1 Kasım 2014 Cumartesi

Galatasaray:2-1:Kasımpaşa


Bir hafta önce Şampiyonlar Ligi maçından bile daha değerli görüp "hedef maçımız" dediğin Başakşehir karşılaşmasında dört farklı skorla hezimete uğruyorsun, herkes onurlu bir davranış sergilemeni ve "istifa" etmeni beklerken, nedense hala takımın başında kalıyorsun ve iç sahada oynayacağın Kasımpaşa maçına takımının en formda topçusu Wesley Sneijder'i  "teknik sebeplerle" yedek bırakıyorsun. Ki o Sneijder bu sezon attığı gollerle takımı hala zirvede tutan, Galatasaray taraftarının ve senin "ateşli" yöneticin Abdurrahim Albayrak'ın en değer verdiği maç olan Fenerbahçe karşılaşmasını şahsi yetenekleri ile koparan oyuncuyken. Bir de nasıl teknik sebepmiş ki bunlar Başakşehir karşısında tel tel dökülen takımın en formsuz oyuncuları olan Selçuk, Burak, Olcan'ı ödüllendirir gibi yine ilk onbirde oynatıp, diğer topçuları yedeğe çekiyorsun. Bu kararları sen mi veriyorsun hocam, yoksa artık "kukla" mı oldun iyice...


Kukla demişken, hani ipleri başkasının elinde olan ve birileri tarafından istediği hareketi yaptırılan oyuncak misali Sabri kararında iyice çuvalladın be hocam. Gelir gelmez bu takımın kaptanını kadro dışı bıraktın, Aysal yönetimi mi istedi, scout ekibinin raporu muydu, Mancini mi tavsiye etti bilemiyoruz da gereksiz ve manasız bir karar uğruna Sabri'yi de üzdün, taraftarı da gerdin, takımı da sağ bekte güçsüz bıraktın da Albayrak gelir gelmez yine başka bir talimatla Sabri'yi idmana aldın ve ilk onbirde oynattın. Nazar da değmesin, bizi de mahcup etmedi Sabri kaptan, Kasımpaşa maçının da yıldızıydı. Oyun kurması gereken Selçuk, Olcan, Yekta ara pas atmaya, orta yapmaya korkarken, ki attıkları nadir paslar ya rakibe ya taca gitti, Sabri takımın en tehlikeli ataklarını başlatan oyuncu oldu. O yetmedi, galibiyet golünde Hagi misali kornerden Chedjou'nun kafasına servis etti meşin yuvarlağı...  Ne diyorduk, kukla diyorduk, demek ki, birileri sana emir verecek ve sen yapacaksın be hocam? Albayrak istemeseydi Sabri hala A2 takımındaydı ve biz bugün Veysel'e, Tarık'a, Hakan Balta'ya sövüyor olacaktık.


Demek ki Prandelli hocamın "teknik kararı" ilk devre top oynamamak üzerineymiş, Kasımpaşa kalecisini yormamak ve kendi alanımıza çekip rakibi, olursa bir de gol yemek üzerineymiş. Düşündükleri de tuttu, Sneijdersiz takım sahada debelenip durdu ki, ikinci devre hocanın aklına forveti çiftlemek geldi, Umut girdi oyuna, bir de "ofsayt tartışmaları" altında ki televizyondan ağır çekim seyrettiğimizde nizami golle beraberliği sağladık. Biraz daha cesaretlendi takım Sneijder girince, oyun bir sağ kanada bir sol kanada açılır oldu, Kasımpaşa Galatasaray'ın aslında cesur oynadığında neler yapabileceğini hatırladı, ister istemez savunmaya çekildiler. Biraz daha Galatasaray gibi oynadık, ama biraz... Stoperin sağ açık gibi oynaması, zorlamasıyla korner kazandık, galibiyet golü attık... "Taktik, teknik gereği" herhalde...


Dün maçta gördük ki, Sneijder üzerine bir oyunlar oynanmaya çalışılıyor, bir zamanlar Elano'ya, Lincoln'e yapıldığı gibi. "Derin Galatasaray" yine iş başında... Maşa da maalesef bu takımın teknik direktörü sıfatını taşıyan isim: Cesare Prandelli. Birileri "Sabri bizim kurumsal imajımızı zedeliyor" dedi, Sabri kadro dışı kaldı. Şimdi yine birileri "Para lazım, hazır Avrupa'dan paralı talipleri varken şu Sneijder'i küstürelim de ocak transfer döneminde elden çıkaralım" diyor en formda döneminde Sneijder yedek bırakılıyor. Birileri "Selçuk, Burak bizim çocuklar, hallice de paraya sözleşme yaptık, oynat da parlasınlar, satarız belki" diyor Selçuk ve Burak her maç forma giyiyor. Kukla gibi yönetiliyor perdenin arkasında Cesare Prandelli...

Son sözümüz de Emre Utkucan'ın başında olduğu  scout ekibine gelsin. Arkadaşlar üzgünüm ama siz de çuvalladınız. Bir röportajında Prandelli, Galatasaray'da harika bir scouting ekibi olduğundan, kendisine rakiplerle ilgili bütün analizlerin, videoların onlar tarafından geldiği için Türk yardımcı istemediğini söylemişti, demek ki Balıkesirspor'u siz küçümsediniz, Başakşehir'i de iyi analiz edemediniz, Kasımpaşa'dan da korkulacağını siz söylediniz. Kazanınca "Sivas'ın yan top zaafiyetini iyi analiz ettik" demiştiniz ya, kaybedince de faturayı ödersiniz herhalde.  Mancini döneminde getirilen topçuları hocaya mal etmişsiniz, Mancini bu konuda konuşmadı da Pandev ve Dzemali'yi Prandelli istedi derken İtalyan da geçen gün "Pandev ve Dezemaili'yi ben almadım, ikisi de tamamen kulübün transferi" demedi mi? Peki kim doğruyu söylemiyor? Ve en büyük "günahınız" da yine Emre Utkucan'ın kendi açıkladığı üzere "Prandelli ismini ben verdim yönetime" sözünde saklı: Galatasaray ile hiç bir şekilde organik-inorganik bağı olmayacak Prandelli hangi kriterlere göre Galatasaray futbol takımı teknik direktörü olarak önerildi?



Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Olcan Adın (Dk. 46 Umut Bulut), Hamit Altıntop (Dk. 72 Dzemaili), Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 54 Sneijder), Yekta Kurtuluş,  Burak Yılmaz
Kasımpaşa: Isaksson, Orhan Şam (Dk. 71 Erhan Kartal), Donk, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Tunay Torun, Castro, Alpaslan Öztürk, Babel (Dk. 65 Viudez), Scarione, Adem Büyük (Dk. 84 Malki)
Goller: Dk. 41 Adem Büyük (Kasımpaşa), Dk. 53 Burak Yılmaz, Dk. 90+1 Umut Bulut (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 28 Olcan Adın, Dk. 59 Semih Kaya, Dk. 86 Burak Yılmaz  (Galatasaray), Dk. 47 Orhan Şam, Dk. 90 Viudez (Kasımpaşa)

*** Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
 Canlı maç anlatımlarımızı takip etmek ve sürpriz hediyeler kazanmak için telefonuna ücretsiz Line uygulamasını indir, "Arkadaş Ekle" sekmesine gel, "Resmi Hesaplar" dan ultrasMovement'ı bul ve sen de bize katıl...

18:56 ultrasMovement Takımımızın bu geceki ilk on biri şu şekilde oluştu: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Hamit, Selçuk, Yekta, Olcan, Emre Çolak, Burak Yılmaz 
18:59 ultrasMovement Bu gece karşılaşma saat 20.00de başlayacak ve Hüseyin Göcek tarafından yönetilecek. 
19:10 ultrasMovement Rakibimiz Kasımpaşa'nın ilk onbiri: Isaksson, Orhan, Donk, Barış, Sancak, Alpaslan, Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem
19:32 ultrasMovement Takımımızın yedek kadrosunda yer alan oyuncular: Sinan Bolat, Dzmaili, Umut Bulut, Sneijder, Pandev, Hakan Balta ve Tarık Çamdal... Teknik direktör Prandelli, Sneijder'in yedek olmasıyla ilgili olarak "teknik bir karar" diye yorumda bulundu. Hafta başı affedilen Sabri uzun zamandan sonra ilk onbirde forma giyecek
20:01 ultrasMovement Takımlar sahaya çıktı, İstiklal marşı okundu ve takımımız bir araya gelip, galibiyet yemini ediyor. Tribünler ise bomboş... Haydi Aslanlar... Gösterin gücünüzü...
20:02 ultrasMovement Karşılaşma Takımımızın vuruşuyla başladı... Başarılar...
20:12 ultrasMovement Dakika 10> Karşılaşmada ilk 10 dakika geçilirken, iki kalede de ciddi ataklar yer alamazken, klasik bir orta saha mücadele seyrediyoruz. Lakin "korakor" değil de ağır tempoda bir ora saha kapışması bu.
20:17 ultrasMovement Dakika 14> Kasımpaşa'da Alpaslan serbest vuruş kullandı, barajı geçen top Muslera'da kaldı.
20:21 ultrasMovement Dakika 17> Kasımpaşa atağında Orhan sağ kanattan ortaladı Adem'in kafa vuruşu auta gitti. Golü daha çok arzulayan ekip deplasman takımı, bizimkiler hala İsakson'un kalesinde tehlike yaratamadı.
20:25 ultrasMovement Dakika 22> Şu ana kadar Chedjou takımın sigortası gibi, defansta rakiplere geçit vermiyor.
20:25 ultrasMovement Dakika 23> Kasımpaşa daha ciddi gelmeye başladı. Galatasaray ceza sahasına atılan pasta Adem uygun pozisyonda topu Muslera'ya nişanladı.
20:27 ultrasMovement Dakika 24> Takımımızın en etkili atağı gerçekleşti, Sabri sağ kanatta Babel'i geçti, ceza sahasına girerken ortaladı ama Burak pozisyona geç kaldı. 
20:30 ultrasMovement Dakika 27> Sancak'a sert müdahalede bulunan Olcan sarı kart gördü.
20:36 ultrasMovement Dakika 33> Sabri'yle başlayan atakta Olcan topu kontrol etti, kalecinin açılmış olduğunu görüp uzaktan köşeye plase yaptı ama top farklı bir şekilde auta çıktı. Cılız ataklarla oyunu Kasımpaşa yarı sahasına yıkmak istiyoruz.
20:42 ultrasMovement Dakika 38> Alex Telles ceza sahasına girdiğinde rakibinin hamlesiyle düştü ama Hüseyin Göçek bunu penaltı olarak nitelendirmedi. Sonrasında Burak ile Barış'ın tartışması fazla büyümeden önlendi.
20:44 ultrasMovement Dakika 40> Takımımız hucuma çıkarken kaptırılan topta Kasımpaşa'nın attığı ara pasında topla buluşan Adem, Muslera'yla karşı karşıya kaldı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
20:47 ultrasMovement İlk yarı sona erdi: Galatasaray:0-1:Kasımpaşa... Takımımız ıslıklar eşliğinde soyunma odasına gidiyor.
21:04 ultrasMovement İkinci yarı başladı, takımımızda Umut Bulut, Olcan'ın yerine oyunda.
21:05 ultrasMovement Dakika 46> Kasımpaşa'da Orhan sarı kart gördü.
21:13 ultrasMovement Gooooooolllllllllll Buraaaaaaaaaakkkkk! Dakika 52> Umut'un kafayla savunmanın arkasına attığı topla buluşan Burak, kaleciyle karşı karşıya topu İsakson'un yanından ağlara gonderdi ve beraberliği sağladı.
21:13 ultrasMovement Dakika 53> Emre Çolak çıkıyor Sneijder oyunda. Haydi Wesley senden goller bekliyoruz...
21:17 ultrasMovement Dakika 58> Tunay'ı orta sahaya yakın bir yerde düşüren Semih sarı kart gördü.
21:19 ultrasMovement Dakika 60> Umut'un pasında Burak ceza sahası içinde fantastik bir vuruş yaptı ama top auta gitti, gol olsa uzun yıllar jeneriklerden düşmezdi. 
21:22 ultrasMovement Dakika 61> Sabri'nin sağ kanattan geliştirdiği atakta Sabri, sol kanatta boş pozisyondaki Sneijder'i gördü, Hollandalı yıldızın vuruşu az farkla auta gitti. Bu dakikalarda Kasımpaşa kalesini baskı altına aldık, gol geldi gelecek...
21:22 ultrasMovement Dakika 63> Kasımpaşa'da Babel çıkıyor Viudez oyunda.
21:29 ultrasMovement Dakika 70> İlk yarıya göre daha hareketliyiz ve golü de arzulayan takım durumundayız. Kasımpaşa'da Orhan çıkıyor Erhan oyunda.
21:30 ultrasMovement Dakika 71> Galatasaray'da Hamit çıkarken Dzemaili oyunda. Üç oyuncu değişiklik hakkımızı doldurduk.
21:34 ultrasMovement Dakika 74> Kasımpaşa atağında sağ kanattan yapılan ortaya Castro iyi yükseldi ve kafayı vurdu, vuruşu az farkla auta gitti.
21:37 ultrasMovement Dakika 77> Yekta'nın pasında Selçuk'un ceza sahası dışından sert vuruşunu Isaksson kornere çeldi.
21:40 ultrasMovement Dakika 80> Az sayıdaki taraftarımız takımı hareketlendirmek için tezahuratın temposunu arttırdı. Galibiyet için bu dakikalarda gol bulmanın uğraşı içinde takımımız.
21:42 ultrasMovement Dakika 82> Selçuk yine uzaktan vurdu, bu sefer top yandan auta gitti. 
21:42 ultrasMovement Dakika 83> Kasımpaşa'da Adem Büyük çıkıyor yerine Malki oyunda. 
21:43 ultrasMovement Dakika 84> Burak sarı kart görüyor Sancak'a yaptığı sert hareketten sonra.
21:48 ultrasMovement Dakika 89> Kasımpaşa'da Viudez sarı kart görüyor.
21:50 ultrasMovement Gooooooooooolllllll Umuuuuuuuuuuttttt Buluuuuuuuuuuut! Dakika 90. Chedjou'nun başlattığı atakta Galatasaray korner kazandı, korner atışını Sabri kullandı, Chedjou'nun kafasında arka direk dibinde Umut topa dokundu ve takımını 2-1 öne geçirdi.
21:54 ultrasMovement Maç sona erdi: Galatasaray:2-1:Kasımpaşa... 
21:57 ultrasMovement İlk yarıda futbol adına pek birşey sergileyemediğimiz, lakin ikinci devrede Sneijder ve Umut'un oyuna girmesiyle biraz daha kıpırdadığımız maçı son dakika golüyle de olsa kazanmasını bilen ve lider olan takımımızı kutluyoruz. Haftayı galibiyetle atlattık ya şimdi rakiplerimizin birbirleriyle yapacağı derbiyi keyifle seyredebiliriz. İyi hafta sonları diliyoruz...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence ben harikaydim

drifter dedi ki...

Bu yazı gerçekten tüm hislerime tercüman olmuş bu kadar güzel ifade edilebilirdi... Eklemek gereken bişey daha var ki çok mühim... Bruma mevzuu...içimiz yanıyo bruma yerine olcanı gördükçe...ve dahası koray günter, daha göremedik semihi iğneyle oynatıyoruz...

Adsız dedi ki...

Bence bu macta futbolcular daha istekli ve arzuliydular Hamit in oyundan alinmasi hataydi Selcuk onde oynadiginda daha fazla sorumluluk aliyor daha etkili oluyor Sabri ve Emre gibi oyuncular (alt yapidan )herzaman takimda olmali bu bizim takimimizin ne kadar buyuk oldugunun ayni zaman da kaniti basarilar Galatasarayim

Blog Widget by LinkWithin