29 Mayıs 2011 Pazar

Yenilmez Armada İçin Yarın Abdi İpekçi'ye


Yaklaşık bir sezondur yazıyoruz Galatasaray'ın maçlarını. Ancak bu takım için hiç bu adı telaffuz etmemiştik: "Yenilmez Armada"... Yenilmez Armada sözcüğünün ilk ve temel anlamını düşündüğümüzde ve bunu taraftar olarak misyon edindiğimizde çok sıkıntı yaşayacağımız kesin. Yenilmez Armada olmak demek, iyi bir takıma sahip olmak, gelenek yaratmaya çalışmak, bir duruşa sahip olmak, yılmadan, usanmadan, terinin son damlasına kadar giydiği formanın hakkını vermek demektir. Kurumsal kimliği yakalamak ama herşeyden önce kendi özünde yoğrulmak demektir. Saygın olmak, büyük olmak demektir ama büyük olmanın mağrurluğu altında kendinden geçmek demek değildir. En küçüğünden en büyüğüne takımdaki herkesin bir misyonu olması demektir. Yenilmez Armada olmak demek Ahmet Robenson olmak, Özhan Canaydın olmak, Paul Dawkins olmak, Orhun Ene olmak, Hüseyin Beşok olmak, Haluk Yıldırım olmak Ermal Kuqo olmaktır. Yenilmez armada ruh, inanç, azim, kararlılık, iç disiplin, çalışma ve başarı demektir. Yenilmez Armada demek taraftarı her maç salonları dolduran ekip demektir. Yenilmez Armada skora bakmaz, sonuçla uğraşmaz. Günümüzün terimiyle "Büyük Resme" odaklanır.
Her kimse bu sözü bizlere tekrar hatırlatan, kendisine selamlar olsun. Galatasaray Basketbol Kulübü tarih sahnesindeki yerini tekrar almıştır. Gerisi ise teferruattır. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür edip salonları doldurma zamanıdır. Salonları doldurup:
"yüreğimizde büyük aşkınla
koştuk senin için salonlara
haykırıyoruz sevdamızı
her nefeste daha da fazla
zaferler senin ruhunda var
haydi bastır Galatasaray"

şarkısını söyleme zamanıdır.

1 yorum:

juvenal dedi ki...

yenılmez armada'nın anlamı gayet açık. tabı siz sürekli fenerbahçe tarafından tokatlandığınız ve yenilmez bir takım olamadığınız için ona farklı anlamlar yüklüyorsunuz. umarım banviti eleyebilirsiniz. kupayı sizden almak güzel olacak. gerçi yine bir bahane bulup hakem diye ağlayacaksınız ama alıştık ona.

Blog Widget by LinkWithin