20 Temmuz 2014 Pazar

Galatasaray 2014-2015 Formaları


Yeni sezon formaları internete çok evvelden sızdı, biz de haklarında birşeyler karaladık, görüşümüzü belirttik. Tabii sadece biz değil, Galatasaray taraftarı da sosyal medyada beğenisini, öfkesini, talebini, nefretini belirtti. Forma dizaynı konusunda kaale alınmadı taraftar ama ürünlerin piyasaya çıkış tarzı hakkında pazarlama departmanına değişik stratejiler denetti. Bu sezon Galatasaray futbol takımının giyeceği formalar arasında parçalı yok, taraftarın en büyük tepkisini çeken gelişme bu. Bunun hasarını atlatmak için taraftarın duyguları sömürüldü ve "Metin Oktay" ismi kullanılarak "Yeni geleneksel sarı kırmızı iç saha forması, kulübün efsanevi oyuncularından Metin Oktay tarafından giyilen formadan esinlenilen dinamik grafiklerle öne çıkıyor."  cümlesiyle çizgili formanın tanıtımı yapıldı. Peki, Galatasaray müzesindeki Metin Oktay heykelinin üzerindeki forma neden çizgili değil? Metin Oktay demek parçalı demektir, bu kadar açık ve net... Bir de "yeni geleneksel iç saha forması" denilerek sanki bu çizgiliyi yıllarca kullanmışız gibi bir intibah da uyandırılmaya çalışılmış da "laf salatası"ndan başka bir şey değil.


Beyaz formada da yine taraftarın hislerine, duygularına dilenmişler ve "UEFA ruhundan" dem vurmuşlar pazarlama ekibindeki elemanlar. "Galatasaray’ın yeni deplasman forması ise kulübün hem Türkiye liginde hem de uluslararası arenada en büyük başarılarını yaşadığı 2000 yılında giydiği ilk beyaz formadan ilham alınarak hazırlandı." İlk beyaz forma ne demek? Daha önce hiç beyaz forma giymedi mi takım, yoksa 2000 senesinde bir kaç adet beyaz forma türü mü vardı? Cümle kurarken bile zorlanmışlar... keşke UEFA değil de Neuchatel zaferi deselermiş, zira 2000 deki formada sarılar daha fazla varken, Neuchatel'i parçalayan takımın giydiği ekipman bu sene satışa sunulana daha çok benziyor.



Ama esas sıkıntı mor formada ortaya çıkıyor. Kimin fikriydi, kimin tercihiydi, ya da Nike'a karşı mı koyamadılar bilinmez de bu sene takıma bir de mor forma yaptırmışlar. Taraftar buna her platformda karşı çıkıp, tepkide bulununca, resmi sitede formanın tanıtımını yapamamışlar. Çizgili ve beyaz formalar anlatılmış, süslenmiş, bezenmiş de mordan bahseden yok. Tanıtılması için ne bekleniyor? Balotelli'yi transfer edip, "Balotelli'nin giydiği forma" diye mi tanıtılacak? Belki de Arda'nın giydiği mor forma derler de Aziz ve Acun'un kankisi Arda'yı buralarda sallayan bulurlar mı, zor. Peki, sen formanı taraftara sunacak kadar o formaya güvenmiyorsan, neden öyle bir şey yaparsın be Galatasaray?


Mor, çubuklu ve beyaz... Peki ortadaki bizim istediğimiz gibi parçalı olsaydı ne olacaktı? 2009-2010 sezonunda adidas'ın hazırladığı kataloğun aynısı mı olacaktı? Buna mı itiraz etti Nike ve parçalıdan vazgeçirdi bizim yöneticileri? Hal böyleyse moru neden elemediniz de bir kalemde sildiniz parçalıyı?

Formalarla ilgili sorular bol, şikayetler bitmez ve bir an önce Galatasaray yönetiminden yetkili biri çıkıp, mantıklı açıklamalar ve cevaplarla ikna etmeli taraftarı yoksa bu sene forma satışlarında hüsran yaşanır ki daha önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi işportada alternatif parçalı çıkar, GS Store'a nal toplatır seyyarlar ciroda...

2 yorum:

gözbek dedi ki...

Galatasaray bu sene belki de Canaydın döneminden bu yana en kötü yönetim şekillerinden birini yaşıyor. Bu da kombine ve forma satış sayılarına net bir şekilde yansıyor. Önceden baykuşluk yapmak gibi olacak ama bu sene sanırım çok zor geçecek.

Adsız dedi ki...

çizgili yerine çubuklu desene şuna. kulüp resmi siteden bile çubuklu forma ile rapid maçına çıkacağız diyor

Blog Widget by LinkWithin