10 Nisan 2012 Salı

F.Bahçe Kalecisi de Manisa'ya Gol Atmış


Dün gece oynanan Manisaspor-Galatasaray maçının 83. dakikasında kazanılan penaltı sonrası Muslera'nın topun başına geçip, kariyerinin ilk golünü atması ile Galatasaray taraftarı sevinç ve coşku seline kapılırken, spor medyası ve özellikle ezeli rakipler arasında bir "etik" kelimesi aldı başını yürüdü. Fatih Terim, hem maç sonrası, hem bu gece Lig TV'de katıldığı programda konuyu herkesin anlayacağı dilden açıkladı ve bu konunun kapanmasını istedi. Amma velakin hala "kalecinin penaltı atması etik mi?" diye merak edenlere, görmezden geldikleri başka bir haber verelim:  9 Mart 2008 tarihinde Dereağzı Tesislerinde oynanan PAF Ligi maçında Fenerbahçe kalecisi Fehmi Mert Günok, 66. dakikada bir penaltı atışını gole çevirerek, takımının 2-0 galip gelmesini sağlamış. Peki, rakip kimmiş? Manisaspor... Etik mi?


22 yorum:

Adsız dedi ki...

şike rezaletine,aziz insanın kodeste oluşuna sıradan bi olaymış gibi bakıp karnından konuşan fener medyasnının ve rıdvanın msuleranın penalstı konsunda etikten kapıyı açması ve eleştrmesi çok komik..
etik diyip şikye normal bakan bu yalakalara selam olsun..

Adsız dedi ki...

tartışılan kalecinin penaltı atıp atmaması değil yoksa bunu bir uzmanlık haline geitrmiş kaleciler var. Tartışılan bu yönde uzmanlığı olmayan bi kalecinin maç 2-0 iken hele ki eksik oynayan ve küme düşmüş bir takımın kendi evinde penaltı kullanıyor olması yazıda görüldüğü gibi maç 1-0 iken kazanılan penaltıda bu davranış yapılsaydı (ki mert günok öle yapmış orda penaltıyı kaçırıp gol yeme ihtimali var ve durumun eşitlenmesi söz konusu)kimsenin sesi çıkmazdı yapılan bahsedildiği gibi etik değildir. Ha size göre etiktir o sizin ahlak ve saygı görüşünüzdür. Ayrıca manisanın Teknik direktörü bile utancından yorum yapmak istemediyse bu konuyla ilgili, bunu oturup bi düşünmek gerekir.

the patriot dedi ki...

yemedin içmedin bunumu araştırdın :)

Kartal Bafiler dedi ki...

Alenen küme düşen takımla taşşak geçilmiştir, Fatih Hoca yanlış yaptık diyemediği için tüm GS'liler de bi şaşkın kaldı açıkcası.

ultrAstribun dedi ki...

Haftalardır Galatasaray'da yeni transferlerden sadece Muslera'nın gol atmadığı konuşuluyordu. Buradaki problem diğer takım taraftarlarının bu durumu göz ardı etmesidir.

Ortega dedi ki...

Küme düşen takımla dalga geçmek etik değildir. Gerisi fasa fiso.

ufuk dedi ki...

@ kartal bafiler

küme düşen takımla dalgamı geçilmiş..Şaka gibisiniz ya..sırf çekememezlikden bok at izi kalsın olayı..

Buna hataydı , etik değildi diyenlerin zaten zihniyeti ortada..Dünyada böle bir komedi yok..herhangi bir ligde herhangi bir takım küme düşmüş felan demez 7-8 atar sepetler..

volkan götüyle top kontrol ederken etik..muslera penaltı atarken değil..maksat sırf galatasaray'ı karıştırmak olsun..

Hiç biriniz ceza sahasında dirsek yemiş numarası yapıp kendini yere atan ama çaktırmadan hakeme bakarken yakalanan manisalı oyuncudan bahsetmiyorsunuz bakıyorumda..

Çok etikdi tabe..küme düşen takım ya..yapsın çocuk ..heves etmiş demi..

ultras/Movement dedi ki...

Hasan,
Küme düşen takımla dalga geçmek değil de kaleciyi onurlandırmak için atıldığını o penaltının sen de biliyorsun...
Fenerbahçe maçında atsaydı, belki ezeli rekabetten dolayı bunu düşünebilirdin ama Manisa kim Galatasaray.

Ortega dedi ki...

Bize karşı atsa zerre umrumda olmaz. Ivankov bize penatı atsa, adamın böyle bir özelliği var derim misal. Ben kalecilerin penaltı atmasına karşı değilim, rakibi herhangi bir şekilde aşağılayan eylemlere karşıyım. Terim'in niyeti bu olmayabilir belki ama hareket hiç şık değildi. Ve dünyanın neresine gidersen git, normal şartlarda bu etik olmayan bir harekettir. Rakibin durumuyla alakalı bir mevzu bu.

Anonymous dedi ki...

bu ülkede stoperler penaltı noktasında kazı çalışması yapar 1 güne unutulur. medya gıkını çıkarmaz. stoperi kazı çalışması yapan takımın kalecisi götüyle top durdurur. etik ? etik değil tartışmasının yaşandığı bir yer bulamazsınız. ama 16 maç kalesini gole kapatıp klubünün tarihine geçen bir adamın penaltı atması olay olur bu ülkede. manisa kalecisi babacanın ilk yarıda muslera her gol yediğinde meme bulmuş velet gibi twitterden "musleraa :)" çığırışları göze batmaz bu ülkede. ama işini doğru yapan adama vurulur balta her zaman. bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz diye bir laf duymuştum sevdiğim bir filmde. her ortamda doğruluğunu kanıtlamaya devam ediyor maalesef. Sırf muhalefet etmek için yapılmasa keşke böyle olaylar. O zaman bu gereksiz nefret, üzücü olaylar da son bulacak ama bunların ekmeğini yiyen insanlar da var tabi ne yazık ki.

özgün dedi ki...

ahahaha şaka gibisiniz yahu. öncelikle fenerbahçe'nin şike yaptığı kanıtlanmamıştır, bu konuda atıp tutmak ancak basiretsizliktir. şike yaptıysa bu ayıptır, pisliktir, etik değildir. fabio bilica'nın yaptığı da etik değildir, ayıptır. bunlara kimsenin karşı çıktığı yok. ama sırf bunu yapan fenerliler olduğu için bizlerin galatasaray'ın herhangi bir konudaki davranışını eleştirme hakkımız elimizden alınamaz. bu herkes için böyledir.

net olarak söylemek istediğim şey şu: 13-0 biten san marino - almanya maçında kazanılan penaltıyı jens lehmann kullanmak istemiş, san marino kalecisinin ricasıyla lehmann penaltıyı asıl kullanması gerekene bırakmıştır. san marino kalecisinin hisleri anlaşılıyor. mert günok penaltıyı kullandığında maç 1-0 dakika 66, penaltı kaçsa devamında fenerin yenilme ihtimali var. ama manisa maçında gs'nin yenilme ihtimalini bırak berabere kalma ihtimali yok.

ayrıca geçen sezon fenerin a.gücünü 6-0 yendiği maçta kazanılan 3.penaltı için (skor 2-0 iken) taraftar volkan'ı istedi, alex kullandı. maç sonunda sebebini a.kocamana da volkana da sordular, ikisi de bunun etik olmadığını söyledi. mesele budur.

Özgür Ergin dedi ki...

1- Daha önce rakiplerin yaptığı etik dışı davranışlar sizin benzerlerini yapmanıza gerekçe olmamalı.
2- İlle de kalecinin gol hanesine bir çizik atmak isteniyorduysa, Muslera'nın birinci penaltıyı atması daha doğru olurdu. Ona "cesaret" edilmediyse maçı garantiye aldıktan sonra da penaltı attırılmamalıydı.
3- Herşeye rağmen golü takım arkadaşlarıyla kutlamadan önce mevkidaşına gidip elini sıkabilirdi.
4- Birgün Muslera benzer bir durumda penaltıyı kurtarmaya çalışan taraf olursa neler hisseder, onu sormak lazım.

Adsız dedi ki...

ulen burda herkes götünden konuşuyor.adam penaltı atmışsa atmış.geçen sene şikeyle hırsızlıkla şampiyon olunuyorken etiklik nerdeydi?

Adsız dedi ki...

çok farklı bir kere o sene paf takımında penaltıcı fehmi mertti, ve rakibi ne küme düşmüştü nede 10 kişi kalmıştı,gördük gsli duruşunuzu, şahısın biri pusu kurup arkadaşına,hastanelik ediyor,adamsa şayet riera dava açar en az 6 ay hapis cezası alır onu döven şahıs,ona bile korkunuzdan kadro dışı bırakamıyorsunuz, fatih terim şampiyonluk için onurunu,haysiyetini ve eğer varsa gsnin onuru ve haysiyetini hiçe saymıştır...

Adsız dedi ki...

Yalnız Bilica'nın penaltı noktasını kazımasına tartışılmadı demek çok ilginç. Oyun çıktı lan o pozisyonla ilgili.

Adsız dedi ki...

Arkdşlar neden birbirinizi yoruyorsunuz Muslera Penaltıyı attımı attı hemde kime Volkan Babacan'a hemde ters köşeye gerisi hikaye Etik mi değil mi Etikse de attık Değilsede aatık varmı ötesi Volkan Babacanın adaşının götüyle top tutuşu gözümün önünde ona karşılık bu sezon Melonun Fenere neyiyle gol attığını herkes gördü buda Etik değil ayıp be Melo Kafan var Bacağın Var Ayağın Var Göğsün var Adam orta bacakla Gol atarmı Etik Değil yapma... İşin ilginci manisaspor bişey demiyor Fener sanki kendileri yedi golü Ama sonuç dediğim gibi MUSLERA GOOOLLLL...

yasin yılmaz dedi ki...

. Etik olmaması manisasporun küme düşmesi kesinleştiği için. o paf liginde manisa kümemi düşüyordu ! araştırın bakalım. her ne kadar bu yorumu yayınlamayacagınızı dusunuyorsamda bı ıhtımal egolarınızı yener yayınlarsınız ! siz futboldan anlıyorsanız biz başka bişeyiz !!!

Adsız dedi ki...

Bu yazının içeriğin sadece mizanselle ilgili olabileceğini düşünerek başladım okumaya. Fakat gördüm ki yazarı gayet ciddi ve karşılaştırma olarak aldığı referans epey komik! "Hani nenemim billurları olsa dedem olurmuş" vecizesine atıfta bulunmak gibi...hangi açıdan bakılırsa bakılsın referans olarak alınan karşılaştırma is totally bullshit! that's all.

Anonymous dedi ki...

http://alperenash.blogspot.com/2012/04/etik.html

görünce paylaşayım dedim :)

Adsız dedi ki...

ya siz be etiğinden bahsediyorsunuz adam a.güücüne 8 atıyor hiçbir şey yok sivas kalecisi hatalı bir gol yiyor şike daha saymakla btmez...

Adsız dedi ki...

rıdvan galatasaray etik lafını senden öğrenecek değil bak zamanında sizin oyuncunuzda penaltı kullanmış sen kendi işine bak galatasaray takımı fenerden büyüktür onun altında ezilirsin

Adsız dedi ki...

Mış Miş Olmuş ölmüş artık bunlar geride kaldı Muslerada bu takımın parcası ister Frikik atar ister Penaltı Kime ne bundan ? azize Rıdvana Aliye Ayşeye Fatmaya Siz kimsiniz yahu

Blog Widget by LinkWithin