28 Ekim 2012 Pazar

Galatasaray:3-0:Kayserispor

Ben bayram gezmelerini şehirlerarası boyuta taşıyınca, Arena'daki maçları yerinden aktaran Göksel Panathinakos maçı için Yunanistan'da olunca Galatasaray-Kayserispor maçını 90 dakika izleyip yazacak fırsatımız olmadı. Biz maç yazısı yazamadık ama bu satırları boş geçmek olmaz, pek sevdiğimiz Ali Ece'nin Akşam gazetesine yazdığı maç değerlendirmesiyle sizi baş başa bırakalım.


Son maçlardaki hayal kırıklıklarından sonra Galatasaray o kadar iştahlı başladı ki ilk 5 dakika sonunda topa sahip olma yüzdesi %97 Galatasaray lehineydi. Santradan itibaren başlayan 3'lü sıkıştırmalı tam saha pres ilk 5 dakikada Kayseri'nin sadece 2 isabetli pas yapabilmesine sebep oldu. Hatta sadece o 5 dakikada Eboue son 2 maçta yapması gerekip de yapmadığı müdahalelerden daha fazlasını yaptı!
Cluj maçındaki gölden sonra futbol oynamaya müsait zemin bulan Selçuk, Yekta'dan da aldığı destekle sanatını konuşturdu. Selçuk İnan ressam olsaydı Dali, Monet, Maleviç'ten ziyade Picasso gibi olurdu çünkü kendi sanat enstrümanı olan futbol topuyla yapamayacağı şey yok gibi!
ERTUĞRUL OLMASA...
Kayserispor kalesinde Ertuğrul yerine sıradan bir kaleci olsaydı ilk yarı 5-0 bile bitebilirdi. Maçın başında topu dahi göremeyen Kayserispor ilk yarının kalanında toplu oyunda topsuz oyunundan da kötüydü. İlk 45 bittiğinde Kayserispor topa sahip olma oranında ilk 5 dakikaya göre %40'lık bir artış kaydetti. Ancak savunmadan çıkarken o kadar çok top kaybettiler ki belki de ilk 5 dakikada olduğu gibi sadece topun arkasına geçseler, ilk yarıyı daha az farklı yenik kapatabilirlerdi!
İroni bir yana Kayserispor her sezon bu kadar çok oyuncu alır bir o kadar da satarsa değil Prosinecki, Susiç - Saviçeviç - Pançev - Prosinecki'den oluşan Yugoslavya futbolunu yeniden birleştiren bir heyet getirseler nafile!
DANY CRİS'İ ÖRNEK AL!
Belki Cris tek başına fark yaratarak oynadığı takımı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkartacak güçte değil artık. Ancak Dany ve Semih'in Cris'ten öğreneceği çok şey var kanımca. Mesela Dany, Cris'ten istikrarlı stoperliğin altın kuralı olan 'sade oynama'yı öğrenerek başlarsa Galatasaray kariyeri erken bitmeyebilir.
3-4 öncesinin usta sol açıklarından Riera'nın profesyonelliğine ve yeni mevkisine ustaca adapte olmasına saygı duymak lazım. Yekta'nın ağır sakatlıktan sonra toparlanması da büyük saygıyı hak ediyor. Yekta bu formunu devam ettirirse Felipe Melo gelince Fatih Terim'in elinde 3 merkez orta sahalı iyi bir B planı da olabilir.



Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Mustafa İspiroğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 70 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan (Dk. 84 Ceyhun Gülselam), Yekta Kurtuluş, Amrabat, Umut Bulut (Dk. 77 Emre Çolak), Burak Yılmaz
Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Steinsson, Berkay Tolga Dabanlı, Malik Deniz Fathi, Erdal Akdarı, Engin Bekdemir (Dk. 81 Sefa Yılmaz), Abdullah Durak, Riveros, Salih Dursun (Dk. 68 Cleyton), Mouche (Dk. 39 Ömer Bayram), Bobo
Goller: Dk. 7 Umut Bulut, Dk. 32 Cris, Dk. 36 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 15 Salih Dursun, Dk. 75 Bobo (Kayserispor)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin