15 Kasım 2009 Pazar

2010 Dünya Kupası Afrika Elemeleri

Bundan yaklaşık bir sene önce 2010 Dünya Kupasının Afrika elemelerinin grupları açıklandığında şöyle tahminlerde bulunmuştuk kendi çapımızda. Bakalım ne tutmuş ne tutmamış:

A Grubu

1. Kamerun.................13

2. Gabon.........................9

3. Togo...........................8

4. Fas..............................3

Çoğunluğun tahmin etmekte zorlanmayacağı şekilde Kamerun rahat şekilde Dünya Kupalarına katıldı. Togo için belki bir sürpriz yapar demiştik, hatta ilk maçta Kamerun'u evinde 1-0 yenince acaba mı diye düşünmüştük ama sonraki maçlarda kaybettiği puanlarla Togo 2.bile olamadan grubu bitirdi.

B Grubu

1. Nijerya.................12

2. Tunus.....................11

3. Mozambik...............7

4. Kenya......................3

Nijerya çok rahat çıkar gruptan diye tahmin etmiştik, ama Mozambik grubun bütün kimyasını değiştirdi. Tunus ile Nijerya arasındaki iki maç da beraberlikle bitti. Mozambik ilk maçta evinde Nijerya ile berabere kalınca son maçlara Tunus 2 puan önde lider girdi. Son 90 dakikaların bitmesine 7 dakika kala skorlar Mozambik-Tunus:0-0 ve Kenya-Nijerya:2-2 iken, hemen hemen aynı dakikada Mozambikin golu bir stattan, eski İnterli Martins'in golu diğer stattan yankılanınca, işte bu puan tablosu ortaya çıktı.

C Grubu

1/2. Cezayir.................13

1/2. Mısır....................13

3. Zambia.....................5

4. Ruanda.....................2

20 yıldır kupalara katılamayan Mısır bu sefer favori demiştik ama aşağıdaki yazıda belirttiğimiz üzere az daha güme gidiyorlardı. Gruptan çıkan çarşamba günkü tarafsız sahadaki Cezayir-Mısır maçıyla belli olacak.

D Grubu

1. Gana........................13

2. Benin.........................10

3. Mali............................9

4. Sudan.........................1

Mali'nin Gana'yı daha fazla zorlayacağını düşünüyorduk, ama Gana son maçlara kalmadan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu.

E Grubu

1. Fildişi Sahilleri......16

2. Burkina Faso..............12

3. Malavi.........................4

4. Gine.............................3

Yattara'nın olmaması Gine'yi de vurdu. Burkina Faso için gruptan çıkamasa bile güzel işler çıkaracak demiştik, Fildişi hariç diğer 2 takımı 2şer kez yendiler. Düzenleri bozulmazsa gelecek senelerin yeni Fildişi Sahilleri bu takım olacaktır.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin