13 Mayıs 2015 Çarşamba

Galatasaray:1-0:Torku Konyaspor


Bu sezon tek kaçırdığım maç oldu Konyaspor maçı... Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir virajdayken, ben eşimi kıramayarak İki Kalas Bir Heves tiyatro oyununu seyretmek için tiyatro salonundaydım. Tabii, bünye orada, kafa Sami Yen'de, haliyle oyunu seyreder gibi yaptık, karanlıkta cep telefonu açık, twitterda yorumlarla gelmeyen golü eşinin doğum yapmasını bekleyen baba gibi "sancılar" içinde bekledik durduk ki, bereket kaptan Selçuk'tan gelen gol haberi getirdi neşemizi. Sonrasında da tekrar izleme şansı olmayınca, bu maçın yazısını yazmak kısmet olmadı. Ama bu satırlar boş kalmasın, Ahmet Çakır abimizin maç ertesi gazetesine yazmış olduğu değerlendirmeyi arşiv olması için paylaşalım:

Ah Burak vah Burak!
Sarı Kırmızılı takım şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu göstermek ister gibi bir maç daha oynadı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş
Gönder
Yazdır
A A
Taraftarının coşkulu desteğine karşın, dağınık ve üretkenlikten uzak oyun bir felakete yol açabilirdi. T.Konyaspor ilk yarıda mutlak gollük 4 pozisyondan iş çıkarmayı beceremedi. İkinci yarıda güle oynaya atılabilecek fırsatları ise pozisyona bile dönüştüremedi.
İlk yarıda Galatasaray’da birşeyler yapmaya çalışan ve bunun ne olduğunu bilen tek adam Sabri’ydi dersek durum anlaşılır. Onun 30 metreden attığı müthiş şut, ilk yarıdaki iki gol fırsatından biriydi Cim Bom için. Öteki de Chedjou’nun köşe atışından gelen topa vurduğu kafayla doğmuştu.
Aslına bakarsanız Akhisar maçındaki gibi iki gol atıp sonrasında bunların üzerine yatmanın hesabındaymış gibiydi Sarı Kırmızılı takım. Fakat daha maçın başında Burak’ın sakatlanma durumu ve T.Konyaspor’un çok iyi savunma yapması bu hesabı bozdu.
Sağda Bruma’nın artık bıktırıcı hale gelmeye başlayan verimsizliği, solda da Olcan’la Yasin’in görünür bir iş çıkaramayışı sorun oldu. Hele buna bir de Sneijder’in bir türlü oyuna giremeyişi eklenince sıkıntı büyüdü. Hollandalı, rahat gol yapabileceği bir pozisyonu tehlikeye bile dönüştüremeyecek kadar kötü vurdu.
Cim Bom’un derdine deva olacak adam Emre Çolak gibi görünürken Bruma’nın ikinci yarıya çıkabilmesi şaşırtıcıydı. Bunun doğurduğu çaresizlik yüzünden Selçuk 40 metreden şut atmaya başladı. İşin kötüsü, Emre Çolak’ın oyuna alınması da epey süre birşeyi değiştirmedi. Ancak Hamza hocanın Umut’u oyuna alırken Burak’ı değil de Yasin’i çıkarması pek doğru bir tercih gibi görünmedi.
Burak’ın vazgeçilmezliği bazen böyle takımını 10 kişi oynatması gibi sorunlara yol açabiliyor. 2 metreden ağlara gönderemediği top da onun kaçırdığı yeni bir şampiyonluğa malolabilecek son yıkımlardan biri olabilirdi. Neyse ki kaptan Selçuk gemiyi kurtarmayı bildi. Melo da takımın en iyisi olarak bu galibiyette pay sahibiydi.
Bruma ile 10, Burak’la 9 kişi oynamanın çok pahalıya malolabileceği ortamda Gaziantepspor maçındaki gibi son çırpınışta gol geldi ve Cim Bom büyük bir yıkımdan kurtuldu. Maçın ikinci yarısında T.Konyaspor’un son pasları iyi yapamamak yüzünden tam 6 gollük pozisyonu heba edişine de inanmak zordu. Son dakikaya kadar kişilikli bir futbol oynadılar ve güçlü rakibe azap çektirdiler ama daha fazlası ellerinden gelmedi

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Barış Şimşek, Kemal Yılmaz, Serdar Diyadin
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou (Dk. 73 Hakan Balta), Semih Kaya, Olcan Adın, Bruma (Dk. 59 Emre Çolak), Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin (Dk. 66 Umut Bulut), Sneijder, Burak Yılmaz
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu, Djalma (Dk. 85 Uğur İnceman), Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Kenan Özer (Dk. 66 Fuchs), Mahlangu, Hasan Kabze (Dk. 77 Rangelov)
Gol: Dk. 84 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 24 Ali Turan, Dk. 43 Kenan Özer, Dk. 65 Selim Ay, Dk. 86 Mehmet Güven, Dk. 89 Ömer Ali Şahiner, 90+2 Rangelov (Torku Konyaspor), Dk. 24 Burak Yılmaz, Dk. 77 Melo (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin