4 Ağustos 2016 Perşembe

İlahi Adalet


Dün gece Monaco-Fenerbahçe maçında Portekizli hakemin çaldığı penaltı beni 2014 yılının ekim ayına götürdü. Galatasaray, Fenerbahçe ile TT Arena'da karşılaşmış ve Sneijder'in müthiş iki "füzesi" ile tam maçı 2-0 galip kapatacakken, taç çizgisini 1-2 metre geçen topu Hasan Ali dışarıdan çevirmiş, yan hakem bayrak kaldırmamış, Galatasaray'lı topçuların "topun taça çıktığı" için duraksamasından yararlan Fenerbahçe skoru 2-1'e getirmişti. Hatırlanacağı üzere söz konusu maçın oynandığı sezonun son haftaları Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş arasında kıran kırana geçmiş, şampiyonu puanların değil, "averajın" belirleyeceği konuşulmaya başlanmış ve Fenerbahçe o "haksız" golle şampiyonluğu kazanacak duruma gelmişti. O derbi gecesi pozisyonun "kahramanı?!" Hasan Ali topun taca çıktığını itiraf etmiş olsaydı maçın hakemine, belki bir çok futbolseverin duasını alacaktı ama o beddua ve ah almayı seçti, takımına bir gol kazandırma pahasına.

Allah'ın adaleti şaşmaz derler, hesap bir gün bir yerde hiç beklemediğin anda kesilir ya, işte Şampiyonlar Ligine 1 adım kala oynanan Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı maçın rövanşında hakem Hasan Ali'nin rakibine belki de hiç teması yokken bir penaltı çaldı ki, Fenerbahçe'nin koca bir sezonuna mal oldu. İşin tuhafı pozisyona Hasan Ali'nin hiç de itiraz etmemiş olması. Öylece dona kaldı sarı-lacivertli futbolcu. O anda düdüğü belki Portekizli hakem üfledi ama 2014 Ekim'inde beddualarla lanetlenen Hasan Ali Kaldırım, "kul hakkı yemenin" cezasını ödemiş oldu... Herkes şaşar ama "İlahi adalet" şaşmaz be Hasan'ım...





1 yorum:

mümin dedi ki...

Monaco maçında ki pozisyon net penaltı Hasan Ali'nin sağ dizi ile teması var. o yüzden itiraz etmiyor. ama bu pozisyon bir yana kaç ay önce yaşanmış bir pozisyonun acısını hala duyuyorsanız üzülürüm gerçekten hakem hatası deyip geçmek lazım bazen ne kadar bariz olsa da Deniz Ateş veya İvan Bebek vari bir yönetim olmadıkça takılmamak lazım.

Blog Widget by LinkWithin