3 Haziran 2011 Cuma

Eskişehirspor'un Bulgar İlgisi

Blogta Bulgar futboluna sık sık değiniyor, memleket kulüpleri için en ekonomik açıdan ve takıma uyum sağlama bakımından en ideal futbolcuların komşu Bulgaristan'dan olacağını yazmaktayız. Son yıllarda Türkiye'de forma giyen Ivankov, Angelov, Popov, Sarmov gibi topçuların gösterdiği performans sonrası, bizim kulüpler de Afrika maceralarına bir son verip, "burunlarının dibine" bakmaya başladılar ve Antalyaspor Levski'den Minev'i transfer etti. Vaselin Minev transferinden sonra ise Bulgar basını Türkiye gazetesini referans göstererek Spas Delev, Marquinhos ve Karadjov'un Eskişehirspor'a transfer olacağını yazmakta. Yapılan haberlere göre Bülent Uygun'un Sofya'da bulunmakta ve CSKA'nın başarılı üçlüsü için kırmızı-beyazlı kulübe "yoklama" çekmekle meşgül. Es-Es 3 milyon euroyu gözden çıkarmış lakin CSKA forumlarında bu transferlerin en azından 5 milyon euroya bitmesi ağır basmakta.
Spas Delev ve Brezilya asıllı Marquinhos hakkında blog arşivinde oldukça fazla bilgi yer almakta ve bu iki topçunun Eskişehirspor'a büyük katkı sağlayacağını düşünürken, Karadjov'dan bahsedelim biraz.
CSKA alt yapısından yetişen 22 yaşındaki Ivan Karadjov, genç yaşına rağmen A takıma çıktıktan sonra gösterdiği başarılı performans ile Bulgaristan'ın ümit vaad eden oyuncuları arasında gösterilirken, bazı internet siteleri Karadjov'u Avrupa'nın en iyi kalecileri arasına yerleştirmişti bile. Geçen sene Penev ile yaşadığı sorunlar sonrası kadro dışı kalan genç kaleci, bu yıl da M'Bolhi'nin Slavia'dan kiralanmasıyla yedek kulübesini iyice ısıtırken, Cezayir asıllı futbolcunun ligin ikinci yarısı Rusya'ya transferi sonrası Radukanov tarafından kaleye geçirildi ve CSKA'nın Bulgaristan kupasını almasında önemli katkısı oldu. Kale direkleri arasındaki hareketliliğini, yeşil sahalar dışına da taşımakta "maharetli" olan Karadjov, geçen yıl Penev tarafından kadro dışı bırakılırken, alkol ve gece yaşantısına düşkünlüğünü Bulgaristan'da bilmeyen yok gibi. Özellikle erkeklerle dudak dudağa öpüşme fotoğrafları Bülent Uygun ve Eskişehir taraftarını pek memnun etmeyip, transferin önünde engel olacaktır...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

delev disindakiler 5 para etmez ama bulent uygunu hic sevmem alsin da gorsun gununu

Gençay Ergez dedi ki...

Spas Delev iyi isim.. Litex Lovech'ten Doka Madueira ve Tom 'da Buşgaristan'ın brezilyalıları olarak düşünülebilir aslında Anadolu ekipleri tarafından. Peter Zanev, Daniel Zlatkov gibi isimlerde iş yapar gibime geliyor..

Adsız dedi ki...

http://forum.cskasofia.com/
buradan mı baktın acaba.5 milyon euro falan diyonda onun için sordum.

Blog Widget by LinkWithin