21 Şubat 2013 Perşembe

Galatasaray.1 Schalke 04.1


  • O geldi, bu gitti, puan farkı şu oldu, tükürdü mü tükürmedi mi derken işin esas kısmına geri döndük. Stadımız bu sene tüm maçlarda doluydu da bu maçta galiba biraz daha fazla doluydu. Maç öncesi biramızı koyacak yer bulmak bile sorundu.
  • Siz bütün hafta takım Burak ile Drogba’nın arkasında Sneijder’le çıkarsa olmaz derseniz aha işte inadına hoca takımı böyle çıkartır. 


 
  • Takımlar ısınıyor, Drogba’nın taytı da karizmaymış, tribünde koreografi mi var derken puslar içerisinde kalan deplasman tribününün gürültüsüyle irkildik. Maç öncesi Almanlarla şakalaşa şakalaşa stada girmiştik de bu kadar Schalke’li ne ara toplanmış anlamadım. Schalkelilerin deplasman tribününü yine bir Şampiyonlar Ligi maçında Inter’e karşı görmüştüm. O maçta zaten Inter’i beşledikleri için iyice coşmuşlardı. Avrupa’da ender kalan deplasman kültürünün temsilcisi durumundalar, yürüyedursunlar.
  • Schalke’nin hocası Jens Keller niyetini maçtan önceki açıklamalarında belli etmişti. Bizim takımın da niyetini ilk 11i gördükten sonra çok net anladık. Hal böyle olunca 1.dakikadan 45. dakikaya kadar top bir o kalede bir bu kalede, bir saniye gözümüzü kırpmadan maçı izledik. Maç 2-0 olup bize de dönebilirdi, 1-0’dan 2-1’e dönüp felakete de gidebilirdi. Dany güzel saçmaladı ama bir şekilde de maçın adaleti sağlanmış oldu.
  • 2.yarıya başlarken anket yapsanız tribündekilerin %80i Sneijder-Amrabat değişikliğini olumlu bulurdu. Ne yazık ki evdeki hesap çarşıya hiç mi hiç uymadı. Amrabat o kadar çekingen oynadı ki doğru düzgün orta bile yapamadı. Sezon başında ara ara patlamalar yapıyordu, maalesef her maç kötüye gidiyor.
  • Herkes Hamit’e kafayı takmış durumda ama maçlarda lütfen bir dikkat edin 10 atağımızın 8i sağ kanattan. İnsan hata yapabilir ama sonuçta Hamit’in sorumluluktan kaçmayan, top kaybetse de yılmadan yeniden deneyen yapısını bozmamak gerekir. Takımda bu şekilde oynayan oyunculara ihtiyacımız var. 
  • Burak yine attı ya golunu. Üstüne üstlük top sürmedeki ve topu istop etmedeki acemiliklerinden de kurtulmuş. Çalışınca oluyor galiba. Hele bak, abuk sabuk ofsayta düşerdi onu da öğrenmiş derken nazarı değdirdik. Drogba, presle topu kapıp rakibi 2ye 1 yakaladıktan sonra Burak’a pas verdiği pozisyonda, ofsayta kalmasının ardında şöyle 40-45 saniye Burak’ı süzdü. O an aklından neler geçirdi acaba?
  • Drogba demişken, 2 hafta önce, nasıl ilginç bir yorum yapmalıyım diye kasarak “Drogba habire kendini yere atıyor, Galatasaray’ın temposunu düşürür” süper fikrinin mucidi üstad Rıdvan Dilmen'in kulaklarını çınlatmadan edemeyeceğim. Allah aşkına hadi Drogba kendisini yere atıyor diyelim, Galatasaray’ın ne temposu var ki düşürecek ah be hocam. Böyle bir oyuncuyu çıplak gözle, kendi takımımın formasıyla izlediğim için çok şanslıyım. Bir insan her yeriyle mi pas verebilir, oyun içerisinde ben farklıyım diye bas bas bağırabilir. 


  • Böyle bir maçta dahi maçın bitimine 7-8 dakika kala tribünü terkeden arkadaşlara gerçekten saygı duyuyorum. Sezonun maçında, böyle bir skorda dahi çıkarak beni en azından düşüncelerinizde samimi olduğunuza inandırdınız. Ne diyeyim bilmem ki? Ondan sonra 2.yarıda tribün niye bağırmadı diye sorarız.
  • Stadın zemini 2.yarıda ilk oynadığımız Beşiktaş maçından beri kalkıyordu. O zaman bu işi göremeyen basın, şimdi Almanlar konu ile ilgili şikayet edince nasıl da birden tepki gösterdi. Sezon sonunda bu zemin de değişecek anlaşıldı, şimdiden geçmiş olsun.
 
  • İşin tur boyutuna gelirsek, bizim takım deplasmanda her türlü gol atar, kaç yer bilmem. Diğer yandan son 16ya da deplasman performansımızla geldiğimizi düşünürsek her şeyin hala ortada olduğunu söylemek hayalcilik olmaz. Sonuç ne olursa olsun zevkli bir maç izleyeceğimiz kesin.
  • Maçın ertesi sabahı erkenden iş için İsviçre’ye gitmem gerekti. Uçaktan indikten sonra trene bindiğimde uykulu gözlerle koltuktaki gazeteyi açtığımda karşıma aşağıdaki haber çıktı. Sabah sabah tebessüm etmemi sağladı. Şampiyonlar Ligi hakkaten farklı birşey.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sezon benim tribünde en çok sinirimi bozan hamite yapılan haksız homurtular ve çıkarken ki ıslıklama olayıdır neden buna çare bulamıyoruz anlayamıyorum bu kadar mı futbol fakiri bi tribün oluştu galatasarayda

Blog Widget by LinkWithin