9 Haziran 2011 Perşembe

Galatasaray: 97 - Fenerbahçe: 93


Harika bir maç olduğu kesin. Bizim açımızdan doğruları hatırlayıp, özümüzü, kimliğimizi yansıtmak maçın seyri açısından önemli olacaktı. İlk maçtaki felaket görüntümüzü bir kenara koyarsak; bu maçla birlikte daha iyi bir görüntü verdiğimizi söyleyebiliriz. Maçın başındaki 4-0'dan sonra neredeyse tamamını önde götürdük maçın. Fenerbahçe'nin özellikle Ömer Onan'ın muazzam ilk yarı performansı olmasa bizi pek yakalama ihtimali yoktu. Ama Ömer gibi inatçı bir oyuncunuz varsa işte böyle harika bir maç izletebiliyorsunuz herkese. İlk periyot sonunda Fenerbahçe'nin attığı 23 sayının 15'inin Ömer'den gelmesi her şeyi anlatıyordu aslında. Taraftar baskısı ve iyi savunma ile hem Fenerbahçe uzunlarını hem de kısalarını durdurmuştuk. Sonrasında karşılıklı hatalar, iyi savunmalar, mücadeleler, yerden yere atlamalar gibi bir sürü görüntü ile geçti. Biz farkı 13'e kadar çıkarsak da skoru koruyamadık. Shumpert sakatlandı ancak skora tutunduk. Bugün yaptığımız en önemli şey Fenerbahçe uzunlarını potadan uzaklaştırmak oldu. Bu da işe yaradı. İlk iki maçta Fenerbahçe'nin ataklarına karşılık veremeyince fark oluşmuştu(özellikle 2. maç). Bu maçta özellikle kırılma anlarında Fenerbahçe'nin her sayısına cevap verip farkı korumayı başardık. Ermal'i tekrar efektif kullanıp Caner ve Shipp'ten iyi katkı aldık. Zaten diğer oyuncular belli seviyede katkı veriyorlar. Cumartesi oynanacak maçta bu katkılar daha da önem arz edecek. Özellikle Shumpert'in kritik durumu sonrası. Ve inanın bugünkü maçta işe yarayan bir çok hamle bir sonrakinde tutmayacak. Özellikle Fenerbahçe daha da konsantre gelecektir. Fenerbahçe iyi bir takım ve bugün gerçek anlamda maç ellerine geldi.Bizim yapmamız gereken bu maçta olduğu gibi mücadele, aklı ve takım kimliğini ön planda tutmak. Gerisi uzatmada da olsa geliyor zaten. Maçla ilgili şimdilik bu kadar. Maçı yerinden izleyen ve bugün harika bir atmosfer yaratan taraftarımızın içinde yer alan sevgili blog sahibimiz Sabri Abi'de eşsiz yorumuyla güzel bilgiler yazacaktır. Şimdiden klavyesine kuvvet...

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu / İSTANBUL
Rakip: Fenerbahçe Ülker
Tarih: 09.06.2011

Josh Shipp: (41:24, 14 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı, 6/12 şut)
Jerry Johnson: (30:16, 18 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı, 6/10 şut)
Melih Mahmutoğlu: (00:00, 0/0 şut)
Göksenin Köksal: (00:00, 0/0 şut)
Caner Topaloğlu: (26:09, 10 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 4/4 şut)
Preston Shumpert: (19:04, 14 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, 3/5 şut)
Tutku Açık: (28:55, 5 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 top kaybı, 2/8 şut)
Luksa Andric: (16:21, 10 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok, 2/6 şut)
Haluk Yıldırım: (12:26, 4 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1/2 şut)
Evren Büker: (21:51, 2 sayı, 1 top çalma, 1/2 şut)
Sertaç Şanlı: (00:00, 0/0 şut)
Ermal Kurtoğlu: (28:34, 20 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 9/15 şut)

1. ÇEYREK: 23 - 21
2. ÇEYREK: 27 – 24 (50 – 45)
3. ÇEYREK: 22 – 22 (72 – 67)
4. ÇEYREK: 12 – 17 (84 – 84)

6 yorum:

juvenal dedi ki...

seri başlamadan önce yazdığınız yazının ardından farklı biten 2 maçta ortalarda yoktunuz. klasik işimiz gücümüz var bahanelerine sığındınız. zorda olsa kazanınca bir anda iş güç bitti bakıyorum. iyi gün taraftarı olduğunuzu bu kdr belli etmeseydiniz keşke.

gürkonas dedi ki...

Juvenal Saat sabahı 5.30'u. Ben bu saatte neden bilgisayar başındayım biliyor musun? tabi bilemezsin. Dallas-Miami maçı arasında yıllık ödev notu giriyorum bir yandan. Yazıyı yazmayacaktım ama senin gibilere inat yazdım. Hiç vaktim yokken hem de. Bu saatte okulumun işleri ile uğraşmak varken seninle uğraşıyorum. Ama senin gibiler halden anlamaz "öğretmen yaıyor" pozlarına yatar. İçiniz fesat olduğu sürece değişen bir şey olmayacak. Önemli olan hak teslim etmektir. İlk maç felaket oynadığımızı söyledik mi? söyledik. 2 maçta ortalama 20 civarında fark yapmış mısınız? evet. Daha ne istiyorsun arkadaşım? Bırak da az buçuk mücadelemizi övelim. Emeğe saygı yok, anlayış sıfır. Ben burada onlarca yorumcuyla tartışma içerisine girdim ama senin gibisini görmedim. İnsan omak muhatabının fikirlerine ve kişiliğine değer vermeye zorlar kişiyi. Biz değer verdikçe oluşan tablo bu. İyi gün- kötü gün taraftarlığı yazıyla oluşmaz. ama ben bunları kime anlatıyorum ki yahu...

juvenal dedi ki...

hamaset edebıyatı yapmıssın ıyı gunde herkes takımının yanında olur. ınat yazdım dıyorsun bence ınadına 20 sayı yerken yazılır kazanınca dııl. bu kdr ağlayacagını bılsem yorum yazmazdım.

Adsız dedi ki...

şu juvenal her postta muhalefet etmese olmayacak yemin ediyorum. aşağılık kompleksi var bunlarda.

juvenal dedi ki...

her branşta sizden üstünüz neyın kompleksı allah askına senede 40 maç yapsak en fazla 5'ını kazanıyorsunuz hatta 40 macın hepsını kazandıgımız yıllar bıle var komık olmayın. herhangı bır seye mualefet ettıgım yok sadece serı baslayalı 1 hafta oldu ama kaybederken kımse ortada yoktu sımdı 2 yazı pespese gırıyor dıyorum. bundan muhalefet nerede var.

Adsız dedi ki...

rahatsız oluyorsan girip okumazsın juvenal.burası tarafsız bir blog amacında olmadı hiç bi zaman uzun zamandır takip ediyorum burayı.üstünlük başarı kavramlarına bakış açını sevdim aramızdaki fark da bu zaten.

Blog Widget by LinkWithin