11 Ağustos 2011 Perşembe

Süper Ligden Kimse Küme Düşmeyecek#2


Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün yaptığı açıklamada şike ve teşvik primi davalarıyla ilgili cezaların önümüzdeki hafta açıklanacağını belirtmesinden sonra, gözler 22 Ağustos tarihine çevrilirken, daha önce Tahkim Kurulunun vermiş olduğu bazı kararları değerlendirip "küme düşürme" cezasının olmayacağını tahmin etmiştik. Bugün de Yunanistan ve İtalya'dan gelen haberleri göz önüne aldığımızda başlıktaki iddiamızı daha kuvvetli dile getirme şansımız oluyor: Süper Ligden kimse küme düşmeyecek...

Bilindiği gibi Yunanistan Süper Liginde mücadele eden Kavala ve Olympiakos Volou takımları, şike yaptıklarından dolayı Yunanistan Süper Lig Disiplin Kurulu tarafından ikinci lige düşürülmüşlerdi. Bunun yanında iki takım da yüksek miktarda para cezasına çarptırılırken, başkanlar Ahilleas Beos ile Maki Psomiadi'ye 90 biner euro para cezası ve ömür boyu futboldan men cezaları verilmişti. Söz konusu takımların aldıkları cezalara yaptıkları itirazlar sonrası Yunanistan Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu küme düşürme cezasını kaldırdı ve takımlara Süper Ligde eksi puanla başlama cezası verirken (Olympiakos -10, Kavala -8 puanla başlayacak lige), kulüp yöneticilerinin cezaları ise onandı.

Yunanistan'daki kararların bir benzeri de İtalyan Futbol Federasyonunca alındı ve ismi şikeye karışan Atalanta kulübüne yeni yükseldiği Seria A'da eksi 6 puanla başlama cezası verdi. Atalanta'nın dışında Seria B de mücadele eden Ascoli'ye de eksi puanla lige başlama cezası verilirken, Atalanta kaptanı Cristiano Doni 3 yıl 6 ay, eski Lazio'lu Guiseppe Signori'ye de 5 yıl futboldan men edildi.

Bizde şike ve teşvik soruşturmasının başlaması sonrası Türkiye Futbol Federasyonu "işin sonuyla" ilgili net cümleler kurmaktan sakınıp, "topu oyalamayı seçerken", Kulüpler Birliği "küme düşürme cezası" istemediklerini belirten bir açıklamada bulunmuştu. Şimdi karar verme süreci sona ererken, İtalya ve Yunanistan'daki kararlar bizim Federasyona "örnek" teşkil edecek ve tahminimize göre 2011-2012 sezonu herhangi bir takım küme düşürülmeden başlayacaktır. Zaten Mehmet Ali Aydınlar'ın NTV televizyonunda söylediği "Kurumlarla kisileri ayirmak lazim. Bu islere karisanlara en agir cezalar verilecek. Kimsenin suphesi olmasin. Kisilerin yaptiklari kurumlara mal edilemez." sözleri sonrası İtalya ve Yunanistan'daki cezaları da düşününce, 22 Ağustos günü için hemen bir senaryo yazdırıyor insana:
Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor lige eksi puanla başlarken, başkanlar ve yöneticiler ömür boyu, teknik direktör ve futbolcular da 3-5 yıllık futboldan men cezaları ile çeşitli miktarlarda para cezalarına çarptırılacak...

3 yorum:

ismailinc dedi ki...

çok doğru bir tespit, cezalar açıklanınca, bu yazıyı gösterip, "ben demiştim" dersiniz.

theoden dedi ki...

kupalar ve getirdiği maddi kazançlar + şl hakkında fikrin nedir..

ultras/Movement dedi ki...

UEFA, Yunan takımlarını kupalardan men etti. Bizimkileri de benzer cezalar bekliyor.
Beşiktaş zaten kupayı iade etmişti, ama "takıma değil de kişiye" ceza gelirse, kupalar takımlarda kalır

Blog Widget by LinkWithin