26 Aralık 2007 Çarşamba

"Şışşt Şışşt Nereye?"


"Askerliğini yapmayana kız vermezler" diye bir sözümüz vardır Anadolumuzda... Erkek 18 yaşını doldurduktan sonra askerlik çağının gelmesi ile davullu zurnalı asker ocağına uğurlanır... Kışlada da "Her Türk Asker Doğar" yürüyüş kararı sayılarak uygun adım gidilir her yere... "At Avrat Silah"tır Türk'ün düsturu... "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diye öfkeyle haykırırız haince katledilen askerlerimizin ardından... Ve şimdi de yurt dışına kaçış hazırlığında olan sporcularımızı okuyoruz gazetelerden. Haber Milliyetten:
Milli Savunma Bakanlığı tarafından sevk işlemleri tehir edilmediği takdirde, 31 Aralık 2007'den itibaren pekçok ünlü futbolcu ve sporcu, ya kışlanın yolunu tutacak ya da yurt dışına çıkacak!
Kamuoyunda Fenerbahçeli Tümer Metin ile birlikte anılan ve askerliklerinin 33 yaşına kadar tecil edilmesini öngören yasa hükmü yılbaşından önce değiştirilmezse milli basketbolcular; İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın sporcunun silah altına alınacağı bildirildi.
Milli formayı da giyen bu oyuncuların, daha 2 ay evvel ülkemiz insanının yaşlı genci askere gitmek için dilekçeler verirken, askere alınmamak için yurt dışına gitmeleri hiç de "şık " olmadı... Daha bugün bir arkadaşımın "2008'de askerim" diye gözleri parlarken, ulusal formayı layik gördüklerimiz "transfer?!" peşinde... "Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" der şair, " Dağların tepesine, eşkiyanın alnına, kızların kalbine, ölümsüz Mehmetçik yazacağım" yazar Komando şafak defterine ama siz kaçın arkadaşlar!, bu vatan uğruna canını verecekler, bayrağı hep dalgalandıranlar mutlaka olacaktır... Unutmadan, giderken Fazıl Say'ı da almayı unutmayın...

1 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

Hiç utanmadan adam sıfatıyla ortada gezerler bi de.

Blog Widget by LinkWithin