19 Ekim 2012 Cuma

Yeni Stil Türkiye Kupası

Türkiye Kupası turları Beşiktaş hariç diğer büyük takımlara henüz ulaşamadığı için genelde pek farkında olunmasa da, bu yıl statüde birçok değişiklik gerçekleşti. 57 takımla oynanan geçen seneki kupada 2.lige kadar erişilebilinirken, bu sene bölgesel amatör liglere kadar inilerek 156 takımın katılımı sağlandı. Bu takımlar seçilirken de 81 ilin hepsinden en az bir takımın olmasının da göz önünde bulundurulması çok hoşuma gitti.
 
Kupaya tat veren en önemli olay tek maç elemeyle oynanmasıdır. Bu statüde çeyrek finale kadar tek maç üzerinden turlar oynanacak. Bu noktada ufak bir eleştiri; işi daha heyecanlı hale getirmek için bu tek maçlar, alt ligdeki takımın sahasında oynanmalı. Beşiktaş'ın Ofspor'la yapacağı İstanbul'daki maça doğru dürüst kimse gitmeyecekken, maçın Of'ta olması durumunda o gün şehrin önemli günleri arasına girecektir.
 
Eski yıllarda 20 takımdan oluşan grup aşamasında maçlar bir türlü bitmek bilmezdi. Bu sefer çeyrek finalde 4erli 2 gruba ayrılacak takımlar. Aslında kupada hiç grup olmasa diyeceğim ama zaten kupayı yeni yeni parlatıyoruz, yayıncı kuruluş biraz kazansın diyip görmezden gelebiliriz. Arada yarı final 2 maç üzerinden oynanacakken, final yine tarafsız sahada tek maç. Bu tarafsız saha seçilirken de, süper ligde takımı olmayan ilin sahası seçilsin ki  "Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganı sadece işin başlangıcında kalmasın. 

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin