24 Haziran 2011 Cuma

İsmail İsa Türkiye'de

89 da Türkiye'de doğan ve daha sonra ailesinin Bulgaristan'a geri dönmesiyle futbol hayatına Bulgaristan A Grupaya bu sene yükselme başarısı gösteren Svetkavitsa'da başlayan İsmail İsa, Levski Sofya'da Dembele'nin arkasından geçirdiği yedeklik günlerinin ardından, Fransız oyuncu Fraiburg'a transfer olunca mavi-beyazlı formayı giyme şansı yakalamıştı lakin daha büyük bir servet kuşu başına kondu ve Türkiye'ye transfer hayali gerçekleşti. Levski Sofya teknik sorumlusu Georgi Ivanov'un açıkladığı üzere Ismail İsa takımının kampından ayrıldı ve Cumartesi günü sağlık kontrollerinden geçmek üzere Türkiye'ye yola çıktı. Yapılan açıklamada İsmail'in anlaşmaya vardığı takımın ismi açıklanmazken, Bulgar piyasasında uzun zamandır dolaşan ve CSKA'dan Delev, Marquinhos ve Karadjov'u transfer etme girişiminde bulunan ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle vazgeçen Es-Eslerin, boş dönmeyip ve Türk statüsüyle de oynayabilecek olan İsmail'i kapmış olabilecekleri düşünülüyor. Genç golcünün sözleşme imzalayabileceği bir diğer takımın ise Emenike'yi Fenerbahçe'ye satan ve fizikli bir golcü arayışında olan Karabükspor olabileceği Bulgar medyasında yazılan haberler arasında. Aneglov'un İsmail İsa'yı tavsiye edebilme ihtimali yüksek.

Edit: İsmail İsa Karabükspor'da...

İsmail İsa'yı uzun zaman önce blogta tanıttık ve memlekete gelmesinin bizim takımlar adına fayda olacağını belirtmiştik, onunla beraber geçtiğimiz sezonun en başarılılarından Litex'li Doka'nın da Türkiye'ye transferi uzun zamandır konuşuluyordu ama iki takımın resmi sitelerinde bu konuda bir açıklama yoktu. Bugün okuduğum bir haber, Doka'nın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı yönünde ve transfer gerçekleşirse Abdullah Avcı yine hedefi 12den vuracak gibi.


Komşudan Türkiye'ye gelen bir diğer oyuncu da Daniel Georgiev. Süper Lige yeni yükselen Orduspor'a transfer olan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Levski Sofya alt yapısında futbola başladı lakin çocukluğunun takımında oynama şansı bulamazken, ezeli rakibi CSKA'nın formasını 6 aylığına giyebildi futbol kariyerinde. 4 senedir Karadeniz kıyısının Cherno More takımında oynayan Georgiev, göze çarpan top kontrolü ve yaptığı asistler ile dikkati çekerken, Orduspor'a da uyum sağlama açısından iklim şartları nedeniyle pek zorluk çekmeyecektir.

4 yorum:

yusufgs dedi ki...

Insallah sonraki adimi taraftari oldugu Galatasaraya transferi olur.

yusufgs dedi ki...

2 saat once konuştuk.Cift vatandaslik durumunda ufak puruz cikmiş, belgeler tam deyilmis ama sağlık kontrolu testlerini başarıyla geçmiş.Onun için sözleşme buyuk ihtimal pazartesi imzalanacak.Yani Ismail 99% Karabuksporda.

ultras/Movement dedi ki...

Türkiye doğumlu olduğu için çifte vatandaşlık işlemi kolayca hallolur...
İsmail için Karabükspor umarım hayırlı olur...

Adsız dedi ki...

Yusuf 2 saat once konustum dedigine gore kendisini taniyorsun demektir biliyorsun Ismail Bulgaristanda basari yakalamis ender turklerden biri e haliyle transferi de bizi yakindan ilgilendiriyor gelisme oldukca bizimle paylasirsan seviniriz.

Blog Widget by LinkWithin