8 Eylül 2012 Cumartesi

Terim, Kulüpteki Kargaşayı Temizledi


Hagi Futbol Akademisinden gençlerin oluşturduğu FC Viitorul Constanta, topladığı 7 puan ve artı averajla futbolcu simsarlarının gözdesi olurken, Rumen Gazetta Sporturilor, Hagi ile takım ve genç oyuncular hakkında bir röportaj yapmış. Buyurun bakalım:

GSP: Sayın Hagi, FC Viitorul Constanta'nın lige başlangıcını nasıl değerlendiriyorsunuz? 7 puan az mıdır çok mudur?
Hagi: Bu sadece bir başlangıç ama ben daha fazla puan toplayabileceğimizi düşünüyorum. Chiajna ve Vaslui karşısında galip gelebilirdik, 1 puana razı olduk. Ama öyle ya da böyle önemli olan şu ki, takım her geçen maç daha iyi oynuyor ve biz şampiyonluk adaylarını yenebileceğimizi gösteriyoruz oynadığımız futbol ile. Lige başlarken oyuncularım çekiniyordu zira takımın %90'ı bu seviyede ilk defa oynayan oyunculardı ama zamanla cesaret ve güven kazandık. Ligdeki maçları üç bölüme ayırıyoruz: Zor, daha zor ve imkansız. İmkansız olan gruptan Vaslui maçını geçtik ve sorun yaşamadık.

GSP: Takımda bir çok oyuncu değişti ve ilk maçlarda ideal onbir oluşmadı?
Hagi: İdeal formulü bulmak oldukça zordur. Dica'nın sakatlığı vardı, yeni döndü takıma, aynı şekilde Alibec de öyle. 7-8 oyuncu takımın iskeletini oluşturacak ama değişiklik her aman yer bulacak bizim takımda. Bizim en büyük gelişmemiz maç içinde topsuz oyunu iyi oynuyoruz. Daha agresif ve daha dinamik bir yapıdayız. Topu aldığımızda ne yapacağımızı önceden biliyoruz. Takımda oyun otomasyonunu sağladık. Ama birinci ligde rakipler çok güçlü ve oyun daha hızlı oynanıyor, yine de son iki maçtaki gelişmemiz ümit verici...

GSP: Vaslui maçında tribünde 5 bin taraftarı gördüğünüzde ne hissettiniz?
Hagi: Constanta'da taraftarlarla bir görüşme yapmamız lazım. Bence Farul Stadına dönmemiz takım adına en doğru karar olacaktır diye düşünüyorum. Ve bunun bizim kendi sahamızdaki ilk maçımız olduğunu da unutmayın, çünkü stad onarımı süresince ilk 6 maçı dışarıda oynadık.


GSP: Bir çoklarına göre Iancu yeni Hagi olacak. Bu konudaki görüşünüz nedir?
Hagi: Iancu tam olarak benim gibi değil. İyi bir tekniği ve futbol zekası var. Ayrıca serbest atışları kullanmayı da seviyor. Ama hala fiziksel olarak güçlenmesi lazım. Şimdiye kadar ligde 3 gol attı ki 18 yaşındaki bir genç için hiç de az değil. Oynadığı maçlarda sorumluluk alarak olgunlaştığını da gösteriyor.

GSP: Oyuncularınız için transfer teklifleri aldınız mı?
Hagi: Romanya ve yurt dışından teklifler gelmeye başladı bile, ama şimdilik bunlara "ön araştırma" diyebiliriz. Amacımız bu gençleri yetiştirip, onları futbol dünyasına kazandırmak ve açıkça söyleyebilirim ki her oyuncumuz transfer edilebilir. Tabii, yurt dışına ya da Romanya'da bir kulübe gitmesi, oyuncunun değerine de bağlı. Eğer doğrudan Avrupa transfer olurlarsa bu çok daha iyi olacaktır.

GSP: Victor Piturca, sizin oyuncularınızı Romanya Milli Takımına alabileceğini söyledi.
Hagi: En üst seviyeye ulaşmak için  çocuklar performans göstermeli. Zaten U-21 milli takımında oynayan 5 oyuncumuz var, bu çok önemli. Chitu, Lazarus, Bejan, Mladen ve Onicaş. Ayrıca kaleci Buzbuchi, U-19 Elit Turnuvasının en iyisiydi. Futbolcular oyun performanslarıyla kendilerini gösteriyorlar. Bu nedenle ilk aşamada para önemli olmuyor.

GSP: Avrupa Kupalarına katılmayı düşünüyor musunuz?
Hagi: Avrupa için bütçemiz yok. Bizim bütçemiz ligin dibindeki 6 takım kadar ve amacımız League 1 de kalmak. Bizim kendi limitlerimiz var amacımız oyuncularımızı geliştirip onları satmak. Paralı bir alıcı olursa, yarın beş oyuncuyu bile satabiliriz!

GSP: Bu kriz dönemlerinde Akademiyi ayakta tutmak oldukça zor olmalıdır?
Hagi: Evet oldukça zor ve hisseleri paylaşacak ortak bulmayı umut ediyorum. Hisseleri satacağım zira yalnız olmak istemiyorum. Benim gibi futbola severek para yatıracak insanlarla tanışmak ve ortak olmak istiyorum. Ayrıca, bu akademi ülkedeki en iyi futbol okulu ve yatırım yapmak karlı olabilir.

GSP: Lig bu sene nasıl başladı?
Hagi: Bence her zamankinden daha çekişmeli başladı. Ligin geneli için şu an konuşmak çok erken ve bir çok takım puan kaybedecektir daha. Ayrıca, şampiyonluk adayları da birlikte oynamadılar.

GSP: Pandurii şu an lider durumda. Sizce sürpriz mi?
Hagi: Buna şaşmamak gerekir. Grigoraş hırslı bir teknik adam. Oyuncularının da istekli ve fiziksel yönden güçlü olmasını ister. Hücüm oynunu tercih eden Romanya'daki bir kaç teknik adamdan biridir. Savunma ve defans arasında denge kurdu takımında ve aldığı sonuçlar da ortada.

GSP: Bu sezon kimler parlar?
Hagi: Sağlık problemleri yaşamazsa CFR Cluj'da Kapetanos ön plana çıkabilir. Aynı şek,lde Steaua'dan Tanase, Dinamo'dan Munteanu, Vaslui'den Sînmărtean ve Pandurii'den Voiculeţ göz önünde bulundurulması gerek topçular. Ama esas sürpriz genç oyunculardan gelebilir.

GSP: Avrupa kupalarında sadece iki takımımız var.
Hagi: Kuralarda şanssızlık yaşadık. özellikle Vaslui'nin Fenerbahçe ve Inter kuraları. Rakipler bizi tecrübeleriyle yendiler.

GSP: Şampiyonlar Ligindeki CFR Cluj-Galatasaray maçlarına gidecek misiniz?
Hagi: Evet, kesinlikle ikisine de gitmeye çalışacağım. Cluj'da Terim ve diğer arkadaşları görüp, İstanbul'a da atmosferi görmeye gideceğim. Terim'i tebrik ediyorum, kulüpteki kargaşayı temizleyerek mükemmel bir iş yaptı.

GSP: Rumen futbolunun eski başarılı günlerine geri dönmesi için neyi eksik?
Hagi: Çocuklara ve gençlik merkezlerine daha fazla önem vermeliyiz. Genç oyuncular yetiştirmeye ihtiyacımız var. Bu yılların sırrı: Akademilere ve genç futbolculara yatırım. Ayrıca genç topçular takımlarda oynayacak şans bulmalılar ve kendilerini geliştirmeliler.

GSP: Sizi tekrar saha kenarında ne zaman göreceğiz?
Hagi: Teknik direktörlük benim için şimdilik geride kaldı. Akademide yapacak çok iş var ve bunları ne zaman bitirirsem, geri dönmeyi o zaman düşünebilirim.

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Hagi'nin aradığı partner neden Galatasaray olmasın ?

Anonymous dedi ki...

gün gelecek yollar tekrar buluşacak comandante

Blog Widget by LinkWithin