11 Şubat 2013 Pazartesi

Galatasaray.2 Antalyaspor.0

  • İngiltere Liginde maçlar hep aynı saatte oynandığından, insanlar kaçta TV başına geçeceğini, kaçta stadyumlara gideceğini ezbere bilir, planını ona göre yapar. Bizde ise bu haftasonu cumartesi günü öğle maçları 16:00'da iken pazar günü Mersin İ.Y.-Fenerbahçe maçı 16.30'da? Cumartesi akşam maçları 19:00'da iken pazar günü Galatasaray-Antalyaspor maçı ertesi gün okulların başladığı, İstanbul'da bir yerden bir yere gitmenin en az 1,5-2 saat olduğu bilindiği halde saat 20:00'de? Artık en azından kış günleri şu maçları lütfen öğle saatlerine alın... 
  • Locadaki malum kişi insanlanın dikkatini o kadar çok çekiyordu ki, takımlar sahaya çıkarken dahi objektiflerin oyunculara değil tribüne dönük olması komik bir görüntüydü.
 
 
  • Antalyasporlular ligdeki durumlarının etkisiyle azımsanmayacak sayıda taraftarıyla deplasman tribünündeydi. Erken gelen gol ve takımlarının etkisiz oyunu seslerini duyurmaya fırsat vermedi. 2.yarıda bir ara maraton tribünle aralarında atışma yaşansa da fazla büyümeden mevzu kapandı.
  • Antalyaspor ise bence bu sezonun insanları en fazla yanıltan takımı. Mehmet Özdilek'in bu sene 5.senesi. Antalyaspor yönetimi ligimizde az görülen bir istikrara imzasını atıyor ama  geçen 4 senedir Antalyaspor'un takır takır top oynadığı 1-2 maç ancak hatırlıyorum. Biraz aykırı olacak ama bence maalesef Mehmet Hoca ile olmayacak ve Antalyaspor bu sene ortalarda ligi bitirecek.
  • Beşiktaş maçında golu erken bulan Galatasaray bu maçta da erkenden öne geçmeyi başardı. Erken gelen gollerin tadı da başkaymış, insan rahat rahat maçı takip edebiliyor. 


  • Oyun içerisinde Sabri en fazla göze çarpan futbolcuydu. Herkes Drogba, Burak'ı kesecek diye kederlenirken, öte tarafta Eboue'nin bu formdaki Sabri'yi keseceği de ayrı bir üzüntü yaratıyor. Riera yabancı sınırına takıldığında, Fatih Terim Sabri'yi sol bekte düşünebilir, bazılarının ani şok yaşamaması şimdiden alıştıralım.
  • Elbette herkesin maç boyunca gözü Sneijder'de olduğu için, ona ayrı bir yorum yapmak gerekiyor. Sürekli olarak ileriye ve hızlı oynaması insanın gözüne hoş geliyor. Takım içerisindeki arkadaşlarıyla da gördüğüm kadarıyla samimiyeti kurmuş gibi. Biraz daha tehlikeli bölgede top alıp,  koşu mesafesini biraz artırırsa tadından yenmez.

  • İç sahada oynadığımız son 3 maçta da ligin 2.sırasındaki takımı yendik, aranın kapanmasına fırsat vermedik. Transferler de o biçim olup üzerine de 2 farklı skor bulununca tribünler artık maçtan koptu ve bu sezon ilk defa gönlümüze göre işin eğlencesine daldık. Kareografiler dışında sezonun en güzel görsel şovu vardı.
  • Fenerbahçe maçındaki kareografiyle dillere dolanan "Beni Ağlatma" melodisi Beşiktaş maçından sonra bu maçta da hem maç öncesi hem de maç sonrası hoparlörlerden çalındı. Bu senenin modası da bu olacak demek ki. Allah için, insanın içini de pek hoş eden bir melodi, bağırası olmayanı bile eşlik ettiriyor.
  • Şaka maka bundan sonraki ilk iç saha maçı Schalke ile, geliyor geldi derken dananın kuyruğunun kopacağı aşamaya ulaştık. Drogba mı oynar, çift forvet mi olur, Sneijder sol açıkta mı değerlendirilir, her kafadan bir plan çıkıyor. Ben şimdilik işin keyfindeyim, o işe Fatih Terim bakıyor.


  • Maç sonlarında özlenen bir başka tablo daha: "Sabri Reis ortaya, üçlü çektir tayfaya..."


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline saglik cok guzel olmus bu yazi!

Mehmet Yilmaz

özgün dedi ki...

Mehmet Özdilek için yazılanlar çok doğru. Geldiği günden beri aynı hataları yapıyor. Ligde 2. sıradaki takım kazanmak için hiççbir şey yapmıyor. Skor olarak geriye düştükten sonra hiçbir karşılık veremedik. Çünkü zaten Özdilek'in üst sıraları zorlamak gibi bir hedefi yok. Defansın ligin ilk yarısındaki aksayan performansına ve takımdaki onca sakata rağmen devre arasında gerekli transferlerin yapılmaması bunun göstergesi...

Biz Mehmet Özdilek'le geçen günlere istikrar değil, devamlılık diyoruz. Bu sene bu sıralarda olmamız takımın sayesinde... Mehmet Özdilek takımı gazlayan değil frenleyen isim. Hırs bir hoca ile çok daha iddialı olabilirdik.

Bülent Öztürk dedi ki...

Maç yazıları güzel oluyor, seriyi bozmayın aynen devam.

Blog Widget by LinkWithin