7 Mart 2017 Salı

Elit Galatasaray Mı?





''Biz Galatasaraylılar herkesi almayız kulübe. Belli bir kontenjan vardır. Bunun sebebi Galatasaray'ı daha elit bir kulüp haline getirmektir. O kültürü yaşatmaktır. Bu karar camiada tartışılıyordu. Bunun içinde başkan bulamazsınız deniliyordu."
Bu talihsiz açıklama 7 ay gibi kısa bir süre başkanlık yapmış Duygun Yarsuvat'a ait... Liseci zihniyetin kelimelere dökülmüş halleri... Sizler elitlik peşinde koşabilirsiniz, bizler için gerçek Galatasaraylı taraftarlar yukarıda resimlerde görüldüğü gibi kalbi sarı-kırmızı ile atan binlercesidir...

1 yorum:

flavius lulianus dedi ki...

Siz de mi? Lütfen bu popülist elitler tuzağından kurtulun.. Her şeyden önce koyduğunuz resimler, taraftarlığın ne olduğunu en güzel anlatan kareler; onlara saygısızlık olur yazdığınız, onlar kulüp üyeliğine başvurmuş da redd mi edilmiş, öyle bir istek mi dile getirmişler? Taraftarlık karşılıksız bir sevgidir ve taraftarlık parayla, çıkarla ya da başkasının onayıyla olmaz, bu kadar basit..
Duygun Yarsuvat açıklamarında alt mesaj olarak Galatasaray'a üye alımının kontrollü bir süreç olduğunu ve bu sayede Fetö benzeri örgütlerin Galatasaray yönetimini ele geçiremediğini anlatmaya çalışıyor; malum Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyeliklerinin iptali medyanın gündeminde... Bakınız, Fenerbahçede liseliler yok, halka üyelik yolu açık; sonuç tek Adam Aziz yıldırım; Fenerbahçe taraftar örgütlerini "ot içerek maçlara geliyorlar" diyerek stada almıyor; bu mudur halkın takımı?? Galatasaray Türkiye'nin en demokratik yönetilen takımıdır ve halkın en hazla söz sahibi olduğu takımdır, bunu da o liseli elitlere borçluyuz.. Benzer bir durum siyasette yaşanıyor 15 yıldır; elitlerden alıp halka vereceğiz diye iktidara gelenlerin neredeyse devletin tapusunu üstlerine aldıklarını görmüyor muyuz? (Bu da yetmiyor, Nisan'da daha da fazla yetki için referandum yapılacak) En basit sözleşmeli işçi kadrolarına başvurular bile parti teşkilatları üzerinden yapılıyor; devlet kadrolarına girebilmek için "gizli" güvenlik soruşturmalarından geçiliyor, "baş örtülü diye kritik görevlere getirilmediler" dedikleri kişileri şimdi kendileri memurluktan atıyorlar.. Demek ki neymiş, biraz denetim gerekliymiş; evet tabii ki bu yönetim başarısız ama her suçu liselilere atmak, hele de elitler edebiyatı yapmak çok ucuz bir popülizm..

Blog Widget by LinkWithin