12 Ekim 2013 Cumartesi

"Eşeklere Özgürlük" Tezahüratına Ceza

Haberi "yerel futbol" sitesinde gördüm ve okudukça ağlanacak halimize güldüm de güldüm. Efkan Bucak'ın yazmış olduğu haberi virgülüne dokunmadan aktarıyorum:

Bölgesel Amatör Lig’de ‘Kahrolsun Kayseri, eşeklere özgürlük’ tezahüratı yapan 33 Karamanlı taraftar hakkında 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldı.
Karaman Belediyespor ve Kayseri Yolspor arasındaki BAL 5. Grup 3. hafta mücadelesi sırasında Karaman Belediyespor’u destekleyen ‘Korsanlar’ taraftar grubu, 38. dakikada yaptığı “Kahrolsun Kayseri Eşeklere Özgürlük” tezahüratından sonra polis tarafından stat dışına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan 33 taraftar Çarşı Polis Merkezi’ne götürülürken, burada 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılarak serbest bırakıldı.
Taraftar grubunun gözaltına alındığı esnada taraftarlarla birlikte birçok maçı izlemeye gelen Karamanlı sporseverinde yapılanları protesto ederek stadı terk ettiği görüldü.
Taraftar grubu açıklama yaptı
Yaşananlar üzerine Korsanlar Grubu bir yazılı açıklama yaptı: “06.10.2013 tarihinde oynanan Karaman Belediyespor – Kayseri Yolspor BAL müsabakasında, maç oynanırken 38. dakikada Korsanlar Taraftar grubundan kötü tezahürat yaptıkları gerekçesiyle 33 kişi göz altına alınmıştır. Korsanlar taraftar grubu olarak bizler uzun zamandır Karaman’da bütün zorluklara rağmen, şahıs, kurum ve maddi çıkar gözetmeksizin, herhangi bir beklenti içerisinde olmadan mücadele eden bütün takımlarımızın (Karaman Gençlerbirliği, 70 Karamanspor, Ermenek Doğa ve Su Sporları Kulübü, Esnaf Barışspor ve Karaman Belediyespor) yanında olduk. Ancak, 6 Ekim Pazar günü oynanan karşılaşmada hak etmediğimiz şekilde emniyet güçleri tarafından maçtan zorla çıkarılıp gözaltına alındık.
Maçın ilk yarısında Türkiye’nin bütün tribünlerinde Kayseri ilinin herhangi bir takımıyla oynanılan karşılaşmalarda yapılan ‘Kahrolsun Kayseri, eşeklere özgürlük’ tezahüratını yaptık. Bu tezahürat’ın küfür ve hakaret olduğu gerekçesiyle 33 arkadaşımıza yapılan işlemleri üzüntüyle izledik. Kayseri Yolspor’a yönelik söylediğimiz bu tezahüratın tüm Türkiye tarafından stadyumlarda latife amaçlı söylendiğinin bilinmesini isteriz.”
Grup kendilerine sahip çıkmayan kulüp yöneticileri ve mülki amirlere de sitem ederken,  avukat tutarak yasal haklarını arama kararı aldı.
Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin