15 Eylül 2014 Pazartesi

Galatasaray:0-0:Eskişehirspor


Zaten passolig sebebiyle boşalmaya yüz tutan tribünlerde "sessizlik"le açılan Süper Lig maçlarından memnuniyetsizce bahsedilirken, birden neden verildiği "akla ziyan" olan bir seyircisiz oynama cezası sonrası "bomboş" tribünlere oynandı Galatasaray-Eskişehirspor maçı. Aslında sezon başlamadan evvel Federasyon başkanının "artık tamamen seyircisiz maçlar olmayacak, tribün kapatma cezası uygulayacağız" demecini "havada bırakmamak" için Eskişehirspor taraftarı stada alınmıştı ama dedik ya onlar da memleket genelindeki taraftarlar gibi kağıt bilet istiyorlardı, elektronik bilete soğuk bakınca bu "sessiz oyuna" siyah-kırmızı bir katkı da onlardan gelmiş oldu.

Yeşil zemindeki topçular işi gevşek tutunca, taraftarın homurdanması, slogan atması, meşale yakması, bir beste patlatması maçı biraz olsa da heyecanlandırır da, cumartesi gecesi Arena'da öyle de bir etki olmayınca, ağır çekim modunda, uyku havasında bir doksan dakika seyretti televizyon başında maça zaman ayıranlar. Sezon öncesi kampı pek verimli geçmemiş, teknik adamını geç bulmuş, transferleri son güne sığdırmış Galatasaray'ın Fenerbahçe süper kupa maçından beri buna Bursaspor galibiyeti de dahil oyunu pek zevk vermezken, Eskişehir karşısında da sahadaki topçular "memur" havasında "salla başı al maaşı" temposunda mesai dolduruyordu. Oysa ki maç günü Taçsız Kral Metin Oktay'ı kaybetmemizin 23. senesiydi ve Metin Oktay forması içindeki sarı kırmızılılar elleri kalplerinde Metin  selamıyla başlamışlardı oyuna. Maç başındaki seremonideki duruşlarına uygun davranabilselerdi sahada, 90 dakika sonrası bu sene hedef konulan "4. yıldız" yolunda bir 3 puan daha eklenecekti haneye ama tempo düşüktü, istek yoktu, ruh Arena semalarından çok uzaktaydı. Takımda bu tip durumlarda fitili ateşleyen Sabri vardı, A2 takımla maçlara çıkar olmuştu, Melo vardı twitter cezası yemişti. Gemiyi yürütmek kaptan Selçuk'a kalıyordu ama o bedenen sahada kafaca çok başka yerlerdeydi, takımı ileriye yöneltecekken, Selçuk'un maç sonu istatistiklerde paslarının %80den fazlasının geriye yaptığı ortaya çıkıyordu. Bu da 8 numaranın aslında özgüveninin de kaybettiğinin bir göstergesi, araya pas atıp isabetsiz pas yapmaktansa, garanti olarak arkasındaki Semih'e, Chedjou'ya, yanındaki Yekta ve Dzemaili'ye topu aktarmayı tercih ediyordu. Onun tam tersi defansif ön libero olan İsviçreli Dzemaili ise paslarının büyük çoğunluğunu rakip kaleye doğru yapmış olduğu ortaya çıkıyordu. Prandelli'nin "Pirlom benim, biricik sevgilim" dediği Selçuk'u yanına oturtup, bir kaç maçı kulübeden seyrettirmeli ki formanın ucuz olmadığını anlasın takımın kaptanı.

Orta saha ve forvetin aksine, takımın defans hattı şimdilik güven veriyor ki, hala topu ağlarımızdan çıkarma "üzüntüsü" yaşamadık. Özellikle sene başında satılması gündemde olan Kamerunlu Chedjou'nun yüksek performansı "maşallah" dedirtiyor sevenlerine. Sol kanada alınan ve yaptıklarından daha fazla bedelle takıma gelen Tarık'a biraz burun bükerek bakmıştım lakin cumartesi gecesi eski takımına karşı sergilediği mücadeleyle geleceğe yönelik ümit verdiği, kendisine yapılan yatırımın boş olmayacağı sinyalleri verdi. Herhangi bir sakatlık, ceza olmaması durumunda Tarık-Chedjou-Semih-Veysel dörtlüsü beraber oynadığı her maç daha alışacak birbirine ve daha başarılı olacaktır. Tabii, Muslera'nın arkalarında olması hem onlara hem de taraftara güven verecektir.

Prandelli "Düzeleceğiz, düzelteceğim" diyor, daha erken haftalar, kendisine inanıyoruz, güveniyoruz ama bu memleket basını acımasızdır, taraftarı da kolay etkiler, gelecek olumsuz sonuçlar sonrası sakalları daha da ağarır ve İstanbul'un daha gezilecek mekanlarını dolaşmadan bavullarını toplayabilir, bir yakın dostu ona bunu hatırlatmalı. Bir de geldiği günden beri kim ki onun kulağına "Sabri işe yaramaz, Selçuk memleketin Pirlosu, Burak vazgeçilmez, Umut seni kurtarmaz" gibi laflar fısıldıyorsa hoca onun futbol bilgisinden ve samimiyetinden artık şüphelenmeli...



Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş
Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 71 Olcan Adın), Bruma (Dk. 60 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 76 Pandev)
Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Berkay Tolga Dabanlı, Birol Parlak, Kaan Kanak, Lawal, Hürriyet Gücer, Sissoko (Dk. 80 Serdar Özkan), Erkan Zengin (Dk. 76 Causic), Mirkan Aydın (Dk. 63 Ömer Şişmanoğlu), Mori
 Dk. 67 Semih Kaya, Dk. 81 Yekta Kurtuluş, Dk. 90+2 Veysel Sarı (Galatasaray), Dk. 69 Sissoko, Dk. 90+2 Lawal  (Eskişehirspor)

***Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
20:03 ultrasMovement Karşılaşma başladı. Galatasaray taraftarı ceza nedeniyle bulunmazken Eskişehirspor taraftarları deplasman tribünde yerlerini aldı.
20:07 ultrasMovement Dakika 4 > Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Erkan'ın ceza alanına ortasında Mirkan ve Semih topa birlikte hareketlendiler ama Mirkan'ın kafa vuruşunda top dışarıya gitti.
20:09 ultrasMovement Dakika 6 > Galatasaray atağında Veysel sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, şutunu Boffin son anda çeldi.
20:16 ultrasMovement Dakika 10 > Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Dzemaili, ceza sahasının solunda kaleciyle karşı karşıya kaldı, Burak'a pas vermeye çalıştı ama top Burak'ın arkasında kaldı.
20:24 ultrasMovement Dakika 20 > Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Bruma soldan ceza sahasına girdi, şutu auta çıktı.
20:28 ultrasMovement Dakika 24 > Sneijder ceza sahası dışından vurduğu şutla şansını denedi ama top dışarı çıktı.
20:32 ultrasMovement Dakika 30 > Galatasaray.0 Eskişehirspor.0
20:35 ultrasMovement Dakika 32 > Bruma Sneijder'in pasında topla buluştu, ortasını yaptı, savunmanın ters vuruşunu Boffin son anda kurtardı.
20:42 ultrasMovement Dakika 37 > Rakip yarı alanın ortalarından kullanılan serbest vuruşta top ceza sahasına ortalandı, Burak kafayı vurdu ama top yandan dışarı çıktı.
20:46 ultrasMovement Dakika 42 > Bir anda gelişen Eskişehirspor atağında Ahmet Muslera ile karşı karşıya kaldı ama Muslera açıyı kapattı ve top son olarak Ahmet'ten dışarıya gitti.
20:49 ultrasMovement Dakika 45 > Serbest vuruştan yapılan ortada Veysel'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.
20:50 ultrasMovement İlk yarı sona erdi. Galatasaray.0 Eskişehirspor.0
21:07 ultrasMovement İkinci yarı başladı.
21:13 ultrasMovement Dakika 49 > Eskişehirspor'un kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına top ortada kaldı, defans son anda topu uzaklaştırdı.
21:17 ultrasMovement Dakika 57 > Bruma ceza sahasında topu Sneijder'e çıkardı, Sneijder'in şutu savunmadan döndü. Galatasaraylıların penaltı beklentisi var ama Barış Şimşek "devam" dedi.
21:20 ultrasMovement Dakika 60 > Bruma çıkıyor Umut oyuna giriyor.
21:22 ultrasMovement Dakika 62 > Erkan'ın şutunu Muslera biraz önde olmasına rağmen müthiş bir şekilde kurtardı ve topu kornere çeldi.
21:29 ultrasMovement Dakika 66 > Sneijder'in sol kanattan ceza alanına ortasında Umut'un kafa vuruşu sağ direkten geri döndü.
21:30 ultrasMovement Dakika 67 > Sissoko, Semih Kaya tarafından çekiliyor. Semih sarı kart gördü.
21:30 ultrasMovement Dakika 69 > Tarık'a faul yapan Sissoko sarı kart gördü.
21:31 ultrasMovement Dakika 71 > Sneijder'in yerine Olcan oyuna girdi.
21:35 ultrasMovement Dakika 72 > Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Chedjou'nun kafa vuruşu yerden sekti ve son anda Boffin kornere çeldi.
21:37 ultrasMovement Dakika 76 > Eskişehirspor'da Erkan çıkıyor Goran Causic giriyor, Galatasaray'da ise Burak çıkıyor yerine Pandev oyunda.
21:43 ultrasMovement Dakika 82 > Eskişehirspor'da Sissoko'nun yerine oyuna Serdar Özkan girdi.
21:44 ultrasMovement Dakika 83 > Hızlı gelişen atakta Yekta Lawal'e faul yaptı ve sarı kart gördü.
21:46 ultrasMovement Dakika 86 > Lawal rakibinden sıyrılıp Mori'ye pasını attı, Mori'nin sert vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.
21:52 ultrasMovement Dakika 90 > Veysel ve Lawal tartıştıkları için sarı kart gördü.
21:55 ultrasMovement Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin