7 Ekim 2012 Pazar

Adana Derbisi│Turuncu


7 Ekim derbiler gününün hakkını veren maçlarından biri Adanademirspor-Adanaspor karşılaşması oldu. Adana'da tribünde olanlar 6 gol izlediler, karşılıklı tribün gösterilerine katkıda bulundular. Derbinin turuncu tarafından maç sonu fotolar geldi, sıcağı sıcağına ultras/Movement blog sayfalarında yayınladık ve bugün de maç yazısı gelince vakit kaybetmeden sizinle paylaşıyoruz. Demirspor tribünü fotolarını ve maç yazısı da beklemekteyiz.


Güney’de Sıcak Derbi!
Haftalardır özlemle, heyecanla beklenen bir derbi geride kaldı. Maçtan öncesi, maç anı ve sonrasıyla bolca konuşulan ve konuşulmaya devam edilecek olan Adana Derbisi'nde Adana Demirspor takımı büyük bir sürprize imza atarak 3 puanı hanesine yazdırdı.
Maçtan önce hiçbir Demirsporlu'nun aklında 3 puan yoktu. Demirspor taraftarı takımına karşı o kadar güvensizdi ki, handikaplı Adanaspor galibiyetinin çıkacağını söyleyenler azımsanmayacak boyuttaydı. Adanaspor cephesinde ise rahat bir bekleyiş vardı. Her iki takımın sezon başı kampları, kadro yapıları ve ligde geride bıraktıkları 5 haftalık periyot da dikkate alındığında sadece Adanalı futbolseverler değil, tarafsızların da net görüşü Adanaspor'un çok daha ağır bastığıydı. Fakat o klişe yine doğrulandı ve "Derbi maçların favorisi olmaz." sözü maç anında ve sonunda akıllardaydı.
Aslında Adanaspor maça çok daha organize, kontrollü ve ne yaptığını bilen bir görüntüde başladı. Maçın başında direkten dönen top ve akabinde kurulan baskı Demirsporlu Erçağ'ın 11. dakikadaki golüyle bertaraf edilirken, iki dakika sonrasında Junior'un golü ise derbide ibreyi bir anda terse çevirdi. Devrenin sonlarına doğru Junior'un ve Gökhan Kaba'nın attığı gollerle ise maç bir anda inanılmaz bir boyuta gelmişti; 4-0.
Devre arasında Demirspor tribünlerinde zafer sarhoşluğu hakimken, Adanaspor tribünleri ise 4 farklı yenik durumda ikinci yarıya çıkan takımlarını yanlarına kadar çağırıp moral vermeye çalışıyordu. Tribünlerinin inancından mıdır yoksa devre arasında antrenör-başkan gazlaması mıdır bilinmez ama Adanaspor ikinci yarıya gollerle başlayınca, "Maç döner mi?" soruları da akıllara geldi fakat Adanaspor'un nefesi yetmeyince maç dönmedi. Demirspor ise ikinci yarı çok daha fazla kapanan ve skor avantajını korumaya çalışan bir konumdaydı. 5. ve hatta 6. golü bulacak pozisyonlar da yakalandı ancak skor değişmedi ve maç 4-2 sona erdi.
Tribünlerle ilgili beklenti ise maç öncesi sahadaki beklentinin tam aksineydi. Her iki takım taraftarı da kendilerine ayrılan bölümleri doldurmuştu. Demirspor tribünlerinin agresif ve etkili yapısı ve üstelik ev sahibi olmanın da avantajı ile beklenti yüksekti. Adanaspor tribünlerinin ise sayı olarak az olması ve önceki sezonlarda çok iyi performanslar ortaya koyamaması nedeniyle derbi öncesi beklentide Demirspor tribünleri çok ağır basıyordu.
Sahadaki beklenti nasıl tam tersi olduysa tribünde de beklentilerin tersi bir durum ortaya çıktı. Adanaspor tribünleri skor deazavantajına rağmen oldukça etkili bir tribün yaptı. Demirspor tribünleri ise yönetim-taraftar gerginliğinden mi, yoksa beklenmedik zaferin sarhoşluğundan mıdır bilinmez performansının altında bir görüntü verdi.
Maç öncesinde her iki takım taraftarı da görsel anlamda çok güzel pankartlar hazırlamıştı. Adana Demirspor taraftarları maraton tribününde yaptıkları kareografiyle alkış alırken, Adanaspor tribünleri de kale arkasında turuncu-beyaz kartonlarla güzel görüntüler oluşturdu. Meşalelerin her iki tribünde de atılan gollerden sonra yakılması meşale yasağına isyan gibiydi. Adanaspor tribünlerinin ilk yarıdaki meşale şovu da oldukça etkiliydi.
Adanaspor haftaya kendi sahasında Tavşanlı Linyitspor ile oynarken, Demirspor ise Karşıyaka deplasmanına çıkacak.
Şenol Yıldızdoğan











Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin