30 Aralık 2007 Pazar

Kubi Abi Çözmüş Şifreyi


Tahminci İstatistikçi Televizyoncu Akapunkturcu Doktor Kubilay Gürkan abi, yine vurmuş turnayı gözünden... Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacağı Sevilla takımını nasıl alt edeceğinin şifresini veriyor... Okuyalım bakalım:
Transfere her yıl 5-6 milyon euro gibi küçük bir para ayırır Sevilla. Kimisi bunu cimrilikten zannedebilir ama aslı 'işbilirlikten' kaynaklanır bu tutumları. Şimdi 22 maçını izlediğim ve analiz ettiğim bu 'işbilir takımı' F.Bahçe nasıl yener ona bakalım...

SEVİLLA 4-4-2'Yİ YAKAR!
Sevilla'nın rakipleri 4-4-2 oynuyorsa, orta sahanın ortasındaki 2 adam da iyi birer savunmacı özelliğine sahip ön libero değilse, o takımın canı yanıyor. Nitekim kazandığı 7 maçın 5'inde (Getafe, Valencia, R.Madrid, Murcia, R.Santander) rakipler sahaya 4-4-2 ile çıktı. Rakibin 2 santrforunun top çalma ortalaması da İspanya standardının altında kalınca Sevilla adama 'borcunu ödemeyen bacanak' muamelesi yapıyordu. Üstelik bu maçlarda Sevilla maç başına 3 gol attı. Kazandığı diğer 2 maçta rakipler 4-2-3-1 oynuyordu ama o rakipler Levante ve Recreativo gibi İspanyol liginin boğazlık takımları. Sonuçta 16 maçta atılan 28 golün 23'ü karşısında (4-4-2) dizilişi ile oynayan takımlara ve çoğunluğu, 'araya girerek top kazanma özelliği' fazla olmayan oyuncuların olduğu takımlardı bunlar. O zaman F.Bahçe ne yapmalı etmeli; bırakın başka takıma satmayı, Deniz-Aurelio ikilisini kuş sütü, kuru üzümle beslemeli. Özellikle Aurelio, 'doğru pozisyon alarak, rakibin pas vereceği bölgeyi önceden kapama konusunda' Avrupa'nın en iyileri içinde. Aurelio giderse bu kez Deniz-Selçuk ikilisi oynar ama bu ikili 'savunma çıkışı top kaybı' bakımından en sıkıntılı oyunculardır. O nedenle Aurelio'nun yerini ancak Yaya Toure, Xabi Alonso ya da Obi Mikel tarzı biriyle kapatabilir Fener. Aurelio'suz ya da Aurelio klasında bir adamsız Fener'in Sevilla'yı geçmesi, neredeyse mümkün değil.
Ne kadar güzel söylemiş... 20 küsür maç izle takımı çöz... Futbol bu, o kadar basit!!... Grup maçlarında 5 galibiyet alırken kimse çözemedi bu İspanyolları, ama artık "Pandoranın Kutusu" açıldı... Neymiş, 4-4-2 oynamayacaksın... Duydun mu Ziko, çevirsene Samet, Brezilyalı anlamaz bizim dilimizden...

1 yorum:

fizikalibilitesice dedi ki...

bide bu abimiz üç programda bir ''bakın şimdi fenerbahçeye bir forvet ismi önericem birazdan şayet aziz yıldırım bu dediğim adamı alırsa...'' ile başlayan cümleler kurar..her üç programda bir isim önerir..bi de sanki bu adamları kenyadan,trinidad tobago dan bulmuş çıkarmış muamelesi yapar..söylediği isimlerse futbolla biraz ilgili herkesin bileceği cinstendir..bir hafta yakubu,diğer hafta zigiç,bir diğer hafta ise benzema dır..bunları bulup çıkarıp futbol dünyasına kazandırmış edasıyla söyler bunları bide..

nice mutlu yıllara..

Blog Widget by LinkWithin