22 Mayıs 2009 Cuma

Shakhtar:2-1:Werder


  • Şubat ayında Galatasaray Bordeux maçlarını oynarken açıklanmıştı final maçını izleyecek ilk 6000 kişinin ismi. Ta o günlerde dahi alamadığım maç biletini, maç gününde gişeden elimi kolumu sallayarak alabileceğimi hiç düşünmemiştim.
  • Shakhtarın renkleri bir garip olduğundan işportada fazla taklit ürün satılamazken, Bursaspor atkıları, şapkaları Werderlilere “çaktırılmadan” verilebiliyordu.

  • Maçın ismi finaldi ama herhalde takımların taraftarlarının bu kadar az iştirak ettiği bir final az oynanmıştır. Bir kale arkasının altının yarısında fazlasını Werderliler doldururken, Shakhtarlılar diğer kale arkasının üstünün yarısını zor doldurmuştu.
  • Mesut Özil kendi çapında maç öncesi Türk taraftarlar benim vesilemle Werder’i destekleyecektir diye dursun, tribünlerde Alman milli takımını seçen Mesut Özil’e maç öncesi hafif çaplı protesto bile oldu.

  • Tribün açısından da vasat altı bir maç oldu. Hatta bir ara o kadar sıkıldık ki mecburen gençlik marşıyla kendi kendimizi eğlendirmek zorunda kaldık. Genel Türkiye tezahüratlarından sonra iş kulüp tezahüratlarına geçince, UEFA tarihinde final maçında oynamayan 2 takım taraftarlarının birbirine girebilme aşamasına gelebildiği benzersiz anlar yaşadık. Acaba böyle bir şey olsaydı o taraftarlarının takımlarına para veya saha kapama cezası gelir miydi acaba?
  • Werderliler yine bir nebze değişik tezahüratlarla, maç başı yaptıkları mini koreografiyle, kapalıdaki taraftarlarla yaptıkları karşılıklı tezahüratlarla olayı renklendirirken; Shakhtarlılar sadece “Shaaktar şak..şakk..şak” tezahüratını yapabiliyordu. Bu aşamalarda maçın 3.tarafı, biz Türkler, devreye girdik de “Şaktar gol,gol,gol” ve bilumum tezahüratları Shakhtar formatında söyleyerek olayı dengeledik.

  • Bu finali Galatasaray oynasaydı düşündüğümden daha çılgın bir gece yaşayacakmışız. Hele bir de böyle takımlar çıksaymış finalde karşımıza, tipik deplasman taraftarından bir farkları kalmazmış. 100 yılda bir olabilecek bir an kaçırıldı Hamburg maçının son 20 dakikasında.
  • Shakhtar gibi adı sanı duyulmamış bir takım UEFA kupasını alınca herhalde taraftarları kendinden geçecek diye düşünürken bayağı hayal kırıklığına uğradım. Maçtan sonra herhangi bir maç kazanmış gibi sevindiler ve stadı boşalttılar. Muhtemelen Sivasspor da şampiyon olursa taraftarı ancak bu kadar tepki verecektir.

  • Lucescu hiç değişmemiş son gördüğümüzden beri. Gri kıvırcık saçları ile yine aynı tarzda kenardaydı. Taktığı Shakhtar turuncusu atkısı pek yakışmıştı. Bayağı sağlam bir takım yapmış, bizdeki zamanlardaki gibi savunmaya dönük futbol oynatmadı, maçın basbayağı hâkimiydiler. Ama bence fazla yormasın kendini oralarda, futbola aşık takımlara atsın artık kendini.

  • Maç çıkışında bizi hayata döndüren ve turistlerin ilgi odağı olan her zamanki gibi Rambo oldu.

2 yorum:

mondo trasho dedi ki...

rambo yine sahneye çıkmış. acaba aziz'in adamı mı oldu:)

bu arada mesut özdil değil, özil olacak.

Adsız dedi ki...

En cok siz eglenmişsiniz herhalde
neresi kötüymüş finalin


Gsaray cıksaydı kadıköy yanardı herhalde, iyiki cıkamadı,

biletler 20 tl ye satılmıs mac öncesınde,

süper bir yazı olmus en iyi final yazısı bu diyebilirim

Blog Widget by LinkWithin