24 Mayıs 2013 Cuma

Bayrak Adam Tolga Zengin

 "Bizim sevinçlerimizi çalanlara hakkımı helal etmiyorum. Bir taraftan bununla uğraşıp diğer taraftan haksız yere eleştiriliyorsunuz. Gerçekten çok yoruldum, yıprandım. Artık gitmek istiyorum. Teklifler var. Türkiye'den de var ama yurtdışında oynamak istiyorum. Burak, Yılmaz kulübe para kazandırdı. Gittiği her yerde hakkımızın çalındığını söyledi. Bir hafta unuttu, hemen asılıp kesildi. Ona 'Şampiyonluğumuzu inkar etme, onu beraber kazandık' dedim. Sonra gayet güzel bir şekilde bunu söyledi. Keşke herkes Burak kadar cesaretli konuşabilse. "
  
"Şeref tribününde TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten ve F.Bahçe Başkan Vekili Abdullah Kığılı oturuyordu. Maç yeni bitmiş ve bize bakıp gülüyorlardı. Biz orada üzülürken orada onların gülerek oturmalarına kızdım. Evet, şeref tribününe doğru bir tepkim oldu. Bize doğru bakıp gülüyorlardı. Ben de elimle işaret ederek 'Gülün gülün işte sizin eseriniz. Futbolu bu hale siz getirdiniz' dedim. Aynen bunları söyledim. Bu sözlerimin de tamamen arkasındayım. Ancak bazı art niyetli gazeteciler benim sözlerime ekleme yapıp küfür ettiğimi iddia ediyorlar. Kesinlikle kimseye küfür etmedim" 
  
"Benim yeri geldiğinde ne kadar saygılı, yeri geldiğinde ne kadar dobra bir insan olduğumu herkes bilir. Küfür etmiş olsam da 'Ettim' derdim. Ama bana böyle davranışlar yakışmaz. Şeref tribününe doğru ne bir el-kol hareketi, ne de küfür şeklinde bir tavır sergiledim. Sadece tepki gösterdim. Küfür ettiğimi kanıtlasınlar, bugün futbolu bırakırım"
 
"Burak, Selçuk ve Engin'e gittiler diye tepkim olamaz. Onlara, 'Trabzon'un hakkını yiyen F.Bahçe, Eskişehir ve Sivas dışında hangi takıma giderseniz gidin. Yoksa hakkımı helal etmem' demiştim. Selçuk'a ilk teklif F.Bahçe'den geldi ama o, 'Hakkımızı yiyen bir takıma gidemem' diyerek geri çevirdi. Şenol Güneş Trabzon için bir efsanedir. Onu o şekilde gönderemezsiniz. Onu güzelce uğurlamamız gerekirdi. Yönetim yanlış yaptı. Bunu yönetime de söyledim."
 
Tolga Zengin
Trabzonspor Kalecisi

 Böyle "dobra" bir oyuncuyui adam gibi adamı Trabzonspor seyircisi-taraftarı demiyorum- eleştiriyor, yeriyor. Oysa "bayrak adamdır" Tolga Zengin. Sadece bu söyledikleriyle değil, sakatlığı nedeniyle oynamadığı aylarda kulüpten hak etmediği parayı istemeyecek kadar da "adam"... Keşke herkes Tolga'nın yukarıdaki demecine benzer şekilde korkmadan, çekinmeden, çıkar kaygısı düşünmeden kısaca "kıvırmadan" dosdoğru konuşabilse, onun davranışı örnek alabilse... O zaman işte memleket futbolu bir yerlere gelir...

1 yorum:

Dumanovsky dedi ki...

Keşke memleketimizdeki diğer yazar arkadaşlar da yazdıklarına bu şekilde kelimesi kelimesine dikkat ederek derleyebilse .... taraftar ve seyirci yi ayırabilseler veya Futbol sevgisi ile holiganizm in arasındakidağlar kadar farkı görebilseler ....
Blog yazarlarının birçoğunu tenzih ediyorum.Birçok blog yazarı arkadaş adeta Futbol dili ve Edebiyatı gibi yazıyor.

Blog Widget by LinkWithin