15 Nisan 2012 Pazar

Irkçılık Türkiye'ye de Sıçradı



"Kendisi bana ırkçı bir ifade kullandı. 'Pis zenci' kelimesini söyledi. Bu çok utanç verici bir şey. Yobo, Sow, Dia gibi siyahi oyuncularla oynayan bir futbolcunun bana böyle bir şey demesi beni çok yaraladı. Teniniz beyaz olabilir veya siyah olabilir. Biz taraftarlara güzel oyun sergilemek için bu oyundan para alıyoruz, ekmek yiyoruz. Maçı kaybetmekten çok Emre'nin bana böyle bir şey demesine çok üzüldüm."
Didier Zokora
Trabzonspor'lu Futbolcu

Emre Belözoğlu'nun kendisine maç içinde yaptığı ırkçı söylemi açıklarken


 

9 yorum:

nusr@emre dedi ki...

Hocam yaptığın genelleme yanlış, zira e.b. hiçbir zaman bizden biri olmadı

gözbek dedi ki...

Siyahi oyuncuların bilhassa özel ilgi gördüğü bu ülkede, edilebilecek onlarca farklı küfür varken böyle bir küfür nasıl bir Türk'ün aklına nasıl gelebiliyor? Gelebiliyorsa kesinlikle kasıtlı söylenmiştir.

Memlekete zorla zenci ırklıçılığını da sokun bir o derdimiz yoktu.

jbck dedi ki...

Sizin ırkçılıktan anladığınız herhalde sadece Afrika kökenli insanlara yapılan geri kalan pek önemli değil sanırım. Diyabakırspor'a edilen ırkçı tezahüratlar, Alen üzerinden Beşiktaş'a edilen ırkçı küfürler, daha 2 hafta önce papazın çayırından kanuninin memleketine hoşgeldiniz diye hem Rum hem gayrimüslim göndermesi yapılması falan pek mühim değil. Emre'nin yaptığı ahlaksızlık üzerinden yine yeniden aklayın bakalım futbolumuzdaki ırkçılığı. Bu ülkede sosyolojik olarak siyahlar üzerine gelişmemiştir ırkçılık yukarıda yazılan etnik gruplara karşı gelişmiştir ve bugüne kadar yapanın, küfredenin yanına kar kalmıştır. Yarın da kalacaktır.

Adsız dedi ki...

PASCAL KARA KÖLE ? Bir şeyler çağrıştırıyor mu

Adsız dedi ki...

Tüp'çü federasyonu olayı ört bas eder,emreler ırkçılığı inkar eder,olay biter.. şike rezaletni yok sayan,fenere ceza vermemk için avrupaya gitmeyelim utanç cümlesni dillendrien anlayış bunu da ört bas eder yok sayar. metriste kodese tıkılmış bir başkanın işledği suçlar yok sayılıyor,sinan enginler,faik çetinerler kına yaksın.. ellerine sağlık fener medyası.. bokunu çıkardnız,sayenizde suç kavramı da normalleştrildi..
utanyorum..

Adsız dedi ki...

Mbia'ya yaptığı malum hareket nedeniyle Fransa'da 3 maç ceza almış Milan Baros'u transfer ederken haberiniz yoktu herhalde...

ben-i Adem dedi ki...

"Papazın Çayırı'ndan Kanuni'nin memleketine hangi yüzle geldiniz?" pankartı ırkçılık değil midir? Bu pankartla ilgili nasıl bir yorumda bulundunuz? Emre'nin olayı maç içerisinde spontone gelişmiş bir olay iken diğer olay organize bir şekilde yapılmıştır. Koca pankart stada nasıl sokulmuştur, oraya nasıl asılmıştır. Asılı kalmasına nasıl müsaade edilmiştir? Bu olay organize bir ırkçılık değil midir? Bu olaydan sebep Trabzonspor kulübü ceza almış mıdır? Her hangi bir yaptırım uygulanmış mıdır? Vesairedir..

Papazın Çayırı

Adsız dedi ki...

SuPRaS
Papazin cayiri kardesime yuzde yuz katilmakla beraber Zamaninda "Kahrolsun Israil Orospu cocugu Balili" diye gs stadi inlediginde ama o israilli hakediyor denildi Ts daha dun kanuni pankartini açinca kimse agzini açmadi.Bir Fenerli olarak Emre belozoglunu hiçbir zaman sevmedim ve hatta nefret bile ediyorum.bu adamin bu hareketleri antipatikligi fasizan hareketleri daha dun baslamadi ta gs yillarindan beri boyleydi zaten ama adam ne zaman ki lefterlerin canlarin okochalarin fenerbahcesinin formasini giydi bu hareketleri on plana cikarilmaya baslandi.her ne kadar emre'nin zokora ya bu sozu irkçi bir yaklasimla degilde bir argo bir hitap olarak soyledigini dusunuyor olsam da emre'nin fenerbahce'nin tarihine ve formasina daha fazla zarar vermeden gonderilmesini istiyorum.

jbck dedi ki...

Allah'ın sopası yok, daha bir hafta geçmedi. Taraftarınızdan inciler:

Ermeni Piçi Loran,
Ermeni olsa olsa fenerli olur.
Ermeni orospu çocuğu Loran ve daha niceleri...

Irkçılık Emre'yle gelmişti bu ülkeye değil mi?

Blog Widget by LinkWithin