5 Kasım 2014 Çarşamba

Borussia Dortmund:4-1:Galatasaray


"Grupta iki maçınız kaldı ve sadece bir puana sahipsiniz, bundan sonraki hedefiniz nedir?" diye soruyordu maçın ardından muhabir Galatasaray'ın teknik adamı Prandelli'ye ve hocamız ( kendisine hoca diye hitap ettiğimde 'ne hocası, bu adamdan çoban olmaz' eleştirileri alıyorum) bizi şaşırtmaya devam ediyordu: "Gelişme gösteren bir takımız. Şuan için bir hedef koymayacağız. Sonraki maçlarda daha iyi skorlar almayı hedefliyorum. Ondan sonra kendimize bir hedef belirleyebiliriz."

Şampiyonlar Ligi grup maçlarının dördü sona ermiş ve geriye sadece iki maç kalmışken, gelişmekten söz edip, hedef koyamayan bir kişi şu an Galatasaray futbol takımının resmi teknik direktörü ve onun oyuncu seçimleriyle, verdiği taktiklerle bu takım sahaya çıkıyor, milyonlarca taraftarını maddi ve manevi hayal kırıklığına uğratıyor. Arsenal maçı sonrası bile bile yenildiği için "hain" demiş, Dortmund'a içerde kaybettikten sonra yaptığı açıklamalarla kulübün büyüklüğünü öğrenememiş diye eleştirmiştik ama şimdi görüyoruz ki Prandelli tam bir "meczupmuş".


Her maç sahada uygulattığı farklı kadro ve taktik deneylerinden birini dün gece Signal Iduna Park'ta denedi Cesare Prandelli de şansi yaver gitti, sezonun iyi oyunlarından birini çıkarttı Galatasaray, üç farklı mağlup olmasına rağmen. Bunda maç öncesi tribünde açılan: "Hakkını veren hep baş tacı/ ihanetin bedeli ise darağacı" pankartının topçuları kamçılamasının da payı yadsınamaz. Sezon başından beri sahada yürüyen, formayı terletmeyen topçular biraz istekli oynayınca Dortmund'un "pabucun pahalı olduğunu" anlaması çok zaman almadı. İç sahada oynayan sarı-siyahlılar belki topa daha çok sahip oldular ama Umut'un verilmeyen penaltısı, Sneijder'in rövoşetası Galatasaray'ı az kalsın iki farklı öne geçirecekti. Organize ataklarla Galatasaray'ın yardımlaşan savunmasını aşamayan Almanlar, kornerlerde tehlike yarattılar da golleri hakem yardımı ile ofsayttan geldi. Yoksa devre golsüz bitecekti... Ha bitse ne fark ederdi, geminin dümenindekinden bir fayda görmeyecek takım, tayfalarının gayretiyle gemiyi karaya ulaştırmaya çalışacak da "rotasını belirlemeyen kaptana hiç bir rüzgardan fayda gelmez" misali futbol tanrılarına dua edecektik.

İlk devre sergilediği oyunla Almanları durduran, Kloop'un planlarını gözden geçirmesini sağlayan, ev sahibi taraftarı susturan Galatasaray, Prandelli'den de destek alsaydı grupta ilk galibiyetiyle tanışacaktı ama "hoca?" oyuncu değişiklik hakkı olduğunu son 10 dakika hatırladı, Yasin'e eski takımına karşı oynama jestinde bulundu, Burak'ı da maç başı transfer ücretinden yararlanması için 5 dakika kala oyuna soktu. Oysa ki 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmeyen, yılmayan, direnen, golü de bulan takıma 2-1den sonra Burak olsun, Bruma olsun, Olcan olsun takviye edilseydi maç dönebilirdi. Ama dedik ya, bu yazdıklarımızı yapacak kişi aklı selim bir hocadır, bir meczup bu yeteneklere ve düşüncelere sahip olamaz...


Bu sene Şampiyonlar Liginde en kötü sezonlarımızdan birini yaşarken, tek tesellimiz taraftarımız olmakta. Dün gece tezahuratları, koreografileriyle meşhur Dortmund'luları susturdular da yaktıkları meşalelerle de Almanlara "cehennemin bekçisi" olduklarını hatırlattılar. Yakılan meşalelrin,atılan sis ve ses bombalarının bedeli ağır olacakmış, UEFA ceza verecekmiş, versin, bize koyar mı,  bize zaten süresi belli olmayan Prandelli cezası verilmiş, daha ağır ne olabilir ki?




Stat: Signal Iduna Park
Hakemler:  Pavel Kralovec, Roman Slysko, Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti)
Borussia Dortmund: Wiedenfeller, Piszczek, Subotic, Sokratis, Kehl, Durm, Bender (Dk. 85 Ramos), Kagawa (Dk. 63 İlkay Gündoğan), Mkhitaryan, Reus (Dk. 70 Immobile), Aubameyang
Galatasaray: Muslera, Melo, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 83. Yasin Öztekin), Tarık Çamdal, Dzemaili, Selçuk İnan, Sneijder, Chedjou, Umut Bulut (Dk. 85 Burak Yılmaz)
Goller: Dk. 39 Marco Reus, Dk. 56 Papastathopoulos, Dk. 74 Immobile, Dk. 85 Semih Kaya (kendi kalesine) (Borussia Dortmund), Dk. 70 Hakan Balta (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk.  44 Selçuk İnan, Dk. 64 Hakan Balta, Dk. 90 Dzemaili (Galatasaray)


21:24 ultrasMovement Galatasaray ilk 11i: Muslera - Tarık, Chedjou, Semih, Hakan Balta - Hamit, Melo, Selçuk, Dzemaili - Sneijder - Umut
21:25 ultrasMovement B.Dortmund ilk 11i: Weidenfeller - Piszchek, Subotic, Papastathopoulos, Durm - Kehl, Bender - Mikhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang
21:46 ultrasMovement Maça B.Dortmund başlıyor.
21:51 ultrasMovement Maç başlarında top daha çok B.Dortmundlu futbolcuların ayağında, Gsalatasaray hızla çıkarak etkili olmaya çalışıyor.
21:51 ultrasMovement B.Dortmund korner atışları ile etkili olmaya çalışıyor kalemizde
21:59 ultrasMovement Dakika 10> Maçın başındaki Dortmund baskısı kırılmış durumda, maç oldukça düşük tempoda oynanıyor.
22:00 ultrasMovement Dakika 14> Tarık'ın sağdan ortasına Sneijder rövaşatayı vurdu, top kalecide kaldı.
22:03 ultrasMovement 15 dakika geride kalırken net ataklar Galatasaray'dan geldi. Umut'un penalti beklediğimiz pozisyonu ve Sneijder'in rovasetasi gol sinyalleri verdi
22:06 ultrasMovement Sahadaki mücadelenin yanısıra tribunde de ustunluk mucadelesi var. Taraftarimiz Genclik Marsina başladı.
22:11 ultrasMovement Dakika 24> Dortmund köşe vuruşunda tehlike yarattı. Kale sahası içerisine ortalanan topta Sokratis'in kafası üst direkten geri geldi.
22:17 ultrasMovement Dakika 30> B.Dortmund.0 Galatasaray.0 Karşılaşma genelde ortasahada geçiyor. Topla oynama yüzdeleri %63-%37 B.Dortmund lehine
22:18 ultrasMovement Dakika 33> Kagawa ayağının dışıyla ceza sahası yayından falsolu bir vuruş yaptı, top yandan dışarı çıktı.
22:22 ultrasMovement Dakika 35> Dortmund korneri yine tehlike yarattı. Arka direğe gelen topta boşta kalan Subotic'in vuruşu kaleyi bulmadı.
22:25 ultrasMovement Dakika 39> Piszczek orta sahadan verdiği ara pasla Reus'u kaçırdı, Reus topu şık vuruşla ağlara gönderdi: 1-0
22:27 ultrasMovement Yardimci hakem ofsayti kacirinca iyi oynadığımız ilk devrede talihsiz bir gol yedik
22:30 ultrasMovement Dakika 44> Selçuk atağı kesmeye yönelik faul yapınca sarı kart gördü.
22:32 ultrasMovement İlk yarı sona erdi. B.Dortmund.1 Galatasaray.0
22:32 ultrasMovement Yenik durumda olmamiza rağmen taraftarimiz maci istiyor ' vur kir parcala bu maci kazan' tezahurati var tribunde
22:39 ultrasMovement Bu sezon oynadığımız en iyi karsilasmalardan birini oynadik ilk devre. Umarim ikinci yari golü de buluruz
22:47 ultrasMovement İkinci yarı başladı.
22:50 ultrasMovement Dakika 47> Sneijder uzaklardan şansını denedi ama top dışarıda.
22:53 ultrasMovement Taraftarimiz bu dakikakarda destegi arttırdı, sis-ses bombaları ve meşaleler tribunde
22:55 ultrasMovement Dakika 53> Galatasaray tribünlerinden sahaya patlayıcı maddeler atılınca hakem yardımcılarını ve oyuncuları yanına çağırdı. Şu an anons yapılıyor, maç durmuş durumda.
22:58 ultrasMovement Dakika 55> Yine köşe vuruşu yine tehlike. Ceza sahasına inen top bir türlü uzaklaştırılamayınca Sokratis Dortmund'un 2.golunu attı.
23:04 ultrasMovement Dakika 63> Kagawa çıkıyor, İlkay oyuna giriyor.
23:05 ultrasMovement Dakika 64> Chedjou sarı kart gördü.
23:12 ultrasMovement Dakika 70> Goool... Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda Hakan Balta ön direkte kafayı vurup golu attı. Skor 2-1 oldu.
23:12 ultrasMovement Dakika 71> Dortmund'da Reus çıkıyor Immobile giriyor.
23:14 ultrasMovement Yilmiyoruz, pes etmiyoruz, arzuluyuz,istekliyiz. Galatasaray ruhu bu. Bunu istiyoruz sizden
23:17 ultrasMovement Dakika 74> Galatasaray köşe vuruşu kullanırken kontra atakta 3e 1 yakalandı. Immobile karşı karşıya pozisyonda Muslera'nın ayağı da kayınca topu ağlara gönderdi. B.Dortmund.3 Galatasaray.1
23:19 ultrasMovement İyi oynarken, beraberligi bulacakken Muslera'nin ayagi kayinca talihsiz bir gol yedik, futbolun cilvesi işte.
23:23 ultrasMovement Dakika 82> Hamit çıkıyor yerine Yasin giriyor.
23:25 ultrasMovement Dakika 83> Çok ilginç pozisyonlar oluyor. Immobile Semih'ten topu kurtarıp ceza sahasına yerden hafifçe ortaladı. Aubemeyang topu Muslera'dan kurtardı, son anda Chedjou golu önledi.
23:26 ultrasMovement Dakika 85> Umut'un yerine Burak, Bender'in yerine Ramos oyuna giriyor.
23:27 ultrasMovement Dakika 86> Ceza sahasına soldan yapılan ortada Immobile gelişine vurdu, Semih topu istop edecekken kendi kalesine golu attı: 4-1
23:29 ultrasMovement Dakika 87> Galatasaray tribünlerinden Dortmund tribünlerine meşale atıldı, oyun yine durdu.
23:33 ultrasMovement Her iki takım oyuncuları da artık maçın bitmesini bekliyor. 4 dakika uzatmaya Dortmund antrenörü Jurgen Klopp tepkili.
23:35 ultrasMovement Dakika 90+2> Dzemaili sarı kart gördü, Arsenal maçında cezalı olacak.
23:36 ultrasMovement Karşılaşma sona erdi. B.Dortmund.4 Galatasaray.1

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin