18 Nisan 2011 Pazartesi

Çatalcaspor:3-4:İstanbulspor


Bugün Avcılar stadında oynanan Çatalcaspor-İstanbulspor karşılaşmasının içi ve sonrasında yaşanılan olaylar medyanın takip ettiği üst liglerde yaşansaydı, 3-5 hafta bu maç ve mevzular konuşulur, televizyonlar raitingleri ikiye katlar, gazeteler tiraj rekoru kırardı. Bu kadar "iddalı" yazmaya başladığımız maçın öncelikle saha içi güzelliklerinden (biz Çatalcalılar için sonu hüsran olsa da) bahsetmeye başlayalım.
Bölgesel Amatör Lige yükselme karşılaşmalarının son haftasında yirmikişer puana sahip olan iki ekipten sarı-kırmızılı Çatalcaspor ile sarı-siyahlı İstanbulspor için "var mısın yok musun" karşılaşmasına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterirken, şimdiye kadar olduğu gibi bugün yine Çatalcalılar tribünde hem sayısal hem de "tezahüratsal" üstünlüğü ele almışlardı. Takımların sahaya çıkması ve santra atışının yapılması ile daha meşaleler yakılmadan, İstanbulspor 9 numaralı oyuncusu ile öne geçen golü buluyordu. Buz gibi havada, "soğuk duş" etkisi yaratan gol, Cahit hocanın talebelerini etkilemiyor ve sarı-kırmızılı topçular maç başı aldıkları taktiği devam ettirirken, rakiplerinin üzerine Soner, Sahe ve Erdem ile saldırıyor ve İstanbulspor defans oyuncusunun ceza sahasında topu elle uzaklaştırması sonrası karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterirken, Erdem yaptığı şık vuruşla beraberliği sağlıyordu.


Beraberlik golü sonrası Çatalcaspor, taraftarın desteği ile öne geçecek pozisyonları kovalarken, defansının hata yaptığı bir anda yine rakibin 9 numaralı oyuncusu Gürkan'ın attığı golle hiç planlamadığı şekilde geriye düşüyordu.
İstanbulspor tribünleri yaktıkları meşalelerle golü kutlarken, Çatalcalı topçular bir kez daha beraberlik için Evren ve Cem'in kenarlara yaydığı toplarla "açık oynayan" arkadaşlarını pozisyona sokup, onların ortalarıyla rakip kaleyi zorluyordu. Bu ataklarda forvet oyuncuları İstanbulsporlu stoperler arasında kalınca, bu kez diklemesine ceza sahasına girme girişiminde bulunan Cem düşürülünce, hakem yine beyaz noktayı tereddütsüz gösteriyordu. Kazanılan ikinci penaltı, Erdem'in de ikinci golü olarak kayıtlara geçiyor ve Çatalcaspor, geriden gelerek bir kez daha beraberliği yakalıyordu. "Final oyununun" ilk yarısı dengede bitecek diye beklenirken, İstanbulspor'un nadir ataklarından birinde Çatalcaspor ceza sahası dışındaki topa İstanbulspor'lu 5 numaralı stoperin yerden sert vuruşunda top filelerle buluşuyordu.


Bu kritik karşılaşmanın ilk yarısında 5 gol seyreden taraftarlar, ikinci yarı da bol gol beklerken, oyunun sertlik dozu da yükseliyor ve daha önce sarı kartı olan Çatalcalı Emir'in sert müdahalesinde hakem ikinci sarıyı gösterip, sağ beki kenara yolluyordu. Skorda geride olan ve bir kişi de eksik oynayan Çatalca, kısa bir süre bu durumda bocalasa da, dakikaların ilerlemesiyle oyunda dengeyi sağlıyor ve İstanbulspor kalesine gol için saldırıyordu. İstediği ataklardan arzuladığı sonucu alamayınca Çatalcaspor hocası Cahit Erçevik, elinde hücum gücü yüksek olan bütün yedek oyuncularını sahaya alarak, oyunu tamamen rakip alana yığarken, takımı adına iki golü de penaltıdan atan Erdem, bu sefer ceza sahası dışından yaptığı vuruşla kale direklerinin birleştiği yerdeki "örümcek ağlarını" temizliyordu. 3-3 beraberlik sarı-kırmızılı topçulara ekstra motivasyon verirken, maçın bitimine dakikalar kala Çatalcaspor kendisini Bölgesel Amatöre taşıyacak net pozisyonları peşi sıra cömertçe harcıyordu. Oyunun gerginliği sürerken, Çatalcaspor'un sonradan oyuna giren oyuncusu "Moşe"nin yan hakeme sarf ettiği sözler kırmızı kart ile cezalandırılıyor ve oyuncu sayısındaki sayısal üstünlük İstanbulspor'a geçiyordu. İki kişi eksik olmasına rağmen uzatma dakikalarında yine saldıran Çatalca takımı olurken, defansın boş yakalandığı bir anda İstanbulspor 9 numaralı Gürkan ile galibiyet golünü bulup, maçı kazanan taraf oluyordu...


Yeşil zeminde oynanan 90 dakika futbolseverleri heyecandan bir oturtup, bir kaldırırken, maç sonrası yaşanılanlar ise medyanın deyimiyle "stadlarda görmek istemediğimiz türden hareketler" oluyordu. Maçın bitimiyle oyuncular arasında ufak çaplı gerginlik olsa da bunlar yatışırken, İstanbulspor tribününde Çatalcalı bir gence yapılan saldırı, sarı-kırmızılı taraftarların o bölgeye "dalmasına" neden oluyor ve meydana gelen karmaşayı sahadaki emniyet kuvvetleri zorlukları engelliyordu. Tribün dışına çıkarılan Çatalcalı taraftarlar Avcılar Stadından uzaklaştırılırken, Esenyurt'ta oynanan Büyükçekmece-Avcılar Belediyespor maçından dönen Avcılarlı taraftarlarla karşılaşınca, orta çağlardaki "meydan muharebelerini" andıran koşuşturmalar meydana geliyordu Avcılar sokaklarında. Çatalcaspor taraftarını taşıyan otobüsün camları kırılırken, bir çok araç da kaza yapma tehlikesi ile baş başa kalıyordu.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin