8 Ekim 2007 Pazartesi

Superclasico Bitti, ya Sonrası...


River maçın ilk devresinde attığı goller ile, biri de yakından tanıdığımız Ortega'nın, bizce ve bazı kaynaklara göre ölmeden yapılması gereken 50 "şeyden" biri olan dünyanın en büyük derbisi Super Clasico'yu kazandı 2 gole karşı kalesinde gol yemeyerek...Maç bitti ya sonrasında ne oldu diye düşünürken, Çinli Jiang Yuxia'ın bir yazısına rastladım:

BUENOS AIRES, Oct. 7 (Xinhua) -- Some 150 Argentine soccer fans were arrested on Sunday around Buenos Aires soccer stadium the Monumental, where Argentine soccer giant River Plate defeated Boca Juniors 2-0.
Police arrested River fans for breaking drugs laws or parole terms and arrested Boca fans from the La Doce (The 12) hooligans club, when they began fighting over ticket allocations on the away fans' stand. Sunday's security operation involved 1,300 officers, a record for such events.
Doce's members had previously fought a week ago in the Argentine city of Rosario, capital of Santa Fe province, where Boca lost 1-0 to rival Rosario team Newell's Old Boys. Police there arrested Doce's leader, Mauro Martin, and another Doce member, holding them for three days.
Two months ago, gunmen murdered Gonzalo Acro, a member of River hooligans squad Los Borrachos del Tablon (The Stand Drunkards). Rival Borrachos leaders Alan Schlenker and Adrian Rosseau are also feuding.
Kısaca tercüme edersek, derbiden sonra 150ye yakın taraftar Monumental stadı etrafında göz altına alınmış,Riverlı taraftarların suçu haplanmak ve emniyet tedbirlerine uymamak iken, La Doce'den içeri alınan taraftarların kabahatı ise bilet kavgasıydı...Bu arada editörün belirttiği ve rekor dediği duruma göre 1300 kişilik bir emniyet kuvveti yer almış stad etrafında...Doce üyeleri daha önceki hafta da mevzu yapmışlar, grup reisi Mauro Martin ve başka bir taraftar tutuklanmış, 3 gün boyu içerde kalmış...Bunun dışında, bu konuyla ilgilenler bilir ki River'ın lideri Gonzalo Acro vurulmuştu ve hala kan davası sürmektedir...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin