12 Kasım 2012 Pazartesi

Mersin İdman Yurdu:1-1:Galatasaray

Hafta içi Romanya'da elde ettiği 3-1lik Cluj galibiyeti sonrası gruptan çıkmak için ipleri tekrardan kendi eline alan Galatasaray, bir zamanların meşhur deyimiyle "annesinin liginde" de elde ettiği beraberliğin ardından zirvedeki yerini korudu ama ağızlarda  ekşimsi tad bırakarak ayrıldı Mersin'den.

Direkten dönen iki Galatasaray şutu dışında ne ev sahibinin, ne de misafirin istatistik kağıdına not edilecek bir pozisyonu olmadan tamamlanan "uyku getiren" tempo ve sıkıcılıktaki ilk devre sonrası, biraz kıpırdanan Galatasaray, Umut'la öne geçti ama bu seneki "yumuşak karnı" olan defansının kornerde adam paylaşamamasıyla kalesinde golü gördü ve sonrasında galip gelmeye "gücü" yetmedi. Evet, Galatasaray, maçın son 20 dakikalık periyodunu bu sezonun en zayıf oyunuyla noktaladı ve kritik Mersin deplasmanından 3 puan alamadı.

Oyun anlamında pek fazla yazılacak ve üzerinde konuşulacak bir maç seyretmezken futbolseverler, rakiplerin Galatasaray'ın oyununu çözdüğü artık açıkça ortaya çıktı. Nurullah Sağlam da diğer hocalar gibi, Galatasaray'ın hızlı adamları Umut ve Burak'a savunmasının arkasında boş alan bırakmamak için stoperleri yerlerinden kıpırdatmazken, sigorta olarak da Hakan Bayraktar'ı bu ikilinin arasına sokunca, ister Burak ister Umut adamını orta sahaya çekse de, Mersin'de savunmada hep iki oyuncu kalıyordu. Fatih Terim'in Amrabat ve Aydın hamlesi topu kanatlara yayma amacı gütse de, bu iki topçunun günlerinde olmaması ile suya düştü ve taktik savaşını Nurullah hoca kazanmış oldu.



Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mustafa Sönmez, Bahtiyar Birinci
Mersin İdmanyurdu: Sehic, Stepanov, Ivan, Nduka (Dk. 90 Bueno), Ergin Keleş (Dk. 85 Eren Tozlu), Culio, Nobre, Ben Yahia (Dk. 90 Nurullah), Mustafa Keçeli, Hakan Bayraktar, Serkan Yanık
Galatasaray: Muslera, Cris, Hamit (Dk. 89 Sabri), Selçuk, Riera, Danny, Burak, Umut, Eboue, Yekta (Dk. 67 Amrabat), Emre Çolak (Dk. 77 Aydın)
Goller: Dk. 48 Umut (Galatasaray), Dk. 63 Nobre (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 50 Serkan Yanık, Dk. 74 Culio (Mersin İdmanyurdu), Dk. 55 Riera (Galatasara

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin