7 Mayıs 2013 Salı

Galatasaray.4 Sivasspor.2

 
  • Şampiyonluk kutlaması denince hiç kuşkusuz ilk akla gelen mekandır Nevizade. Hal böyle olunca bize de bu tarihi sokağın yolu göründü.
  • Malum düzenlemeler neticesinde ender kalan sokak üstü masalarda demlenerek çeşitli yaratıcı tezahüratlar eşliğinde eğlenmeyeli bayağı olmuştu. Sokak aralarında denk gelinen Celtic taraftarıyla ortaklaşa yapılan Glasgow ve Fenerbahçe temalı şarkılar da işin komik tarafıydı.
 
  • Eskiden beri sabıkalı olan Fanatik yine yapacağını yaptı ve taraftarın tepkisini çekmeyi başardı. Tribünlerin dört bir yanında açılan pankartlardaki mesajları umarım tüm Galatasaray taraftarları dikkate alır ve hayata geçirir. 
 
  • Sivas'ın ligdeki durumu herkesçe biliniyor. İstanbul'da onbinlerce Sivaslı yaşarken, bomboş ve pankartsız/bayraksız deplasman tribününe bakınca tarafarlarının bu maçtan ne umduğunu anlayabiliyoruz. Öte yandan, maç öncesi hem futbolcularda hem de tribünlerde öyle bir hava vardı ki, bu maçın kaybedilmesinin mucize olacağı az çok hissediliyordu. E, durum bu kadar aşikarken maçtan önce yedeklerle medeklerle toplanıp neyin yemini edildi çok merak ediyorum. 
 
  • Selçuk'un serbest vuruş gollerini gördükçe, önceki serbest vuruşlardaki polemiklere üzülmemek elde değil. Basketbolda eli sıcak oyuncuya üçlük attırıldığı gibi, bu sezon da her yerden Selçuk vurmalıymış.
 
  • İlk yarı 1-0'ın ardından düşen tempo, enerjisini maçtan önce harcayan tribünlerin havasını söndürdü. 2.yarıda gelen golle birlikte artık olay bitti ve taraftarlar kendine geldi. Bu sene artık klasik olan ışık şovu yine çok şıktı.
  • Muslera'nın oyundan çıkarken tek tek tüm oyuncular tarafından tebrik edilmesi, takım tarafından ne kadar sevildiğinin kanıdı olsa gerek. Gelecek sene elimizde tutup tutamayacağımızı merak ettiğim en önemli futbolcu o.
 
 
  • Fatih Terim'in maçtan sonra 15 dakika beklemesinin gereksizliğinin yanı sıra, biten bir maçın ardından yakılacak meşaleden veya sahaya giren taraftardan neden ceza alınacağını da anlayamadım. Hoparlörlerden sürekli bu konu hakkında uyarılar yapıldı.
  • Drogba'nın dahi ilk kez şampiyon olmuşcasına sevinmesi, sahada uzun süredir göremediğimiz Fatih Terim'in 6.şampiyonluğuna rağmen coşkusu, futbolcuların şakalaşmaları, Sabri Reis'le yapılan toplu üçlü, organizasyondaki yer yer eksiklikleri görmezden gelmemizi sağladı. Daha coşkulu kutlama artık Trabzonspor maçına...
 
 




 
 

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin