17 Kasım 2012 Cumartesi

Galatasaray:1-3:Kardemir D.Ç Karabükspor

"Aslan'da Cris Bitti" şeklindeydi 3-0lık Kayserispor maçının ardından gazetelerin manşetleri. Savunmada oynayan Brezilyalı başarılı bir oyun oynamış, üçlemeye bir golle de katkıda bulununca editörler "yaratıcı" manşetler üretmekten geri durmamıştı. Bu geceki Karabükspor mağlubiyeti ertesi yarın "Aslan'da Cris Var" tarzı manşetler görürsek hiç şaşırmayız. Tecrübesiyle takıma katkı sağlayacağını beklediğimiz Cris, Muslera'nın kalesinde gördüğü üç golde hatalarıyla ön plana çıktı, özellikle Mehmet Yıldız'ın takımını öne geçirdiği pozisyonda "çaylak" stoper gibi dalıp, "altıpasta" rakibini kaçırması, üçüncü golde "kendisini unutup" ofsayt çizgisini bozması CV'sindeki "İş Tecrübesi" kısmında Corinthias, Cruzeiro, Leverkusen ve Lyon yazan bir oyuncuya yakışmayacak hatalardı. Fatih Terim'in maç sonu "Bu defansa kimse gol yetiştiremezdi zaten" cümlesindeki örtülü eleştiriden "aslan payı" Brezilyalıya giderken, umarım Dany'de, Hakan'da, Eboue'de paylarına düşeni almıştır.


Geçen sezon 24 golle ligin en az gol yiyen takımı olan Galatasaray, bu sene 12 karşılaşmanın ardından 17 defa kalesinden top çıkartmak zorunda kalmışsa, ilk amaçları kalelerini korumak olan savunmacılar İmparatorun gazabını hak ediyorlar demektir. Lakin sadece onlar mı "aynaya bakıp kendilerine çeki düzen verecek olanlar". Milli Takım forması giydirilmedi diye uğrunda neredeyse memlekette iç savaş çıkartılayazan Selçuk da sahada gezenlerden biriydi. Eski performansını "mumla aratan", yanına çeşit çeşit partner denenen Selçuk, manasız ve vakitsizce "motoru stop ettirdi."


Onlar ne kadar inkar etse de, maç sonu demeçlerinden Galatasaraylıların kafasının Manchester maçında olduğu o kadar açıkken, Karabükspor'lu İlhan'ın "Galatasaray'ı nasıl yenebileceğimizi çalıştık, Braga maçını seyrettik" açıklaması deplasman takımının nasıl Arena'dan galibiyetle döndüğünü açıklıyor zaten. Galatasaray'dan puan veya puanlar alabilen her hoca, maç bitimi Hector Cuper'e televizyon ekranlarında şükretmeli zira Orduspor'un hocasının çözdüğü "Galatasaray şifresinin" izinden giden herkes mutlu ediyor kendi taraftarını: Savunmaya iyice gömül,Umut ve Burak'a açık alan bırakma ve forvete hızlı adam koy ki, sürati ile toz toplatsın Cris, Dany ya da Semih'e...

İyi oynadığında zaten dolduruyorsun sepete puanları, şampiyonluğun anahtarlarından biri de "kötü oynarken kazanmaktır" ve Galatasaray bu gece bunu az kalsın da başarıyordu. Fatih Terim maç sonu demecinde her ne kadar "3 gün oynasak yenemezdik" dese de, ilk yarıda ofsayt nedeniyle geçersiz olan golde Galatasaray'lı oyuncu rakibinin gerisindeyken, ikinci yarıda Burak'ın ceza sahasında topu göğüsü ile kontrol ettiği anda Karabüklü savunmacının "kontrolsüz müdahalesi" nedense cezasız kaldı, oysa ceza sahası dışında maç içinde buna benzer onlarca sahne yaşandı ve her birinde Tolga Özkalfa düdüğünü ağzına götürmekten imtina etmedi. Her ne kadar Karabükspor Galatasaray dersini iyi çalışmış olsa da, iki kere öne geçip yakalandığında , moral motivasyonunu kaybedecekti...

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 61 Engin Baytar), Selçuk İnan, Melo (Dk. 70 Amrabat), Emre Çolak, Umut Bulut (Dk. 46 Elmander), Burak Yılmaz
Kardemir D.Ç. Karabükspor: Tomic, Erdem Özgenç, Mabiala, Deumi, İshak Doğan, İlhan Parlak, Yiğit İncedemir, Birol Hikmet (Dk. 81 Hakan Söyler), Ahmet İlhan Özek, Lualua (Dk. 85 Cernat), Mehmet Yıldız (Dk. 72 Hamroun)
Goller: Dk. 22 Ahmet İlhan Özek, Dk. 35 Mehmet Yıldız, Dk. 90+1 İlhan Parlak (Kardemir D.Ç. Karabükspor), Dk. 31 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 23 Erdem Özgenç, Dk. 48 Lualua, Dk. 55 Yiğit İncedemir (Kardemir D.Ç. Karabükspor), Dk. 74 Dany, Dk. 76 Selçuk İnan (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin