23 Eylül 2012 Pazar

Çatalcaspor:4-2:Sultangazispor


Bölgesel Amatör Ligin başlamasına bir hafta kala 10. ve 11. grupta yer alan iki İstanbul takımı Çatalcaspor ile Sultangazispor son provasını Çatalca Ziya Altınoğlu stadında yaptılar. Misafir takımı yakından takip edemediğimiz için, onlar hakkında detaylı bilgi verme şansımız olmayacak ama orta sahada oynayan 11 numaralı Samet ve  eski Çatalcaspor'lu Erdem bu ligde isimlerinden söz ettirecek futbolculardan olarak dikkatimi çekti.
Çatalcaspor'a gelirsek, bir kaç hafta evvel izlediğim Vefaspor maçından bu yana oldukça yol kat etmiş Kadir Akbulut'un takımı. Özellikle son olarak takıma katılan Erhan ve Burçak'ın takıma ekstra güç kattığı açık seçik belli ediyor kendisini, ki Erhan attığı iki golün yanında oyun içinde tecrübesi ve ağırlığını hissettiriyor arkadaşlarına.

Kalede maçı Serhad'la tamamlayan Kadir hoca, anlaşılıyor ki, Bölgesel Amatör Lig maçlarında da kendisine görev verecek. Genç kaleci geçen sezon bir çok maçta başarılıyla kalesini rakip forvetlere kapamıştı ama kritik hatalarla da hocasına "kulübeye tekme attırdığı" da akıllardan çıkmamalı. Bu sene kulübün yaptığı başarılı transferlerden biri de bölgede oynadığı futbolla beğenilen eski kaleci Cem Çalışkan'ın kaleci antrenörü olarak takıma kazandırılması. Kaleden takımı yönetme ve hızlı oyun kurma gibi konulardaki eksikliklerini kapatması adına Serhad'a Cem hoca yardım edecektir. Yedek kaleci Anıl'ı seyretme şansımız olmadı, bu sebeple karşılaştırma yapacak veriler de elimizde yok.




Savunmada bu sene Burçak ve Oktay stoper oynarken, Ömer ve Çağrı kanatlarını kapatacak rakip ekiplerin. İki sene evvel Cahit Erçevik dönemindeki Suat ve Serkan ikilisinden beri "boylu poslu" yapılı stoper eksikliği çeken ve rakip forvetler karşısında etkisiz kalan Çatalcaspor savunmasına bu sene "hızır" gibi Burçak yetişti. Oyun içinde rakip gol elemanlarını tatlı sert yıldıran Burçak, bu günün göze batan topçularından biriydi. Genç oyuncunun partneri ise Alibeykospor'dan transfer edilen Oktay olacak gibi. İki stoperden Oktay daha dağınık bir görüntü veriyor, kendisi de savunma oyuncu olan Kadir Akbulut, defansa yönelik idmanlara daha ağırlık vermeli. Geçen yıldan kalan iki oyuncu olan Çağrı ve Ömer'den, bugünkü maç sonrası sol bek oynayan Çağrı'ya alternatifler düşünüyordur tecrübeli hoca.





Çatalcaspor'un en güçlü yanlarından biri bu sene orta sahası olacaktır. Takıma yeni katılan Tommy, Erhan, Serkan ve Cenk kendilerine verilen görevin üstesinden gelecek yapıda oyuncular. 2 senedir takımda oynayan Emir de her hocanın takımında görmek istediği özelliklerde bir oyuncu. Defansla orta alan arasında bağlantı bu sene Emir'den sorulacaktır, tabii cezalar ve sakatlıklar geçen yıllarda olduğu gibi bu sene peşini bırakırsa. Alternatifini de bulmuş Kadir hoca Emir'in: siyahi oyuncu Tobby. Bugünkü maça Erhan ortada, Cenk sol açıkta başladı ama maç içinde değiştikleri gibi, BAL ligi maçlarında da Erhan'ın kanada geçip, Cenk'in ortada oynaması iki topçuyu daha da rahatlatacaktır.İki topçu da maçı kazandıran golleri, "sevdikleri" bölgede oynarken attılar...


Ve ileri uç. Sarı-kırımızılı ekipte Önder renkdaşı Galatasaray'daki Elmander gibi hava toplarını alıyor, rakip stoperlere iyi baskı yapıyor ama yanına mutlaka bir Necati lazım. Oyun içinde rakip savunmacılarla boğuşmaktan genç forvetin gol bölgelerinde topla buluşmaya "mecali" kalmıyor, oysa yanına tek vuruşları iyi yapabilecek, Sultangazispor'daki Erdem gibi çabuk bir forvet bulunursa Çatalcaspor BAL'da çok takımın canını yakabilir. Kadir hoca, Önder'in yanına siyahi Nana'yı yetiştirmeye çalışıyor ama Nijeryalı oyuncu henüz istenilen düzeyde değil.

İyisi kötüsü ile hazırlık dönemi sona erdi ve Çatalca'nın merakla beklediği Bölgesel Amatör Lig maçları yaklaştı... Bu gün dört atıp hafta sonunu mutlu kapatan sarı-kırmızılılar, umarım haftaya da konuk edecekleri Dikilitaşspor'a aynı tarifeyi uygularlar...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin