23 Mayıs 2011 Pazartesi

Tavuk-Yumurta İlişkisi

Hani bir şişe hikayesi vardı Arena'da sahaya atılan...
Medya maçtan sonra onun üzerine çok gitti, Galatasaray saha kapama cezası aldığında da,
ne şişeyi atan bulundu, ne de bir daha şişeden söz eden olmadı...
O gün o şişeyi atanın psikolojisi sorgulandı, ne insanlığı kaldı, ne ahlakı ne de şerefi...
Oysa bir taraftarı bu ruh haline sokan nedeni kimse sorgulamadı...
Milli takım kalecisinin Sami Yen'de "pipisini" taraftara işaret etmesinden, topu "poposuyla" tutmasına yapılan tahriklerin taraftar hafızasında yer ettiği nedense hiç aklına gelmedi "araştırmacı medyanın"...
Ve bu gece Milli Takım kalecisinin sarf ettiği sözler, yukarıdaki fotoğrafta yer alıyor...
Peki, şimdi Arena'daki maçta ulusal takım kalecisine edilmesi muhtemel küfürler sonrası yine suçlu-ahlaksız-şerefsiz sıfatlarını tribündeki taraftar mı alacak?
Biz cevabı biliyoruz ama yine de soralım:
Taraftar mı kaleciyi, kaleci mi taraftarı tahrik ediyor?

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya bi git gözünü seveyim ya. Sinirlendiği oyuncunun kafasına 20 m yükseklikten rakı şişesi fırlatan adamın ruh halini anlamak (!) Neymiş, şişe atan adamcağızın çok üzerine gidilmişmiş. Yahu bi dur, ne dediğini tekrar düşün istersen.

onurkarakose dedi ki...

O siseden (ve tum o igrenc fanatikliklerden) sonra bunu yapmis olmasin???

Olay fb-gs, volkan-baskasi degil; olay, rakibi alkislama konusundaki sorununuzda.. (gs-fb-bjk; hepsi ayni)

bahadir dedi ki...

Türkiyedeki herkez balık hafızalı olduğu üçün ceza verilir verilmez şişeyi atan unutuldu, Volkan Demirel bunları hep yapıyor ama medya neyin üstüne giderse millet onu görüyor. Febe de Galatasaraya kim bok atarsa Aziz Yıldırımın gözüne girdiği için daha çok duyarız bunları.

Adsız dedi ki...

O şişe tam kafaya gelseydi bence akıllanır böyle laflar etmezdi. Ben sahaya şişe atılmasını değil kafasına gelmememesini talihsizlik olarak nitelendiriyorum.

Kartal Bafiler dedi ki...

Neden yıllarca bu ülkede Rüştü'ye Beşiktaşlılar Galatasaraylılar küfür etmedi,Volkan kafasındaki jöleyi biraz sıyırsın da bunu bir düşünsün.

Adsız dedi ki...

Bir de Eskişehirspor maçında atılan bir şişe vardı, atan bulundu mu? Meşrulaştırmaya çalışmayın böyle olayları, bir daha ki sefer birileri ölebilir. Sabri taraftarına Fener'in anasını bilmem ne yapacağım derken sorun yok, Volkan koyduk mu dediğinde mi sorun oluyor? Sorun olacaksa ya ikisi de olsun, olmayacaksa ikisi de olmasın.

Adsız dedi ki...

en iyi cevap bir milli mac esnasinda vermektir, GS'lisi bjk, trabzonlusu. pankart, tezahurat farketmez (!)

Adsız dedi ki...

Bence de ortak pankartla çıkın, küfür edin, tepki gösterin, yapmadığınız şey değil. İki yüzlü olmayın ama diğerlerini de görün.

Kartalbafiler, önüne gelene toplu halde küfür etmekten çekinmeyen bir taraftar varken stadınızda, böyle komik yorumlar yapma. Size küçük bir neden yeter, ama benim hala anlayamadığım, kendi başkanınızın karısına küfür ettiren sebepler neydi?

Toz dedi ki...

Sahaya giren cimbomlu olsun lafında hiçbirşey yok.Aksine hala en büyük rakiplerinin Galatasaray olduğunun farkında olduğunu bildiğini gösteriyor adam.Bu cümleyi kullanmayan mı vardı hayatında.Aksine bu futbolun güzelliğidir.Ama koyduk mu demesi yanlış olan.Yıllarca numaralı tribününe ayağa kalkmayan fenerli olsun diyen bir taraftar kitlesinin zoruna bu gitmemeli.Toplumda da bu durumlarda en çok kullanılan ayağa kalkmayan fenerli olsun lafıdır.Stadyumdaki şişe olaylarıyla bunların hiçbir alakası olamaz.Volkan'ın pipi göstermesi yanlış ama kıçıyla topu tutması güzel.Bu kadar da fanatik bakmayın.Bugün fenerliler o hareket için futbolu seviyor.Souness Kadıköy'ün ortasına bayrak diktiği zamanda böyleydi bu.Bunlar futbolun güzellikleri yanlış ile doğruyu görmek için düzgün ve sakin bakmak lazım.Ama Aziz Yıldırım konusunda medyayı eline almış tamamen bu konuda kim ne demişse haklıdır.Artık isim vererek gazetecileri ifşa ediyorlar.Kör gözle fanatik fener taraftarı da hemen atlıyor ve tepki veriyor bu adamlara sonuç olarak adamlar kalemlerini köreltiyorlar,korkarak yazıyorlar Fenerbahçe hakkında yazarken..

outlawtorn dedi ki...

o değil de. bu hareketi galatasaray kalecisi yapsa vereceğin tepkiyi merak ediyorum.

Blog Widget by LinkWithin