. Maç sonrası Mourinho'nun tam da Semih'i tebrik etmesinin nedenini açıklamasının akabinde çok güzel bir göndermeyle, Mourinho'ya bu pozisyonu adil oyun açısından nasıl değerlendirildiği soruldu ama tercümanın düzgün ifade edememesi nedeniyle cevap kaynadı gitti.
 
  • Chelsea taraftarları düşündüğümden az ilgi göstermişlerdi deplasman tribününe. Öne geçmelerine rağmen orada olduklarını takımlarına pek hissettiremediler. Mourinho boşuna bu atmosferin %10'unu bizim taraftar yaratsa bana yeter demiyormuş.
  • Chelsea'nin kariyerindeki yeri nedeniyle aylardır bu maçı bekleyen, İngiliz basınının bir dakika üzerinden gözünü ayırmadığı Drogba'nın, hem de Burak tel tel dökülürken oyundan çıkarılması da gecenin bir başka kafamı karıştıran hamlesiydi. Drogba, kulübeye giderken Mancini'nin kulağına ne dedi, o kadar merak ediyorum ki... 
  • Geçen sene de 2.tur ilk karşılaşmasında Schalke ile evimizde 1-1 berabere kalmış, ardından deplasmanda işi bitirmiştik, kader yine aynı skorla bizi deplasmana götürüyor. 2.yarıdaki baskımız, Mourinho'nun uzun süredir takımından memnuniyetsiz olduğuna dair ifadeleri ve sahada da Chelsea futbolcularının bunu doğrularcasına çekingen oyunları insanı ister istemez Londra'ya giderken ümitlendiriyor. Hakkımızda hayırlısı... 

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Galatasaray istanbulda chelseanin onunde galip gelip deplasmanda beraberligi dusunmeligiydi .Şimdi işimiz zor görüķüyor.

Unknown dedi ki...

Galatasaray istanbulda chelseanin onunde galip gelip deplasmanda beraberligi dusunmeligiydi .Şimdi işimiz zor görüķüyor.

Adsız dedi ki...

Evet hakkımızda hayırlısı Inşallah ama biz takımımıza güveniyoruz ve başaracağına inanıyoruz,Dualarımız onlarla.....

Adsız dedi ki...

Shalkede burdan 1_1 lik skorla ayrılıp favori gösteriliyordu ve shalkeninde forma rengi maviydi...oldu ...yine olur...

Blog Widget by LinkWithin