18 Kasım 2012 Pazar

Çatalcaspor:0-1:Akçakocaspor


10 dakika gecikmeyle vardık Çatalca Ziya Altınoğlu Stadına ve bizim takımın iç sahada yenik başlama huyunun klasikleşmeye doğru yol aldığını gördük: Akçakoca 1-0 önde yazıyordu skorbordda. Nasıl oldu, ne oldu bilmem ama sonrasında izlediğim 80 dakika kelimenin tam manasıyla "vakit kaybıydı". Deplasman takımı sürekli geriye yaslandı, kontralarla ikinci golü aradı, Çatalcaspor ise "yalandan" baskı yaptı. Kırmızı formalılar sürekli rakip yarı alan çevresindeydi ama kaleci Cihan'ın forması maç bitiminde pırıl pırıldı. Hafta içi kupa maçı da yok, şampiyonlar ligi mücadelesi de ama Kadir hoca nedense rotasyona gitmişti, sağ bek Ömer'i kenarda tutmuş, Ömercan'ı sağ tarafa, Çağrı'yı sola yerleştirmişti. Orta sahada klasik olarak Murat ve Emir yer alırken, forveti çiftlemiş ve Deniz'le Önder yan yana oynatmıştı Kadir Akbulut. Bizim beğendiğimiz Cenk'i hoca beğenmemiş olmalı ki, kulübede tutarken Serkan ve Ramazan Balkan'ı kanatlara yollamıştı. Bu rotasyon ilk 45 dakika sonuç vermeyince ikinci devreye sağ bek ve sağ açık alarak beraberlik için yolladı sahaya hoca ama oyunda bir kıpırtı olmadı. Devre arasında Cenk'in ısınmasına dikkat ettim de oldukça iyi hazırladı kendini maça, sahada yer alabilseydi "fark yaratabilirdi" lakin hocanın 75. dakika değişikliğinin adı belliydi: Samet. İstatistikle pek işim olmaz ama merak ettim araştırdım Samet'in oyuna girdiği dakikaları çıkardım:

Çatalca-Dikilitaş: 72. dakikada oyuna girdi
Akyazı-Çatalca:72. dakikada oyuna girdi
Çatalca-EskişehirDemir: 67.dakikada oyuna girdi
Dumlupınar Üniversitesi-Çatalca: 77.dakikada oyuna girdi
Çatalca-İstanbul: Oyuna girmedi
Adapazarı-Çatalca:76. dakikada oyuna girdi

Galatasaray'da bir zamanlar Safting döneminde Arif bu tarz joker olarak hep aynı dakikada oyuna girer ama golünü atardı. Fenerbahçe'de Semih sonradan oyuna girmeleriyle "nöbetçi golcü" lakabı kazanmıştı, Çatalca'da da Samet skorbord 70i göstermeye başlayınca hazırlıklara başlayıp, 75.te oyuna giriyor ama oyunun gidişatını değiştirdiğine rastlamadım. Umarım ileriki haftalarda oyuna girme amacını gerçekleştirir.

Bölgesel Amatör Lig 10. grupta zirve yarışını sürdürmesi adına iç sahadaki bu mücadeleyi mutlak kazanması gereken Çatalcaspor, 3 puanı rakibine vererek onları da yarışın içine dahil ettiler. Deplasmanda zaten zor kazanan sarı-kırmızılılar, iç sahada puanları dağıtırlarsa, bu işin sonu "geldiğin yere dönmek" olabilir zira Bölgesel Amatör Ligin statüsü oldukça karışık ama tek anladığımız İstanbul takımlarının kendi aralarında yarıştığı ve şimdilik bizimkiler bir tek İstanbulspor'u altına alabildiler sıralamada... Dikkatli olmanın zamanı geldi artık...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin