18 Ağustos 2011 Perşembe

Steaua Bükreş:2-0:CSKA Sofya


Başlıktaki maç skorunu görenler, Rumenlerin iç sahada oynadıkları UEFA Avrupa Ligi Play Off turu ilk maçında rahat bir oyun sonrası, turu alacak skoru kazandıklarını düşünebilirler ki, oldukça normaldir, fakat Cluj'un Constantin Radulescu stadında oynanan karşılaşmanın baş rollerinde deplasman takımı ve taraftarı yer alıyordu.
Steaua Bükreş'in kendi sahasına lisans alamaması sonrası bu karşılaşma için Bulgaristan sınırına en uzak yerlerden biri olan Cluj'u seçmesine rağmen, kırmızı-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan tribünü doldururken, maç öncesi de yol parası kadar kara borsaya bilet için para dökmek zorunda kaldılar. 20 bin kişilik stad tamamen ev sahibi taraftarlar tarafından doldurulurken, meşaleler yakan, ses bombası atan, tribünde görsel şovlar ve tezahürat yapan ise CSKA'lı ultraslar oluyordu. Özellikle de "kardeşlik diyalogları" olan Steaua'lı ultraslara destek için açmış oldukları "Becali, paralarını al ve git! Steaua'yı bırak" pankartı, ev sahibi tribünlerden alkış alıyordu.
Taraftar deplasmanı nasıl "Bulgarska Armia" stadına çevirdiyse, Radukanov'un takımı da evde oynar gibi baskılı başlamıştı oyuna, zaten hoca da takımı bozmamış, deplasmanda oynamasına rağmen Platini, Zicu ve Delev'den oluşan üçlü forvetini muhafaza etmişti. İlk 15 dakikada oyun CSKA'nın hakimiyetindeyken, sonrasında ev sahibi Tatu ve Tanase ile M'Bolhi'nin kalesinde tehlikeler yaratma uğraşı veriyordu. Bu ataklardan birinde CSKA defansı "uyukuda" yakalanınca Costea'nın iki adımdan vuruşunu M'Bolhi klas bir şekilde çizgi üzerinde kurtarıyor ama dönen topta CSKA'lı savunmacılar ikinci kez aynı hatayı yapınca bu kez Galamaz takımı öne geçiriyordu. Golün şaşkınlığını atan kırmızı-beyazlılar, ki maçta siyah formayı tercih etmişti, Steaua kalesine Bandalovski ve Ademar'ın kanat bindirmeleriyle giderken, kahramanımız Delev, 30. dakikada topu beraberlik fırsatı yerine kale arkasındaki taraftarına yolluyordu. Devrenin bitmesine yakın ise futbol dilencilerinin "ağzının sularını akıtacak" pozisyonlar gerçekleşiyor, bir tarafta Tatu, penaltı noktasının 5 adım ilerisinden boş pozisyonda topu M'Bolhi'ye nişanlıyor, dönen atakta Ademar'ın vuruşunu Tatarushanu kornere çeliyordu.
İlk yarıyı geride bitiren Radukanov, ikinci devreye Nelson'ı oyuna sokarak başlıyor ve iyice ablukaya alıyordu Steaua kalesini lakin aradıkları gol bir türlü gelmiyordu. Platini vuruyor, Yanchev plaseliyor, Bandalovski Messileşiyor ama CSKA'lılar aradıkları golü kaydetme becerisi gösteremezken, ilk yarı iki adımdan topu kaleye sokamayan Tatu, takımının ikinci yarıdaki tek pozisyonunda, ceza sahası dışından yerden sert vuruyor ve Steaua taraftarının maç boyunca ilk defa tezahürat yapmasını sağlıyordu. İki farklı geriye düşen CSKA Sofya'lı topçular, kendilerine avantaj getirecek gol için bastırdıkça bastırıyor ama "olmayınca olmuyor" kuralı da devreye çoktan girmiş gözüküyordu: 89. dakikada Zicu'nun topu boş kaleye sokamamasına başka ne denir ki?
Deplasmanda belki de gruplara kalmayı garantileyeceken CSKA Sofya, şimdi bir hafta sonra Vasil Levski stadındaki rövanş maçına 2-0lık bir dezavantaj ile başlayacak, ama bu geceki oyunu sergilemeleri halinde taraftarlarının da desteği ile iki gol atmaları imkansız da değil, yeter ki kalelerinde gol görmesinler, zira böyle bir talihsizlik durumunda 4 gol atmaları gerekecek ki, bu da hiç kolay değil...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin