9 Kasım 2014 Pazar

Kardemir Karabükspor:1-2:Galatasaray


Peşinen belirteyim, dün geceki maçı seyredemedim, oturup da özetlerden ya da skora göre maç yazısı yazacak da değilim de teknolojik gelişmeler sağ olsun,Line'dan Göksel'in yazılarından, twitter ve facebook gibi sosyal medya hesaplarından dakika dakika yine de Galatasaray'ın Karabükspor karşısında yaptıklarını takip etme şansımız oldu ve okuduklarımdan çıkardığın sonuç: Prandelli bildiğini okumaya ve Sneijder'i devre arasında elden çıkarmak için küstürme çabalarına son sürat devam ediyor olduğu. Bir de takım çift forvet oynadığında gol atabiliyorken hoca inatla tek forvet oynatıyor takımı... Şimdilik ite kaka kazanıyoruz da çekirge daha ne kadar sıçrayacak bakalım?

Biz uzun aradan sonra maçı seyredemedik diye yine de boş bırakmayalım bu satırları ve sözü yorumlarına değer verdiğimiz Ali Ece'ye bırakalım:

Sezon sonunda Galatasaray 4. yıldız hedefine ulaşırsa Prandelli “Speranza...” diyerek anlatmaya başlayacaktır. Kariyerinde oyuna sonradan dahil olduğu son 20. maçtaki 6. golünü atan Umut’un İtalyancası “Speranza”. Umut kaç maçtır Galatasaray’a golleriyle hayat veriyor, Prandelli’yi kurtarıyor onu siz hesaplayın ancak Umut kariyerinin bu döneminde mecburen “Solksjaer”leşmeye devam edecek. Solksjaer de uzun süre ilk 11’de başladığı maçlarda sonradan oyuna girdiği maçlardaki gol yüzdesinden uzak kalmıştı. Umut da ilk 11’de başladığı son 20 maçında sadece 2 gol atabildiği için maçlara yedek kulübesinde başlıyor.
Maça Umut’suz başlayan Galatasaray henüz 3. dakikada bulduğu golle maça adeta önde başladı. Galatasaray, Prandelli’nin elindeki kadroya en uygun biçimde çizgi 4’lü savunmayla sahada olunca Chedjou neden Fransa’da Yılın Savunmacısı seçildiğininden örnekler sergilemeye devam etti. Fransa’da gerçekten de çok kaliteli savunmacılar var. Mesela 2013’te Türkiye’de dünya şampiyonu olan Fransa U-20 Milli Takımı’nın sol beki Digne alınırken bonservisine 13 milyon euro ödenmesine rağmen PSG’de müzmin yedek! O yüzden geçen sezonki Terim-Mancini geçiş dönemi, “3-5-2 mi 4’lü savunma mı?” karmaşasında Chedjou’nun bonservisi bizim ülkede çok konuşuldu. Ancak Chedjou bu sezon Galatasaray savunması, oyun profillerine uymayan 3 stoper karmaşasına gömülmediğinde, hem Ujfalujivari bir savunma liderliği sergiliyor hem de Galatasaray’ın skor yükünü de omuzluyor.
Anderlecht maçının sonlarında Chedjou’nun “ofansif isyan”ı ve inadı sayesinde Galatasaray bu sezon Devler Ligi’ndeki tek puanını aldı. Bizim ligi de hesaba katarsan Chedjou’nun bu sezon toplam 2 gol 2 asistlik bir ekstra hücum katkısı var. Türkiye liginde her zaman gol katkısı da yapan stoperler (Luciano, Ronaldo, Götz gibi) sezonun akışı ve takımlarının kaderinde belirleyici rol oynamıştır. Chedjou bu açıdan da Umut’la beraber Prandelli’nin can simitlerinden bir tanesi. Chedjou sadece golüyle değil özellikle ilk yarım saatteki lider oyuncu karakterini sahaya yansıtarak da önemli bir katkı yaptı. Dakikalar 30’u gösterdiğinde Chedjou 21 kez topla buluşmuş paslarının % 100’ünü isabetli atmış ve hava topu mücadelelerinin tümünden üstün çıkmıştı.
Kolektif oyun üstünlüğünden çok bazı oyuncularının üstün performanlarıyla 3 puanı alan Galatasaray, şu anda ne Prandelli’nin hedeflediği ne de taraftarının özlediği seviyede futbol sergileyemiyor. Ancak beklentilerin altında oynarken ligde bu hafta itibarıyle son 2 şampiyonluğun geldiği sezonlardan bile çok puan toplamak önemli. Galatasaray dün belki çok iyi değildi ama oyun planı daha oturaklı, stratejisi daha derli topluydu.  


Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Bahtiyar Birinci
Kardemir Karabükspor: Waterman, Emre Güngör, Yiğit İncedemir (Dk. 77 Turgay Bahadır), Mabiala, Hakan Özmert (Dk. 84 Musa Çağıran), Kumbela, Aykut Akgün, Erdem Özgenç, Tanju Kayhan, Akpala, Onur Ayık
Galatasaray: Muslera, Melo, Hamit Altıntop (Dk. 88 Yekta Kurtuluş), Dzemaili, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 67 Umut Bulut), Burak Yılmaz, Chedjou, Hakan Balta, Koray Günter, Sabri Sarıoğlu
Goller: Dk. 3 Chedjou, Dk. 71 Umut Bulut (Galatasaray), Dk. 57 Emre Güngör (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Yiğit İncedemir, Dk. 45 Hakan Özmert (Kardemir Karabükspor), Dk. 80 Hamit Altıntop, Dk. 81 Dzemaili (Galatasaray)


18:02 ultrasMovement Galatasaray ilk 11i: Muslera - Sabri - Chedjou - Koray - Hakan - Melo - Dzemaili - Selçuk - Hamit - Sneijder - Burak
18:03 ultrasMovement Karabükspor ilk 11i: Waterman - Erdem - Mabiala - Emre - Tanju - Aykut - Yiğit - Onur - Hakan - Kumbela - Akpala
18:04 ultrasMovement Karşılaşma Karabükspor'un vuruşuyla başladı.
18:05 ultrasMovement Dakika 3 > Gooooolllll.... Golu erken bulduk...Selçuk'un köşe vuruşunda ceza alanına ortasında kale sahası içinde topa çok iyi yükselen Chedjou etkili kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
18:06 ultrasMovement Dakika 5> Hızlı gelişen atakta Burak, kaleci Waterman ile karşı karşıya kaldı ama topu ayağından açınca 2.golu kaçırmış olduk.
18:11 ultrasMovement Dakika 10> Kazanılan serbest vuruşu Hamit kullandı, şutu üstten dışarı çıktı.
18:12 ultrasMovement Golu erken bulmamız takımımızı rahatlatmış durumda, genelde top bizim ayağımızda ve oyunu yönlendiriyoruz.
18:14 ultrasMovement Dakika 13> Sol kanatta Hakan'ın Dzemaili'ye pasını verdi, Dzemaili'nin kaleye sert şutunda top kaleci Waterman'da kaldı.
18:16 ultrasMovement Dakika 17> Karabükspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mabiala'nın kale sahası içinde yakın mesafeden kafa vuruşunda top yandan  dışarıya gitti.
18:19 ultrasMovement Dakika 20> Waterman sol çaprazdan Dzemaili'nin sert şutunu kurtardı ve adeta kalesini gole kapattı.
18:30 ultrasMovement Dakika 30> Karabükspor.0 Galatasaray.1
18:32 ultrasMovement Dakika 33> Yiğit'in hatasında topla buluşan Burak ceza alanına girip şutunu attı ama zayıf kalan şutta top kalecide kaldı.
18:37 ultrasMovement Dakika 36> Etkili gelişen Karabükspor atağında sağ kanattan yerden ortalanan topta Hakan, Selçuk'tan sıyrılıp vuruşunu yaptı, Muslera topu kornere çeldi.
18:39 ultrasMovement Dakika 38> Yiğit sarı kart gördü.
18:40 ultrasMovement Dakika 40> Sabri'nin hatasında Onur ceza alanına girip kale sahasına sert bir top gönderdi ama topa kimse dokunamadı.
18:42 ultrasMovement Dakika 41> Tanju ceza sahasına ortaladı, geriden gelen Hakan'ın vuruşunda top üstten az farkla dışarıya gitti.
18:45 ultrasMovement Dakika 45> Hakan Özmert itirazdan sarı kart gördü.
18:46 ultrasMovement İlk yarı sona erdi. Karabükspor.0 Galatasaray.1
19:08 ultrasMovement İkinci yarı başladı.
19:08 ultrasMovement Dakika 50> Karabükspor atağında rakip ceza alanı yakınlarında ön bölümde topla buluşan Tanju, rakibinden sıyrılıp yaptığı vuruş etkisizdi.
19:16 ultrasMovement Dakika 57> Kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Emre arka direkte iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla golu attı.  1-1
19:19 ultrasMovement Dakika 63>Tek toplarla etkili olmak istedik. Yapılan ortada Selçuk'un kafası dışarı çıktı
19:23 ultrasMovement Dakika 68> Sneijder oyundan alınıyor yerine Umut giriyor
19:29 ultrasMovement Dakika 71> Gooooooolllll. ..Tekrar öne geçiyoruz. Umut Dzemaili'nin yerden ortasında arka direkte golu atıyor. 
19:34 ultrasMovement Dakika 76> Karabüksporda Yiğit çıkıyor Turgay giriyor
19:36 ultrasMovement Dakika 79> Hamit sarı kart gördü. 
19:37 ultrasMovement Dakika 80> Karabükspor.1 Galatasaray.2
19:37 ultrasMovement Dakika 81> Dzemaili sarı kart gördü. 
19:43 ultrasMovement Dakika 84> Karabüksporda Hakan çıkıyor Musa giriyor
19:46 ultrasMovement Dakika 86> Burak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahası dışına çıkan Watermanı çalımlarken top sağa açıldı. Burak tekrar topu kontrol edip golu atacakken Waterman yetişip topu kornere çeldi. 
19:47 ultrasMovement Dakika 88> Hamit yerine Yekta giriyor. 
19:49 ultrasMovement Karşılaşma sona erdi. Karabükspor.1 Galatasaray.2 Puanımızı 19'a çıkartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin